Πώς το brazilian μπορεί να σας στείλει στο νοσοκομείο !!!

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Νέα μελέτη αποδεικνύει ότι οι γυναίκες που κάνουν ολική αποτρίχωση στο μπικίνι, έχουν αυξημένες πιθανότητες να επισκεφθούν επειγόντως γιατρό εξαιτίας κάποιου σοβαρού προβλήματος στην ευαίσθητη περιοχή.

 

Η έρευνα συνδέει την ολική αποτρίχωση στο μπικίνι (brazilian ή full μπικίνι) με την εμφάνιση μολυσματικής τερμίνθου.

Πρόκειται για δερματική πάθηση η οποία μοιάζει με βλατίδες (σπυράκια) που μεγαλώνουν και μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή, αλλά και με την κοινή χρήση πετσέτας, γι" αυτό εξάλλου εντοπίζεται σε παιδιά και ενήλικες.

Ερευνητές ιδιωτικής κλινικής στη Γαλλία εξέτασαν κατά πόσο η αποτρίχωση στο μπικίνι μπορεί να συμβάλει στην εμφάνιση της μόλυνσης. Από τους 30 ασθενείς (6 γυναίκες και 24 άντρες) που επισκέφτηκαν την κλινική, το 93% είχαν κάνει αποτρίχωση στην περιοχή με διάφορους τρόπους (70% με ξυράφι, 13% με ψαλίδι, 10% με κερί). Το 1/3 των ασθενών είχε και μια ακόμα δερματική πάθηση (π.χ. κονδυλώματα) εκτός από μολυσματική τέρμινθο.

 

Στη μελέτη που θα δημοσιευτεί στην επιστημονική έκδοση Sexually Transmitted Infections, οι ερευνητές διαπιστώνουν ότι υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στην αποτρίχωση και τη μόλυνση, αλλά ακόμη δεν έχει αποδειχθεί, καθώς πρέπει να ακολουθήσουν και άλλες μελέτες με περισσότερους συμμετέχοντες και ομάδες αναφοράς (δηλαδή με ανθρώπους που κάνουν αποτρίχωση, αλλά δεν παρουσιάζουν κάποιο δερματικό πρόβλημα).

 

Πάντως, είναι γνωστό ότι αμυχές στην επιδερμίδα που μπορεί να συμβούν κατά την αποτρίχωση (π.χ. με ξυράφι) διευκολύνουν τη μετάδοση ιών.

Ο δρ Τζόναθαν Ζένιλμαν, επικεφαλής στο τμήμα Λοιμωδών Νοσημάτων στο ιατρικό κέντρο Johns Hopkins, δήλωσε ότι ο ιός του έρπη μεταφέρεται πιο εύκολα αν υπάρχει κάποιο τραύμα στο δέρμα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

http://www.onmed.gr/

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Δύσκολες ώρες για την υγεία του Άρντολντ Σβαρτζενέγκερ
  • Έμεινε ξυπόλυτος στο γυμναστήριο και έπαθε αυτό! (photos)
  • «Κόλαση» η Μαριάννα Καλέργη με το μικροσκοπικό μπικίνι της στη παραλία! (photos)
  • Ποιο είναι το μοντέλο με το «καυτό» μαύρο μπικίνι; (ΦΩΤΟ)
  • Τα «ναι» και τα «όχι» της αντρικής αποτρίχωσης σώματος-Πώς σε προτιμούν οι γυναίκες !!!
  • Ας μιλήσουμε για τρίχες
loading...