Γιατί οι Millennials κάνουν τόσο λίγο σεξ;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Παρά την εξάλειψη πολλών ταμπού σήμερα, αλλά και την δεδομένη άνθηση των ερωτικών εφαρμογών για να βρεις ταίρι -βλέπε Tinder-, οι νέοι σήμερα δεν κάνουν τόσο πολύ σεξ.

Η γενιά των Millennials, ως Millennials ορίζουμε όσους έχουν γεννηθεί από το 1981 έως το 1996 (σήμερα είναι 25-40) κάνει ολοένα και λιγότερο σεξ.

Αυτή η «σεξουαλική ύφεση» έχει συγκεκριμένους λόγους και αιτίες που υφίσταται, καθιστώντας το σεξ και την απόλαυση που σου δίνει λιγότερο δημοφιλής ενασχόληση, απότι ήταν στο παρελθόν.

Αλλαγή κοσμοθεωρίας και τεχνολογική … έξαρση!

Ίσως ο πιο σοβαρός παράγοντας που συνέβαλε σε αυτό, είναι οι σημαντικές αλλαγές στην κουλτούρα της σεξουαλικής συμπεριφοράς, αλλά και η λαίλαπα της ψηφιακής τεχνολογίας και του διαδικτύου.

Για παράδειγμα, οι άνθρωποι πλέον επιλέγουν να φλερτάρουν και να μιλήσουν πιο πονηρά μέσω κινητών τηλεφώνων και εφαρμογών, αντί της επαφής πρόσωπο με πρόσωπο. Όταν συμβαίνει αυτό, είναι λογικό η ερωτική επαφή να είναι λιγότερη.

Online-dating και πορνό

Η καλύτερη πρόσβαση στα μέσα αντισύλληψης και η νέα μόδα του online dating θα έπρεπε, θεωρητικά, να διευκολύνει τους ανθρώπους να κάνουν περισσότερο σεξ από τις προηγούμενες γενιές.

Παρόλα αυτά τα πλεονεκτήματα ωστόσο, ο αριθμός των ατόμων που κάνουν σεξ με μια κανονική ροή είναι σε ιδιαιτέρως χαμηλά επίπεδα.

Σχετική έκθεση του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) για τα έτη μεταξύ 1991-2017, διαπίστωσε ότι το ποσοστό των νέων, ηλικιών από 18 έτη και άνω, που ανέφεραν ότι είχαν κάνει σεξ έχει πέσει δραματικά, από το 54% το 1991 στο 40% το 2017.

Και το πρόβλημα δεν είναι αμιγώς ευρωπαϊκό ή αμερικανικό: στην Ιαπωνία, το 2005, το 33% των ατόμων ηλικίας 18 έως 34 (ανεξαρτήτως φύλου) ήταν παρθένοι. Το ποσοστό αυτό μέσα σε μια δεκαετία, το 2015, ανέβηκε στο 43%.

Την ίδια στιγμή, τα ποσοστά των κερδών της βιομηχανίας της πορνογραφίας ολοένα και αυξάνονται, με την διαδικτυακή πορνογραφία να βρίσκεται στο ζενίθ της. Και μαζί, το ποσοστό των ανδρών που επιλεγεί τον αυνανισμό από το σεξ με έναν παρτενέρ: το 1992, το 27% των ανδρών και το 9% των γυναικών αυνανίζονταν σε εβδομαδιαία βάση.

Το 2014, το ποσοστό αυτό ανέβηκε στο 54% για τους άντρες και στο 26% για τις γυναίκες.

Πλήθος ψυχοθεραπευτών ανά τον κόσμο αναφέρουν ότι έχουν αρκετούς ασθενείς που υποφέρουν από εθισμό στη διαδικτυακή πορνογραφία, χωρίς όμως οι περισσότεροι να έχουν αντίστοιχη ενεργή σεξουαλική ζωή.

«Το πρόβλημα δεν είναι το πόσο πορνό υπάρχει εκεί έξω. Το θέμα είναι πως πολλοί ενήλικοι άντρες επιλεγούν να αυνανίζονται ακόμη σαν να είναι 17 ετών, γεγονός που τους κάνει να θέλουν ολοένα και λιγότερο το σεξ με τον ή την σύντροφο τους», σημειωνει ο Ιαν Κερνερ, αμερικανός ψυχολόγος σε θέματα σεξ.

Οι τηλεμαραθώνιοι στο Netflix

Ένας άλλος λόγος, που έχει συμβάλλει πολύ στην ύφεση της σεξουαλικής δραστηριότητας της γενιάς μας είναι η άνθιση της online ψυχαγωγίας, δηλαδή την ψυχαγωγία που σου προσφέρουν εφαρμογές όπως το Netflix, το Instagram το Facebook και αλλά.

Τα ζευγάρια σήμερα και ειδικά αυτά που συγκατοικούν προτιμούν να κάνουν μαραθώνιο binge-watching την αγαπημένη τους σειρά στο Netflix, παρά να ερωτοτροπήσουν στην κρεβατοκάμαρα.

Why so shy?

Ένας άλλος λόγος είναι ότι οι Millennials κατά γενικό κανόνα είναι πιο ντροπαλοί σε σχέση με τους μεγαλύτερούς τους, με αποτέλεσμα να μην ανοίγονται εύκολα και να μη φλερτάρουν.

Είναι χαρακτηριστικό πως πλέον σε ένα γυμναστήριο, στα ανδρικά αποδυτήρια, αυτοί που περιφέρονται γυμνοί δίχως ντροπές είναι οι ηλικίας 40+, με τους νεότερους να κυκλοφορούν μονίμως με μια πετσέτα τυλιγμένη γύρω τους.

Το σκιάχτρο της πολιτικής ορθότητας

Ένας άλλος παράγοντας είναι και το σκιάχτρο της πολιτικής ορθότητας. Έχει παρατηρηθεί από πολλούς ειδικούς, πως πλέον υπάρχει ένας γενικευμένος δισταγμός στο κάνεις ερωτικά κομπλιμέντα, ειδικά από την πλευρά των ανδρών, καθώς εάν παρεξηγηθούν και παρερμηνευθούν θα μπορούσαν να δημιουργήσουν υποψίες για παρενόχληση, ειδικά στην εποχή του #MeToo.

Ρουτίνα, ρουτίνα και πάλι ρουτίνα

Τέλος, η ρουτίνα έχει κυριεύσει σχεδόν τους πάντες. Οι εξοντωτικοί ρυθμοί της καθημερινότητας έχουν αποξενώσει πολλά ζευγάρια, με αποτέλεσμα να μη κάνουν σεξ, και λόγο απουσίας όρεξης και επιθυμίας, αλλά και λόγο περιορισμένου χρόνου.

CBD BANNER 300X250PX

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τα πλεονεκτήματα των διακοπών μαζί με την κοπέλα σου