Πώς θα φτιάξεις τα τέλεια pancakes

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ελάχιστα υλικά, εύκολη προετοιμασία, απίθανο αποτέλεσμα.

Βούτυρο, γάλα, αυγά, αλεύρι και φαντασία. Αυτά αρκούν για να φτιάξει κάποιος ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σνακ της αμερικανικής κουζίνας, που συνήθως σερβίρεται σε οποιοδήποτε πρωινό ή brunch σέβεται τον εαυτό του. Τα pancakes θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως η επιτομή της απλότητας -για κάποιους και η επιτομή των περιττών θερμίδων- και η προσπάθεια παρασκευής τους δεν απαιτεί κάποια εξειδικευμένη μαγειρική γνώση.

Τα υλικά
Γάλα, αλεύρι, βούτυρο, αυγά, baking powder και -προαιρετικά- βανίλια σε σκόνη. Τα αυθεντικά pancakes δεν χρειάζονται μαγιά ωστόσο αυτό κρύβει κινδύνους και πολύ συχνά το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να θυμίζει κάτι σαν κρέπα.Αν δεις ότι οδηγείσαι προς αυτή την κατεύθυνση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγη baking soda.

Η προετοιμασία
Λιώνεις το βούτυρο και το αφήνεις να κρυώσει, έπειτα διαχωρίζεις το ασπράδι από τον κρόκο του αυγού. Χτυπάς το πρώτο και ανακατεύεις το δεύτερο με το βούτυρο και το γάλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αναμιγνύεις τη ζύμη με το αλεύρι και προσθέτεις το ασπράδι, εξακολουθώντας να ανακατεύεις. Η τελική ζύμη είναι έτοιμη.

Το μαγείρεμα
Ξεκινάς ζεσταίνοντας ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτριας έντασης φωτιά. Το περνάς με λίγο βούτυρο και ρίχνεις τη ζύμη ώστε να φτιάξεις ένα-ένα τα pancakes. Να έχεις πάντοτε κατά νου πως αρκούν 2-3 κουταλιές της σούπας για να φτιαχτεί ένα pancake. Όταν αρχίσουν να εμφανίζονται οι πρώτες φυσαλίδες στο μείγμα θα καταλάβεις ότι βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο - με το πίσω μέρος του κουταλιού ουσιαστικά μπορείς να σχηματίσεις το pancake. Χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα γυρίζεις το μείγμα και μαγειρεύεις για κάτι περισσότερο από ένα λεπτό και από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία για όση ποσότητα επιθυμείς.

Τα toppings
Το τελευταίο βήμα στο δρόμο για την απόλαυση σχετίζεται ασφαλώς για εκείνα τα υλικά που θα προστεθούν στη μαγειρεμένη ζύμη. Η παραδοσιακή εκδοχή επιτάσσει αυστηρά και μόνο τη χρήση maple syrup και αυτή είναι που σου προτείνουμε κι εμείς. Εναλλακτικά, υπάρχουν ασφαλώς οι πραλίνες, η κρέμα, τα φρούτα, το μέλι και οι μαρμελάδες. Για τους μερακλήδες μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και μπέικον και για τους ακόμη πιο μερακλήδες μαρμελάδα μπέικον.

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ