mobadv

Η κρεατίνη αναθεωρημένη: Νέα ευρήματα για το πιο δημοφιλή συμπλήρωμα του κόσμου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Τα αποτελέσματα της κρεατίνης δεν είναι καινούργια είδηση. Ως ένα από τα πιο ερευνημένα συμπληρώματα στην αγορά, θα πρέπει να αποτελεί μέρος των συμπληρωμάτων κάθε σοβαρού αθλητή.

Όχι μόνο έχει ανεπίσημα αποδειχθεί ότι λειτουργεί από τους αθλητές στο τοπικό σας γυμναστήριο, είναι επίσης ένα πραγματικά αποτελεσματικό συμπλήρωμα όσον αφορά τα κέρδη μυϊκής μάζας και δύναμης.

Ας δούμε όχι μόνο τα δοκιμασμένα και αληθινά οφέλη της κρεατίνης, αλλά και ποιες νέες πληροφορίες έχουν βρεθεί σχετικά με αυτό το σούπερ συμπλήρωμα.

Τι άλλο μπορεί να προσφέρει στις προσπάθειες σας στο γυμναστήριο και πώς μπορεί να σας ωφελήσει;

 

 

ΚΡΕΑΤΙΝΗ: Μια σύντομη παρουσίαση

Η κρεατίνη είναι ένα συμπλήρωμα που χρησιμοποιείται από πολλούς αθλητές και bodybuilders με σκοπό να βοηθήσει στην αύξηση των επιδόσεων σε μια προπόνηση υψηλής έντασης. Φτιαγμένη από 3 αμινοξέα (μεθειονίνη, αργινίνη και γλυκίνη), η κρεατίνη βοηθά στην ανασυγκρότηση των αποθεμάτων της ATP (τριφωσφορική αδενοσίνη), εφόσον έχουν εξαντληθεί. Αυτό, με τη σειρά του, μας επιτρέπει να προπονούμαστε σκληρότερα και για περισσότερο χρονικό διάστημα και να ανακάμπτουμε γρηγορότερα μεταξύ των περιόδων άσκησης.

Αυξάνει τα επίπεδα δύναμης, την μυϊκή μάζα, και βοηθά ακόμα στην ανάκαμψη μεταξύ των σετ σας. Ως μια φυσική ουσία που βρίσκεται στα μυϊκά μας κύτταρα, παράγεται από το συκώτι και την καταναλώνουμε επίσης από τη διατροφή μας.

Ορισμένες διαιτητικές πηγές περιλαμβάνουν τα ψάρια και το κόκκινο κρέας. Ωστόσο, η συμπλήρωση είναι ο ευκολότερος και πιο βολικός τρόπος για να επιτευχθούν τα βέλτιστα επίπεδα δεδομένου ότι τα τρόφιμα περιέχουν πολύ λίγη ποσότητα. Έτσι η συμπλήρωση είναι απαραίτητη για να αποκομίσουμε τα πλήρη οφέλη.
Δόσεις Κρεατίνης

Υπάρχουν δύο μεθόδοι, όταν πρόκειται για τη χορήγηση κρεατίνης. Οι "παραδοσιακοί" αθλητές τονίζουν ότι μια φάση φόρτωσης πρέπει να προηγηθεί μιας φάσης συντήρησης. Αυτή η φάση φόρτωσης μπορεί να περιέχει μέχρι και 20γρ. σκόνης κρεατίνης ανά ημέρα χωρίσμένη σε τέσσερις δόσεις των 5γρ. Ένα πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι μια ξαφνική εμφάνιση της μυϊκής πληρότητας και μια μάλλον ταχεία αύξηση του σωματικού βάρους.

Η άλλη ιδέα είναι απλά να ξεκινήσετε με μια δόση συντήρησης 3-5γρ., δύο φορές την ημέρα - μία φορά πριν από την προπόνηση και άλλη μια φορά μετά την προπόνηση. Ποια είναι η ανώτερη μέθοδος; Πολλές μελέτες έχουν επισημάνει ότι η φάση φόρτωσης δεν είναι απαραίτητη σε διαμήκεις δοκιμές. Με άλλα λόγια, τα ίδια τελικά αποτελέσματα καταγράφηκαν και με τα δύο πρωτόκολλα χορήγησης.

 

Μονοϋδρική κρεατίνη


Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι το είδος της κρεατίνης που λαμβάνετε. Με τόσες πολλές μορφές να κατακλύζουν την αγορά ποια είναι η πιο αποτελεσματική;

Το συμπέρασμα είναι ότι η έρευνα, και πάλι, υπαγορεύει ότι η καλή παλιομοδίτικη μονοϋδρική κρεατίνηεξακολουθεί να είναι η πιο αποτελεσματική μορφή.

Καθώς η επιστήμη προσπαθεί να κάνει μια ακόμα καλύτερη έκδοση της κρεατίνης, κρατήστε απλά τα πράγματα για τα βέλτιστα αποτελέσματα απόδοσης.

 

Aγόρασε τώρα!

PURE CREATINE MONOHYDRATED 500GR 

www.activebody.gr

BodyMax Nutrition PURE CREATINE MONOHYDRATED 500gr

 


Νέα πορίσματα για την κρεατίνη;

Μαζί με πολλά από τα προαναφερθέντα οφέλη της κρεατίνης (τα περισσότερα από τα οποία σχετίζονται με την μυϊκή οικοδόμηση) έχει επίσης πρόσφατα ανακαλυφθεί ότι μπορεί να δράσει ως αντιοξειδωτικό, να βελτιώσει την ανοχή στη γλυκόζη, να αυξήσει την περιφερική ροή αίματος, να μειώσει τη δραστικότητα της μυοστατίνης και να βελτιώσει την γνωστική απόδοση.

Αντιοξειδωτικό: Αν και δεν είναι απολύτως οριστικό, η κρεατίνη έχει δείξει σε ορισμένες μελέτες να δεσμεύει τις ελεύθερες ρίζες. Τώρα, τι αντίκτυπο μπορεί να έχει για τη στήριξη της ΑΤΡ δεν είναι ακόμα γνωστό και περισσότερες μελέτες θα πρέπει να διεξαχθούν, αλλά η ανέκδοτη έρευνα είναι ελπιδοφόρα.

Βελτιώνει την ανοχή στη γλυκόζη: Ορισμένες πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η κρεατίνη μπορεί να αυξήσει την ανοχή στη γλυκόζη σε συνδυασμό με την αερόβια άσκηση που σημαίνει ότι ο μεταβολισμός της γλυκόζης μπορεί να βελτιωθεί. Αυτό δεν υποδεικνύει, ωστόσο, ότι αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, έτσι περαιτέρω μελέτες μπορεί να χρειαστούν για να το δικαιολογήσουν.

Αυξάνει την περιφερική ροή του αίματος και την ενεργειακή δαπάνη σε κατάσταση ηρεμίας: Δεδομένου ότι η κρεατίνη αυξάνει την υπερ-αντιστάθμιση γλυκογόνου θα αυξήσει φυσικά τη ροή του αίματος και των μεταβολικών διεργασιών που σχετίζονται με τα μυϊκά κυττάρα.

Μειώνει την δράση της μυοστατίνης: Η μυοστατίνη είναι ένας καταβολικός ρυθμιστής του μυϊκού ιστού. Βασικά, αυτή αποτρέπει το σώμα σας από το να αποκτήσει υπερβολική μυϊκή μάζα και εμποδίζει την μυϊκή ανάπτυξη. Πρόσφατα η κρεατίνη έχει αποδειχθεί να μειώνει τα επίπεδα της μυοστατίνης. Μερικοί ερευνητές αναφέρουν ότι αυτός είναι ο λόγος που κερδίζετε μυϊκή μάζα και δύναμη, ενώ λαμβάνετε το συμπλήρωμα.

Βελτιώνει την απόδοση των γνωστικών λειτουργιών: Η κρεατίνη έχει δείξει ελπιδοφόρα αποτελέσματα σχετικά με την ανάκληση της μνήμης και τα τεστ νοημοσύνης που απαιτούν ταχύτητα της επεξεργασίας. Οι επιστήμονες δεν είναι βέβαιοι γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό, αλλά κάποιοι λένε ότι η αυξημένη ροή του αίματος θα μπορούσε να είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει.


Πηγή: Muscleandstrength.com

http://www.fit-blaster.com/

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Ποιες τροφές και συμπληρώματα βελτιώνουν τo σπέρμα
  • Τι κάνουν στο σώμα και στο μυαλό σου τα συμπληρώματα για πριν την προπόνηση
  • 3 συμπληρώματα που θα σας βοηθήσουν στο bodybuilding
  • Τροφοδότησε τον οργανισμό σου με τα απαραίτητα κατά την προπόνηση
  • Μια μοναδική προσφορά με συμπληρώματα της Full Force για μυϊκή ανάπτυξη και δύναμη!
  • Superior14 Micron Creablast: Ένα μοναδικό προπονητικό συμπλήρωμα που συνδυάζει 5 είδη κρεατίνης!
loading...

GIF ISO FINAL 1