Τι είναι αυτό που κάνει τους άνδρες να ξενοκοιτάζουν;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Πόσες φορές σου έχει τύχει ενώ βρίσκεσαι με την σύντροφο σου να σε πιάσει να ξενοκοιτάς;

Σίγουρα πολλές φορές, και αμέσως προσπαθείς να δικαιολογηθείς λέγοντας ότι σου κατέβει στο κεφάλι, ωστόσο πρέπει να ξέρεις ότι για όλα όσα κάνεις υπάρχει μια λογική εξήγηση.

Οι άντρες διεγείρονται μέσω των ματιών τους, ενώ οι γυναίκες μέσω των αυτιών τους. Ο αντρικός εγκέφαλος είναι προγραμματισμένος να προσελκύεται από την γυναικεία σιλουέτα και αυτός είναι ο λόγος που οι ερωτικές εικόνες έχουν τόση έντονη επίδραση στους άντρες. Οι γυναίκες αντίθετα, θέλουν να ακούνε γλυκόλογα. Η γυναικεία ευασθησία στο άκουσμα κοπλιμέντων είναι τόσο μεγάλη, που πολλές φορές κλείνουν τα μάτια όταν κάποιος τους ψυθιρίζει γλυκόλογα.

Πάρτε για παράδειγμα το Instagram, το οποίο είναι μια αποδεκτή μορφή ξενοκοιτάγματος, καθώς υπάρχουν χιλιάδες γυναίκες που έχουν εκατομμύρια άνδρες χρήστες να τις ακολουθούν. Αντίθετα ένας άνδρας, ο οποίος προβάλλει το κορμί του μέσα από τον λογαριασμό του, δεν προκαλεί και τόσο το ενδιαφέρον των γυναικών, αφού η ελκυστικότητα του έγκειται στις ικανότητες και τη φυσική του απόδοση.

Όταν περνά μια γυναίκα με ωραίο σώμα, ο άντρας, καθώς δεν διαθέτει καλή περιφερειακή όραση, γυρίζει το κεφάλι να την κοιτάξει και πολλές φορές μοιάζει αποχαυνωμένος. Τα μάτια του παύουν να βλεφαρίζουν και το στόμα του γεμίζει σάλια, εξού και η έκφραση “του τρέχουν τα σάλια”.

Αν ένα ζευγάρι βρίσκεται στον δρόμο και εμφανιστεί μια ελκυστική κοπέλα, η γυναίκα που έχει καλύτερη περιφερειακή όραση θα την δει πρώτη. Θα κάνει στα γρήγορα μια αρνητική σύγκριση του εαυτού της και της πιθανής αντιζήλου, που είναι συνήθως αρνητική για τον εαυτό της. Όταν κάποια στιγμή την προσέξει και ο άντρας, θα αρχίσει να τον κατσαδιάζει ότι ξενοκοιτάζει. Σε μια τέτοια περίπτωση η γυναίκα συνήθως κάνει δύο αρνητικές σκέψεις: πρώτον, νομίζει λανθασμένα ότι ο σύντροφος της θα προτιμούσε να είναι με την άλλη κοπέλα και δεύτερον, ότι η άλλη κοπέλα είναι πιο ελκυστική από την ίδια. Βέβαια όπως προείπαμε, οι άντρες προσελκύονται οπτικά από τις ωραίες σιλουέτες, οπότε κάθε γυναίκα με ωραίες αναλογίες θα τραβούσε την προσοχή τους.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο άντρας δεν βλέπει την ώρα να “ρίξει” την άλλη γυναίκα στο κρεβάτι, απλώς ως αρσενικό, ο εξελικτικός του ρόλος είναι να αναζητά ευκαιρίες για να αυξήσει την φυλή. Άλλωστε η κοπέλα του είναι τελείως άγνωστη και θα ήταν άτοπο να ελπίζει σε μια μόνιμη σχέση μαζί της.

Δεν προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τους άνδρες που “γδύνουν” απροκάλυπτα με τα μάτια τους μια γυναίκα, απλώς εξηγούμε ότι το ξενοκοίταγμα δεν σημαίνει ότι ένας άντρας δεν αγαπά τη σύντροφο του – απλά έχει τεθεί σε λειτουργία η βιολογία του. Ενδιαφέρον επίσης έχει ότι σε δημόσιους χώρους, όπως πισίνες, παραλίες, οι γυναίκες ξενοκοιτάνε περισσότερο από τους άντρες.

Πηγή: perpetual.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ