Πως η μόλυνση του πλανήτη επηρεάζει το μέγεθος του πέους σου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Πόσο μακριά είμαστε από ένα καθόλου eco-friendly μέλλον, γεμάτο άντρες με μικρά και "άσφαιρα" πέη;

Κι όμως, δεν πρόκειται για κάποια υπερβολική προειδοποίηση αλλά για μία πραγματικότητα την οποία ήδη ζούμε: Tο μέγεθος του πέους επηρεάζεται από τη μόλυνση. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες οι οποίοι μελετούν επί πάνω από 20 χρόνια το συγκεκριμένο φαινόμενο, παράλληλα με τη σταθερή μείωση της ποσότητας του σπέρματος, που θέτει την ίδια την ύπαρξη του ανθρώπινου είδους σε κίνδυνο.

Φθαλικοί εστέρες: Η αόρατη απειλή
Όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, οδεύουμε ολοταχώς προς μία "υπαρξιακή κρίση" στους παγκόσμιους δείκτες της γονιμότητας, με κύριους υπεύθυνους τους φθαλικούς εστέρες. Πρόκειται για μία κατηγορία χημικών ενώσεων που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή διαφόρων ειδών πλαστικού και οδηγούν στη γέννηση αγοριών με πέος μικρότερο από το κανονικό ή με κάποια δυσμορφία στη γεννητική τους περιοχή.

Οι φθαλικοί εστέρες, μεταδίδονται μέσω του φαγητού και των παιχνιδιών, ενώ μπορούν να καταστρέψουν το ενδοκρινολογικό σύστημα, το οποίο είναι υπεύθυνο για την παραγωγή συγκεκριμένων ορμονών.

Το πείραμα στους αρουραίους
Η αρχή για να φτάσουμε στα σημερινά συμπεράσματα έγινε έπειτα από ένα πείραμα που πραγματοποιήθηκε σε αρουραίους. Τα έμβρυα των αρουραίων που εκθέτονταν στα συγκεκριμένα χημικά, είχαν περισσότερες πιθανότητες να γεννηθούν με συρρικνωμένα γεννητικά όργανα, κάτι το οποίο περιγράφηκε ως το "σύνδρομο των φθαλικών εστέρων".

Τι συμβαίνει στο ανθρώπινο είδος
Κάτι ανάλογο διαπιστώθηκε και στον άνθρωπο. Σύμφωνα με ευρήματα, τα αγόρια που εκτέθηκαν σε φθαλικούς εστέρες όσο βρίσκονταν ως έμβρυα στη μήτρα της μητέρας τους, είχαν μικρότερη ανογεννητική απόσταση, κάτι το οποίο συνδέεται άμεσα με το μέγεθος και τον όγκο του πέους τους.

Η επιστημονική εξήγηση
Αυτό συμβαίνει επειδή οι φθαλικοί εστέρες μιμούνται τη συμπεριφορά των οιστρογόνων, κάτι το οποίο διακόπτει ή τροποποιεί την παραγωγή κάποιων ορμονών στο ανθρώπινο σώμα. Αυτή η κατάσταση καθυστερεί τη σωστή ανάπτυξη στα βρέφη, ενώ μπορεί να την τροποποιήσει και στους ενήλικες.

Πόσο μακριά είμαστε από σενάρια τύπου Handmaid's Tale;
Όλα αυτά είναι μόνο μία από τις παραμέτρους που μπορεί να οδηγήσουν σε κρίση γονιμότητας και μάλιστα στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον. Ένα άλλο δεδομένο, μοιάζει εξίσου ανησυχητικό. Σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2017, τα επίπεδα σπέρματος των αντρών στις δυτικές χώρες μειώθηκαν περισσότερο από 50% κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών.

Πιο συγκεκριμένα, από το 1973 έως το 2011, οι μετρήσεις στο σπέρμα των αντρών από τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία έπεσαν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 59%. Κάτι το οποίο ίσως σημαίνει ότι μέχρι το 2045, οι μισοί άντρες σε αυτές τις χώρες δεν θα έχουν καθόλου σπέρμα.

Όπως είναι λογικό, αυτό θα μειώσει σε σημαντικό βαθμό τον αριθμό των κυήσεων, μία κατάσταση που ίσως κάνει πραγματικότητα σενάρια τύπου The Handmaid's Tale.

Οι φθαλικοί εστέρες είναι παντού
Εκτός από τα τρόφιμα και τα ποτά, τα συγκεκριμένα μικροσκοπικά πλαστικά μόρια που είναι υπεύθυνα γι' αυτή την κατάσταση, μπορούν να εντοπιστούν σε προϊόντα που βάζουμε πάνω στην επιδερμίδα μας, αλλά και να εισπνευτούν. Βρίσκονται, ανάμεσα σ' άλλα, στα πλαστικά, τα βινύλια, τα πατώματα, τις ταπετσαρίες, τα σωληνάρια, τις ιατρικές συσκευές, τα αρώματα, τα σαπούνια και τα σαμπουάν.

Στα συγκεκριμένα στοιχεία αναφέρθηκε ακόμα και η Greta Thunberg, κάνοντας πλάκα για το αν τώρα θα νοιαστούν περισσότεροι άνθρωποι για το περιβάλλον και τη μόλυνσή του, μιας και μπορεί να επηρεάσει το μέγεθος του πέους.

Το ζήτημα των μικροπλαστικών, αυτών των μικρών σωματιδίων που ταξιδεύουν μέσω των οικοσυστημάτων, απασχολεί όλο και πιο συχνά τους επιστήμονες. Μάλιστα, η πρόσφατη έρευνα τα εντόπισε ακόμα και στις μήτρες κυοφορουσών γυναικών, κάτι το οποίο χτυπάει ακόμα πιο δυνατά το καμπανάκι του συναγερμού σχετικά με τη μόλυνση. Και για το μέγεθος τους πέους. Και για την ποσότητα του σπέρματος.

Πηγή: esquire.com.gr

CBD BANNER 300X250PX

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ