3 τροφές για να κάψεις το λίπος στην κοιλιά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Αλλά και για να κοιμάσαι καλύτερα.

Έρευνες δείχνουν πως το εσωτερικό ρολόι που ελέγχει το ρυθμό φαγητού και ύπνου δεν λειτουργεί καθόλου σωστά στους ανθρώπους των δυτικών κοινωνικών. Δύο είναι οι βασικοί παράγοντες που ευθύνονται γι’ αυτό: το άγχος και η κακής ποιότητας διατροφή. Το αποτέλεσμα είναι ότι μπαίνεις σε έναν κύκλο λίπους: Μια συνεχή ροή ορμονών πείνας που κάνει σχεδόν αδύνατο να μην τρως πολλές φορές μέσα στη μέρα, ενώ τα κιλά που παίρνεις να συσσωρεύονται γύρω από την κοιλιά.

Και καθώς ο καλής ποιότητας και επαρκής ύπνος συμβάλει στη ρύθμιση των ορμονών, οι σωστές τροφές στις σωστές ώρες μπορεί να ικανοποιήσουν την ανάγκη σας για φαγητό και γεύση.

Οι παρακάτω 3 τροφές καίνε το κοιλιακό λίπος και σε βοηθούν να κοιμάσαι καλύτερα. Δύο σε ένα, δηλαδή.

Ψάρι
Όταν η διατροφή σου είναι ανεπαρκής σε ω3 λιπαρά οξέα, η επίφυση, ένας αδένας στον εγκέφαλο που συμβάλει στη ρύθμιση του νευρικού συστήματος- δεν λειτουργεί σωστά, διαταράσσοντας την παραγωγή της μελατονίνης, της ορμόνης του ύπνου. Και όπως είπαμε, τα προβλήματα ύπνου διαταράσσουν όλες τις υπόλοιπες ορμόνες και προκαλούν ατελείωτα τσιμπολογήματα και ανάγκη για φαγητό αργά τη νύχτα.

Ξηροί καρποί
Είναι εξαιρετική πηγή μαγνησίου, του μικροστοιχείου που μας φτιάχνει τη διάθεση. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Magnesium Research, άνθρωποι με προβλήματα ύπνου που αύξησαν την πρόσληψη μαγνησίου μετά από 7 εβδομάδες κατάφεραν να κοιμούνται ήρεμα χωρίς φάρμακο ή άλλη παρέμβαση. Οι ειδικοί μέτρησαν επίσης χαμηλότερο ποσοστό φλεγμονών στο σώμα τους, οι οποίες σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο για καρδιοπάθεια, καρκίνο, διαβήτη και νόσο Αλτσχάιμερ.

Γάλα
Αποδεικνύεται πως το γάλα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο όταν μιλάμε για το κοιλιακό λίπος. Μελέτη του 2010 από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμινγχαμ βρήκαν πως σε μια ομάδα προεμμηνοπαυσιακών γυναικών, το λίπος μειώθηκε σημαντικά σε εκείνες που κατανάλωναν τις περισσότερες πλούσιες σε ασβέστιο τροφές. Πιο συγκεκριμένα, για κάθε 100 mg ασβεστίου που κατανάλωναν τη μέρα (αυτό αντιστοιχεί σε μισό φλιτζάνι γιαούρτι), έχαναν 2,5 εκατοστά σπλαχνικού λίπους – τη χειρότερη μορφή λίπους που αποθηκεύει ο οργανισμός μας και που συνδέεται άμεσα με καρδιοπάθεια και καρκίνους.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ