Μάθε τί λέει ένας 31χρονος που δοκίμασε το sex fasting με το ταίρι του

  • Κατηγορία Man
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Πιθανά να έχεις ακούσει τον όρο sex fasting ως μια μέθοδο που έχουν αρχίσει να υιοθετούν ολοένα και περισσότερα ζευγάρια με στόχο να... αναζωπυρώσουν την σεξουαλική ζωή.

Τί όμως είναι και τί λέει ένας άντρας που το δοκίμασε και το εφαρμόζει με τη σύντροφό του;

Τι είναι το sex – fasting

Η τακτική είναι αυτό ακριβώς που φανερώνει το όνομά της: εκούσια αποχή από το σεξ για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Η τηλεπερσόνα εξήγησε στη συνέντευξή της στο Bustle, πως η όλη κατάσταση ήταν «τρελή, αλλά έκανε τα πράγματα πολύ καλύτερα». «Είναι όπως όταν πρέπει να σταματήσεις για λίγο τον καφέ. Η πρώτη γουλιά που θα πιεις μετά είναι υπέροχη».

Η άποψη των ειδικών

Ενώ το όλο σκεπτικό μπορεί να φαντάζει σε ορισμένους παράξενο και περίεργο, αρκετοί είναι οι σύμβουλοι σχέσεων που το προτείνουν σε ζευγάρια που κουράρουν.

«Το sex fasting μπορεί να είναι ένας τρόπος για να αναβιώσει το πάθος σε μία σχέση», λέει η ψυχολόγος με ειδίκευση στις σχέσεις, Dr. Madeleine Mason Roantree, στον Indipendent.

«Θα μπορούσε να φανεί ιδιαίτερα βοηθητικό – όσο ειρωνικό και αν ακούγεται- στα ζευγάρια που η σεξουαλική τους ζωή περνάει σοβαρή κρίση. Το μυστικό βρίσκεται στο γεγονός πως τα δύο μέλη του ζευγαριού θα γνωρίζουν για την αποχή και θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να συνευρεθούν ερωτικά», συμπληρώνει.

«Όταν κάτι σαν αυτό γίνεται απογορευμένο, ένας διακόπτης στον εγκέφαλο κάνει το κλικ. Με τον καιρό τα ζευγάρια ανακαλύπτουν ότι θέλουν όλο και περισσότερο αυτό που τους απαγορεύεται».

Θετικές οι αλλαγές που σημειώνονται στις σχέσεις

Η σεξουαλική νηστεία φαίνεται πως επιδρά θετικά στη ζωή των ζευγαριών, αφού πέρα από αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας που μπορεί να προκαλέσει ενισχύει και τον δεσμό μεταξύ των συντρόφων.

«Η τρυφερότητα μεταξύ των ζευγαριών δεν είναι το μόνο στο οποίο βοηθά. Συμβάλλει, επίσης, και στη λύση αρκετών δυσκολιών στο σεξ, όπως τα προβλήματα στύσης ή διέγερσης», τονίζει η ειδικός.

Επιπλέον, το sex fasting μπορεί να παίξει θετικό ρόλο και στον τομέα των ραντεβού, αφού κατά τη διάρκεια της αποχής, το άτομο μπορεί να κατανοήσει και να ξεκαθαρίσει τι θέλει από τη συνάντηση με έναν άλλο άνθρωπο, αλλά και να δει πιο καθαρά τις σεξουαλικές ανάγκες και επιθυμίες του.

Η μαρτυρία του ζευγαριού που το δοκίμασε

Ο 31 ετών Jack (το όνομα έχει αλλάξει) μίλησε στον Indepedent για την εμπειρία του με το sex fasting και εξήγησε πως με τη σύζυγό του εδώ και τρία χρόνια εφαρμόζουν ανά τακτά διαστήματα περιόδους αποχής από το σεξ.

«Μας έχει αλλάξει εντελώς», λέει για το πρόγραμμα που εφαρμόζουν το οποίο περιλαμβάνει ύπνο σε διαφορετικές κρεβατοκάμαρες για τις πέντε εργάσιμες ημέρες και επανασύνδεσή τους το σαββατοκύριακο.

«Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουμε να κοιμόμαστε πολύ καλά τις εργάσιμες ημέρες (ή όταν κάνει πολλή ζέστη ή κάποιος από τους δύο δουλεύει μέχρι αργά) και την επομένη να νιώθουμε όμορφα. Έτσι, έχεις περισσότερη ενέργεια για όταν συναντήσεις το ταίρι σου και είσαι συγκεντρωμένος στις νύχτες που θα περάσετε μαζί. Νομίζω, πως η δική μας τακτική μπορεί να φανεί ιδιαιτέρως ευεργετική στα ζευγάρια που δουλεύουν μαζί από το σπίτι. Η καθημερινότητα μπορεί να “σβήσει” τον ενθουσιασμό. Το sex fasting τον φέρνει πίσω».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ