Πως αντιδρά το σώμα μας αν απέχουμε για καιρό απ’ το σεξ

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Το σεξ κάνει καλό και το θέλουμε όλοι. Είναι απαραίτητο για να διατηρηθεί μια σχέση- χωρίς αυτό είναι δύσκολα τα πράγματα- αλλά και για την υγεία του οργανισμού μας.

Στην ουσία το να απέχουμε για πολύ καιρό από το σεξ μπορεί και να χαλάσει μια σχέση, αφού είναι ένας παράγοντας καταλυτικός, αλλά και να έχει επιπτώσεις στο πνεύμα και στο σώμα μας.

Αν λοιπόν, έχουμε πάρει «διαζύγιο» από το σεξ για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενδέχεται να παρουσιαστούν τα παρακάτω προβλήματα.

ΑΣΘΕΝΗΣ ΜΝΗΜΗ

Η συχνή σεξουαλική επαφή δημιουργεί νέα κύτταρα στην περιοχή της μνήμης του εγκεφάλου, κάτι που σημαίνει ότι ενισχύει την μνήμη.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ

Θα έχετε παρατηρήσει πως αρκετές φορές μετά το σeξ, κοιμάστε πολύ πιο εύκολα αν όχι αμέσως. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα απελευθερώνει μια ορμόνη, την προλακτίνη, που προκαλεί ύπνο μετά το σεξ. Η χημική αυτή ουσία κάνει το σώμα μας να κοιμηθεί πιο γρήγορα, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα κύμα ανακούφισης στον εγκέφαλο. Αν απέχετε από το σεξ, αυτή η ουσία δεν απελευθερώνεται, οπότε αυξάνεται η δυσκολία στον ύπνο.

ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΕΤΕ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ

Κι όμως, το σεξ δημιουργεί αντισώματα τα οποία βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να πολεμήσει καλύτερα ένα κοινό κρυολόγημα. Αν απέχετε, έχετε περισσότερες πιθανότητες να κρυολογήστε από το συνηθισμένο.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ