Το σώμα σου δείχνει ποια είναι η ιδανική σύντροφος για σένα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Δυσκολεύεσαι να βρεις την ιδανική σύντροφο, ενώ άλλοι είναι τυχεροί και πετυχαίνουν κελεπούρια;

Γνωρίζεις κάποια και νιώθεις από το πρώτο κιόλας λεπτό μια ακατανίκητη έλξη; Πολλές φορές, το eye contact και των δύο είναι έντονο και τα σώματά σας έχουν μια περίεργη επικοινωνία.

Ύστερα έρχεται η στιγμή που αρχίζεις να σκέφτεσαι τι μπορεί να συμβαίνει. Τι σε έκανε να καρφώσεις το βλέμμα σου απάνω της; Τι σε τράβηξε; Είναι η ομορφιά της, είναι στοιχεία του χαρακτήρα της; Είναι το πως σε κοίταξε;

Τι πραγματικά συμβαίνει; Η επιστήμη παρεμβαίνει δίνοντας μας την απάντηση γι’αυτό το «κλικ». Συγκεκριμένα, σε μια πρόσφατη επιστημονική έρευνα, στο Nature, η δυνατή έλξη σχετίζεται με το γενετικό σας κώδικα.

Ποια είναι εξήγηση που δίνεται; Όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικό τους μείζον σύμπλεγμα ιστοσυμβατότητας (HLA), το οποίο βοηθάει το ανοσοποιητικό να διαφοροποιηθεί μεταξύ των δικών του κυττάρων και εκείνων που ανήκουν σε ανεπιθύμητους ιούς και βακτήρια.Αυτό όμως, μπορεί να παίξει εξίσου σημαντικό ρόλο σε ό,τι αφορά την έλξη. Οι ερευνητές μελέτησαν το «πατρόν» της έλξης σε 254 ζευγάρια και κατέληξαν στο ότι τα ζευγάρια με διαφορετικά συμπλέγματα ιστοσυμβατότητας είχαν μεγαλύτερη ερωτική έλξη, συμπεραίνοντας ότι τα γονίδια σου είναι εκείνα που «αποφασίζουν» πόσο πολύ ελκύεσαι από τη σύντροφο σου.

Κάτι άλλο στο οποίο εστίασαν οι ερευνητές είναι το γεγονός, ότι τα περισσότερα ζευγάρια έλκονταν περισσότερο στη μυρωδιά του συντρόφου τους όταν τα συμπλέγματα ιστοσυμβατότητας τους ήταν διαφορετικά.

Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουμε, είναι πως τα ετερώνυμα έλκονται, και καλά θα κάνουμε να το δεχτούμε σαν δεδομένο.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ