Η κλασική, ιταλική καρμπονάρα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! (vid)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ακολουθεί η αυθεντική ιταλική συνταγή για καρμπονάρα με αυγό, μαζί με τρεις παραλλαγές, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά Συνταγής
500 γραμ. σπαγγέτι μπουκατίνι ή φετουτσίνι
150 γραμ. πανσέτα ή μπέικον
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. βούτυρο
2 ολόφρεσκα αυγά
150 γραμ. παρμεζάνα και πεκορίνο ανάμεικτα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση
Για την αυθεντική ιταλική καρμπονάρα με αυγό, βράζουμε πρώτα τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε την ψιλοκομμένη πανσέτα για 5′. Σπάμε τη σκελίδα και την προσθέτουμε και αφήνουμε να αρωματίσει για 1´ -2′. Το αφαιρούμε. Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ με το μισό τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε αλατοπίπερο. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.

Τα ξαναβάζουμε καυτά όπως είναι στην κατσαρόλα. Η φωτιά πρέπει να είναι στο πιο χαμηλό. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να λιώσει και αρωματίσει τα ζυμαρικά με άρωμα και γεύση βουτύρου.

Προσθέτουμε την ψημένη πανσέτα στα ζυμαρικά καθώς και τα χτυπημένα αυγά. Όπως είναι όλα καυτά ανακατεύουμε με τσιμπίδα να ενωθούν τα υλικά. Αν θέλουμε πιο κρεμένια υφή προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά κι ανακατεύουμε.

Προσοχή η καρμπονάρα πρέπει γρήγορα να βγει από την φωτιά για να μην ψηθούν τα αυγά.

 

 

Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και αποσύρουμε από την φωτιά.

Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

* Μυστικά για την καρμπονάρα – Εκτός από την κλασική ιταλική καρμπονάρα, μπορείτε να κάνετε πολλές παραλλαγές με προσθήκη υλικών όπως αγκινάρες, σπαράγγια, αρακά, μανιτάρια, λιαστή ντομάτα κτλ. Φτιάξτε τη Ανοιξιάτικη με αγκινάρες, αρακά και σπαράγγια, ή με άγρια μανιτάρια, ασπρομανίταρα και θυμάρι αλλά και με λιαστή ντομάτα, πιπεριά ψητή, θυμάρι και δεντρολίβανο. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε!

Πηγή: argiro.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ