Γιατί οι άντρες δεν ξεπερνούν ποτέ τις πρώην τους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η επιστήμη μίλησε: Ο χωρισμός είναι πιο επώδυνος για τους άντρες, παρά για τις γυναίκες. Δεν το περίμενες, ε;

Σε περίπτωση που έβαζες το χέρι σου στη φωτιά ότι οι άντρες αντιμετωπίζουν καλύτερα ένα χωρισμό, συγκριτικά με τις γυναίκες, βγάλ'το γρήγορα, προτού τσουρουφλιστείς. Νέα επιστημονική έρευνα έρχεται να φέρει τα πάνω – κάτω, υποστηρίζοντας ακριβώς το αντίθετο. Το αδύναμο φύλο, φίλε μου, είναι εκείνο που ξεπερνά το τέλος μιας σχέσης πιο εύκολα απ' ότι το δικό σου, το ισχυρό και παντοδύναμο.

Οι ερευνητές της εν λόγω μελέτης, που πραγματοποιήθηκε το 2000, αλλά τα ευρήματά της είδαν τώρα το φως της δημοσιότητας, ανέλυσαν τις επιπτώσεις του διαζυγίου σε περισσότερους από 2.000 άντρες και γυναίκες, με τους οποίους συναντήθηκαν ξανά σχεδόν μία δεκαετία μετά, προκειμένου να δουν αν υπήρχαν ακόμη κατάλοιπα μέσα τους από τους πρώην τους. Όπως διαπιστώθηκε, η πλειοψηφία των συμμετεχουσών έδειξε σημάδια εξωστρέφειας, μετά το διαζύγιο, εν αντιθέσει με τους περισσότερους συμμετέχοντες που εμφανίζονταν λιγότερο ευσυνείδητοι και περισσότερο ασταθείς συναισθηματικά.

Στην έρευνα αναφέρεται ότι «ο χωρισμός επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία των αντρών, σε τέτοιο βαθμό που η πλειοψηφία τόνισε πως επρόκειτο για ένα καταστροφικό συμβάν που τους αποθάρρυνε από το να συνεχίσουν να ζουν».

Κι αν δεν πιστεύεις όσα μόλις σου είπαμε -«έρευνες και κουραφέξαλα»-, έρχεται μία ακόμη μελέτη να επιβεβαιώσει την πρώτη. Διεξήχθη από το πανεπιστήμιο του Μπιγκχάμπτον με τη συμμετοχή 5.705 ανθρώπων από 96 διαφορετικές χώρες και ισχυρίζεται ότι οι άντρες ήταν εκείνοι που πονούσαν για περισσότερο χρονικό διάστημα μετά το χωρισμό, συγκριτικά με τις γυναίκες.

Ο ερευνητής Craig Morris υπογραμμίζει: «Ο άντρας είναι εκείνος που βιώνει πιο έντονα και με μεγαλύτερη διάρκεια τη διάλυση μιας σχέσης. Κι αυτό διότι, αισθάνεται ανίκανος να επιστρέψει στο παιχνίδι για να αντικαταστήσει αυτό που έχασε. Υπάρχει και το χειρότερο σενάριο: να συνειδητοποιήσει ότι η γυναίκα που έχασε είναι απλά αναντικατάστατη».

Πηγή: gr.askmen.com

ACTIVEBODY B1

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ