Μήπως ο καιρός επηρεάζει την όρεξή της για σεξ;

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Όσο εκείνη ανεβοκατεβάζει στροφές, εσύ έχεις την ίδια σεξουαλική διάθεση βρέξει - χιονίσει.

Για τους άντρες το πόρισμα βγάζει «όχι», ενώ για τις γυναίκες «ναι». Μια ομάδα Νορβηγών επιστημόνων πρόσφατα δημοσίευσε μελέτη σύμφωνα με την οποία η λίμπιντο των γυναικών δουλεύει στο φουλ από την άνοιξη και μετά, αφού η θηλυκή σεξουαλικότητά επηρεάζεται σε σημαντικό βαθμό από εξωγενείς παράγοντες. Συγκεκριμένα, το φως του ήλιου συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής ορμονών στο σώμα της, όπως οι ενδορφίνες, οι οποίες υπάρχουν για να πυροδοτούν την ερωτική μπαρουταποθήκη της.

Όσο λοιπόν εκείνη ανεβοκατεβάζει στροφές, εσύ έχεις την ίδια σεξουαλική διάθεση βρέξει - χιονίσει, αφού ο οργανισμός σου παράγει χωρίς ιδιαίτερες αυξομειώσεις τις ίδιες ποσότητες τεστοστερόνης 12 μήνες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο. Η ίδια έρευνα μάλιστα καταλήγει στο ότι οι γυναίκες που κρίνουν την ερωτική τους διάθεση ως «υψηλού βαθμού» διεγείρονται στη θέα ατόμων τόσο του αντίθετου όσο και του ιδίου φύλου κι ας είναι ετεροφυλόφιλες. Αυτό δε σημαίνει πως όλες οι γυναίκες είναι δυνάμει bisexual, απλά πως υπό συγκεκριμένες συνθήκες, όπως π. χ. στις γόνιμες μέρες του μήνα, αισθάνονται πιο ευερέθιστες, ειδικά μπροστά σε ένα ερωτικά φορτισμένο θέαμα.

Ένας εκ των επιστημόνων, ο δρ. Chivers λέει χαρακτηριστικά: «Δείξτε σε μια γυναίκα την εικόνα ενός νεαρού ζευγαριού που κάνει σεξ, μια αντίστοιχη με δύο γυναίκες ή άντρες και ακόμα μία όπου ερωτοτροπούν δύο πίθηκοι. Μολονότι οι αντιδράσεις της θα είναι εμφανώς διαφορετικές (π. χ. η πρώτη εικόνα θα της αρέσει, η δεύτερη θα της φανεί ίσως απωθητική και η τρίτη αστεία), το πιο πιθανό είναι να έχει διεγερθεί εξίσου, όσο κι αν δεν το παραδέχεται».

Εσύ πάλι, είπαμε, είσαι παντός καιρού.

ACTIVEBODY B1

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ