Το ημερήσιο πρόγραμμα διατροφής για άπαχο μυϊκό όγκο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Αυτές είναι οι τροφές που θα σε κάνουν λιγότερο παχύ και περισσότερο μυώδη, ακόμη και χωρίς προπόνηση.

Όσο σκληρά κι αν παίζεις με τα βάρη, αν δεν καταναλώνεις τις κατάλληλες τροφές στον σωστό χρόνο της ημέρας, οι μύες σου δεν θα έχουν ανταπόκριση.

Για να κάνεις πιο γρήγορη τη μεταμόρφωση του σώματός σου από ισχνό σε σούπερ μυώδη, εδώ είναι το πλήρες πρόγραμμα διατροφής από το πρωί που ξυπνάς μέχρι την τελευταία πιρουνιά πριν πέσεις για ύπνο.

Μόλις ξυπνήσεις (8 με 9 π.μ.):
Ομελέτα, άπαχο ζαμπόν και φυστικοβούτυρο
Βολικό, νόστιμο, εύκολο στην παρασκευή πρωινό γεύμα, με 6 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά αυγό και άλλα 6 από το μειωμένων λιπαρών χοιρινό κρέας. Ισούται με το ένα τέταρτο της ημερήσιας πρόσληψης πρωτεΐνης. Τρώγοντας στο τέλος και δυο κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο, προσθέτεις κι άλλα 8 γραμμάρια πρωτεΐνης στους μυς σου.

Στο δρόμο για τη δουλειά (9 με 10 π.μ.):
Ξηροί καρποί
Μια χούφτα ανάλατα αμύγδαλα και καρύδια, παρέχουν στους μυς σου το ιδανικό ισοζύγιο πρωτεϊνών, υγιών λιπαρών, βασικών μετάλλων και μικροθρεπτικών συστατικών, που φουσκώνουν τους μυς και σε απομακρύνουν από το πειρασμό να αγοράσεις μια μπουγάτσα από το κοντινότερο φούρνο.

Στη μεγάλη πείνα του μεσημεριού (12 με 2 μ.μ.):
Στήθος κοτόπουλου με τυρί κότατζ και αβοκάντο
Το τυρί κότατζ, σε συνδυασμό με το πιο άπαχο μέρος ενός κοτόπουλου, αποτελούν την πιο πλούσια πηγή πρωτεΐνης, που βοηθά στην ανάπτυξη των μυών, ενώ το μειωμένο λίπος οδηγεί σε στην αποκατάσταση των αποθηκών μυϊκού γλυκογόνου και στη μεγιστοποίηση της διαδικασίας δόμησης μυών. Το αβοκάντο, απ’ την άλλη, εκτός από πλούσια πηγή βιταμινών, είναι απ’ τους λίγους καρπούς με υψηλής ποιότητας αντιοξειδωτικά και υγιή λιπαρά, τα οποία βελτιώνουν την καρδιαγγειακή λειτουργία με αποτέλεσμα να τροφοδοτούνται διαρκώς οι μύες σου με φρέσκο αίμα.

Δυο ώρες πριν πέσεις για ύπνο (8 με 9 μ.μ.):
Σολομός με κινόα και ελαιόλαδο
Ο σολομός, μολονότι περιέχει λιγότερη πρωτεΐνη ανά μερίδα συγκριτικά με το κοτόπουλο και το μοσχάρι, εντούτοις, αναπληρώνει αυτή τη μικρή έλλειψη πρωτεΐνης με υγιή λιπαρά ωμέγα - 3 μακριάς αλυσίδας, EPA και DHA, βοηθώντας στη μείωση της συρρίκνωσης των μυών. Απ’ την άλλη, η κινόα αποτελεί ίσως το πιο υγιεινό και ελαφρύ φαγητό, αλλά με τεράστια ποσότητα φυτικής πρωτεΐνης στους σπόρους της -8 γραμμάρια πρωτεΐνης σε ένα μόνο φλιτζάνι κινόα, δηλαδή κάτι παραπάνω από ένα αυγό. Προσθέτοντας και μια κουταλιά ελαιόλαδο, αυξάνεις τα επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό σου, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά.

Πηγή: gr.askmen.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ