Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

Ποιες τροφές πρέπει να τρώνε οι άντρες που θέλουν να «χτίσουν» μυς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Έχετε ήδη χάσει το βάρος που θέλατε και τώρα αναζητάτε την τόνωση;

Μαζί με τα βάρη και το γυμναστήριο, πρέπει να συνεχίσετε να προσέχετε τη διατροφή σας, καθώς όπως τονίζουν οι ειδικοί, η τροφή που καταναλώνετε πριν το γυμναστήριο αποτελεί το καύσιμό σας, ενώ το φαγητό που τρώτε μετά είναι σημαντικό για την αποκατάστασή σας και την ανάπτυξη μυών.

Με μια λέξη, το φαγητό είναι το απαραίτητο καύσιμο του οργανισμού και όπως ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο χρησιμοποιεί διαφορετικό καύσιμο από ένα συμβατικό, έτσι και κάποιος που θέλει να αυξήσει τη δύναμή του και τους μυς του, πρέπει να ακολουθήσει την κατάλληλη διατροφή.

Το «χτίσιμο» των μυών καταπονεί αρκετά τον οργανισμό και όσο γυμνάζετε τους μυς σας, από τη μια τους δυναμώνετε, αλλά από την άλλη τους καταστρέφετε την ίδια στιγμή. Γι’ αυτό και η διατροφή σας πρέπει να στηρίξει τον κύκλο ανάπλασής τους, καθώς αν δεν τους θρέφετε όπως πρέπει, η δύναμή τους θα μειωθεί. Οι παρακάτω τροφές, οι οποίες συστήνονται από διατροφολόγους και personal trainers, υπόσχονται να σας βοηθήσουν αν δείτε τους μυς σας να «πετάγονται», τονώνοντας το σώμα σας.

Baby σπανάκι
Πλούσιο σε χλωροφύλλη και σίδηρο, το baby σπανάκι καταναλώνεται πολύ πιο εύκολα από το κλασικό και βοηθά στο «χτίσιμο» μυών παρέχοντας ασβέστιο στον οργανισμό, το οποίο είναι απαραίτητο για τη συστολής τους κατά τη διάρκεια της άσκησης. Ακόμη, η περιεκτικότητά του σε χλωροφύλλη μειώνει την εμφάνιση… κακής αναπνοής που προέρχεται από μια διατροφή με πολλή πρωτεΐνη.

Βίσονα ή βουβάλι
Τα κρέατα αυτά αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, ψευδαργύρου και κρεατίνης, είναι πιο άπαχα από το μοσχάρι, που σημαίνει ότι χρειάζονται λιγότερο χρόνο μαγειρέματος, περιέχουν περισσότερο CLA, ένα λιπαρό οξύ που βελτιώνει την αντοχή, μειώνει τη φλεγμονή και βοηθάει στην απώλεια λίπους και συν τοις άλλοις, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, ο οποίος διατηρεί υψηλά τα επίπεδα ενέργειας και παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη μυών.

Σοκολατούχο γάλα
Έχει την κατάλληλη αναλογία υδατανθράκων και πρωτεΐνης (1/3), η οποία συστήνεται σε περιπτώσεις ανάπτυξης μυών.

Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και ψευδάργυρο
Η βιταμίνη C είναι αυτή που βοηθάει την πρωτεΐνη να φτάσει στους μυς, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στη μείωση της φλεγμονής στο μυϊκό ιστό, που σημαίνει ότι τους επιτρέπει να επανέλθουν πιο γρήγορα. Ο ψευδάργυρος είναι άλλο ένα θρεπτικό συστατικό-κλειδί, που διεγείρει τη δραστηριότητα των ενζύμων, συμπεριλαμβανομένης και της σύνθεσης πρωτεΐνης, η οποία είναι άκρως σημαντική για την ανάπτυξη των μυών. Βιταμίνη C θα βρείτε στις πιπεριές, το μπρόκολο, το κατσαρό λάχανο και ψευδάργυρο στα θαλασσινά, το κρέας και το σπανάκι.

Μοσχάρι ελευθέρας βοσκής και βιολογικό κοτόπουλο
Πλούσια σε πρωτεΐνη και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα κρέατα αυτά όχι μόνο βοηθούν στο χτίσιμο μυών, αλλά μειώνουν και τον πόνο στις αρθρώσεις χάρη στα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα τους, πόνος πολύ συνηθισμένος σε όσους κάνουν βάρη.

«Καλούς» υδατάνθρακες
Η αξία των υδατανθράκων και ειδικά της δεξτρόζης που συναντάμε σε αυτούς είναι πολύ μεγάλη κι ενώ πολλοί επιλέγουν να τη λάβουν σε συμπλήρωμα σκόνης, οι καλύτερες πηγές της είναι οι πατάτες, το ρύζι και οι ρυζογκοφρέτες. Μια αναλογία 2 προς 1 υδατανθράκων-πρωτεΐνης αποτελεί την καλύτερη επιλογή για γεύμα μετά την άσκηση, έτσι ώστε να βοηθήσετε τους μυς να αναπτυχθούν. Και μην ξεχνάτε: μετά την άσκηση, μέσα σε 30 λεπτά, είναι η καλύτερη στιγμή να… ταΐσετε τους μυς σας.

Ανανά και παπάγια
Και τα δύο αυτά φρούτα περιέχουν βρομελαΐνη και πεψίνη, δύο ένζυμα που βοηθούν τον οργανισμό να χωνέψει καλύτερα την πρωτεΐνη. Συν τοις άλλοις, τα φρούτα αυτά σας χαρίζουν και πλήθος άλλων σημαντικών συστατικών, όπως φυτικές ίνες, βιταμίνες και φυτικά θρεπτικά συστατικά.

Η κινόα είναι ένας σπόρος που περιέχει και τα 9 απαραίτητα αμινοξέα για τον οργανισμό, έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι διασπάται αργά στον οργανισμό και παρέχει ενέργεια για περισσότερη ώρα μετά την κατανάλωση, μειώνοντας τις απότομες αυξομειώσεις ινσουλίνης. Ακόμη, αποτελεί καλή πηγή μαγγανίου, ψευδαργύρου και μαγνησίου, μετάλλου απαραίτητου στην άσκηση, που μειώνει τη φλεγμονή. Έρευνες, μάλιστα, έχουν δείξει ότι υπάρχει διασύνδεση ανάμεσα στην αυξημένη τεστοστερόνη και την κατανάλωση μαγνησίου, όταν συνδυάζεται με την άσκηση.

Τόνο κονσέρβα
Πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης, ο τόνος παρέχει 25 γραμμάρια πρωτεΐνης σε 90 γραμμάρια (περισσότερο από όσο χρειάζονται οι περισσότεροι άνδρες και γυναίκες μετά την άσκηση). Συνδυάστε τον με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδα, πίκλες, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σέλινο, μισό αβοκάντο, λίγο σπανάκι και ψιλοκομμένη ντομάτα και φάτε το μαζί με κράκερ ολικής άλεσης ή σε ένα φύλλο μαρουλιού. Όταν καταναλωθεί 30-60 λεπτά μετά την άσκηση, αποτελεί ιδανική πηγή πρωτεΐνης, που μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να επιδιορθώσει και να χτίσει τους μυς.

2222banner

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Με ποιες τροφές θα αυξήσεις την όρεξη για προπόνηση
  • 8 τροφές που ρίχνουν στα τάρταρα την τεστοστερόνη σου
  • 9 τροφές που σε ανεβάζουν και σου δίνουν δύναμη
  • Οι τροφές-καύσιμα που χρειάζεσαι στις προπονήσεις σου
  • Ρυθμίστε την χοληστερόλη με σωστή διατροφή – Τι πρέπει να τρώτε!
  • 5 λόγοι για τους οποίους οι άντρες σιχαίνονται την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
loading...