Τροφές που βοηθούν στην καύση του σωματικό λίπους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Συγκεκριμένες τροφές έχουν μεγάλα θερμογενετικά αποτελέσματα, έτσι ώστε, κυριολεκτικά καις θερμίδες μασώντας τες. Κάποιες άλλες τροφές περιέχουν διατροφικά στοιχεία και χημικές ενώσεις που βάζουν φωτιά στον μεταβολισμό σου. Χόρτασε τον μεταβολισμό σου με αυτές τις τροφές οι οποίες συντελούν στην καύση λίπους.

 

1) Δημητριακά Ολικής Άλεσης

Το σώμα σου καίει διπλάσιες θερμίδες για να διασπάσει τις τροφές ολικής (και ειδικά αυτές που είναι πλούσιες σε ίνες όπως η βρώμη και το καστανό ρύζι), απ ότι τις επεξεργασμένες τροφές.

 

2) Άπαχο Κρέας

Η πρωτεΐνη που περιέχει το άπαχο κρέας έχει μεγάλες θερμογενετικές επιδράσεις. Καις περίπου το 30% των θερμίδων που καταναλώνεις όταν προσλαμβάνεις πρωτεΐνη. Δηλαδή, αν ένα φιλέτο κοτόπουλο (άσπρο κομμάτι) έχει 300 θερμίδες, καταναλώνεις 90 θερμίδες για να κάνει ο οργανισμός σου τις διασπάσεις.

 

3) Γαλακτοκομικά Προϊόντα Χαμηλών Λιπαρών

Είναι πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνη Dστοιχεία που σε βοηθάνε να διατηρήσεις και να αυξήσεις την μυική σου μάζα, η οποία είναι αναγκαία για να κρατήσεις σε υψηλά επίπεδα τον μεταβολισμό σου.

 

4) Πράσινο Τσάι

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, άνθρωποι που κατανάλωσαν 4 φλιτζάνια πράσινο τσάι τη μέρα, έχασαν 3 kg σε ένα διάστημα 8 εβδομάδων. Ο λόγος είναι οι κατεχίνες (EGCG),μια χημική ένωση που προκύπτει κατά το βράσιμο, οι οποίες προσωρινά επιταχύνουν τον μεταβολισμό μετά την κατανάλωση τους.

 

5) Φακές

Ένα φλιτζάνι περιέχει το 35% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας του σιδήρου που χρειάζεσαι, πράγμα πολύ καλό αφού το 20% των ανθρώπων έχουν έλλειψη σιδήρου στον οργανισμό τους. Όταν σου λείπει κάποιο διατροφικό στοιχείο, ο μεταβολισμός σου επιβραδύνει και το σώμα σου δεν παίρνει αυτά που χρειάζεται για να δουλέψει αποτελεσματικά, λέει ο Tammy Lakatos Shames, συγγραφέας του βιβλίου “The Secret to Skinny”.

 

6) Καυτερές Πιπεριές

Η καψαϊκίνη, μια χημική ένωση που προσδίδει στις πιπεριές το καυτερό στοιχείο, ανεβάζει την θερμοκρασία του σώματος και σε κάνει να καις περισσότερες θερμίδες. Μπορείς να την πάρεις τρώγοντας τις πιπεριές σου ωμές ή μαγειρεμένες, αποξηραμένες ή ακόμα και σε σκόνη, λέει ο Lakatos Shames. “Πρόσθεσε όσες περισσότερες πιπεριές Cayenne ή καυτερή σάλτα στις σούπες σου, στα αυγά σου και στο κρέας σου”.

 

Πηγή: runningmagazine.gr

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ