Η σχέση ανάμεσα στα πικάντικα φαγητά και την τεστοστερόνη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Είναι ευρέως γνωστό, τα τελευταία χρόνια, πως η σεξουαλίκη "δύναμη" ενός άνδρα επηρεάζεται καθοριστικά από την τεστοστερόνη και τα επίπεδα της. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που πραγματοποίησαν Βρετανοί επιστήμονες σε δείγμα 114 ανδρών, ηλικίας 18 έως 44 ετών, ανακάλυψαν μια ιδιαίτερη "σχέση" ανάμεσα στα πικάντικα φαγητά και την τεστοστερόνη.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές έδωααν στους άνδρες ένα πιάτο με πουρέ πατάτας στον καθένα και τους έδωσαν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν όση πικάντικη σως ήθελαν για το γεύμα τους. Σύμφωνα με τις συγκρίσεις στην έρευνα και τα τελικά αποτελέσματα, το συμπέρασμα που προέκυψε υποδεικνύει συσχέτιση της τεστοστερόνης με τα πικάντικα αφού, στις ατομικές μετρήσεις των ανδρών, εκείνοι με τα υψηλότερα επίπεδα της ορμόνης ήταν και εκείνοι που επέλεξαν μεγαλύτερη ποσότητα από την πικάντικη σως, στο πείραμα που είχε προηγηθεί. 

"Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι η προτίμηση των καυτερών φαγητών στους άντρες σχετίζεται με τα ενδογενή επίπεδα τεστοστερόνης", δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Λωρέν Μπέγκ, καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας στη Γκρενόμπλ.

Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που συσχετίζει τη συμπεριφορική προτίμηση για καυτερά φαγητά με την ενδογενή τεστοστερόνη.

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ