Φυστικοβούτυρο, η αγαπημένη μας πηγή πρωτεΐνης και καλού λίπους!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ο πολτός από ξηρούς καρπούς όπως το φυστικοβούτυρο η το ταχίνι είναι άριστη πηγή πρωτεΐνης και καλού λίπους.

Η πρωτεΐνη και το λίπος χορταίνει και αυτό μας βοηθά να έχουμε καλύτερο έλεγχο της όρεξης μας. Ωστόσο χρειάζεται μέτρο γιατί έχει αρκετές θερμίδες, εγώ περιορίζομαι σε μία κουταλιά της σούπας.

Και αν κάνεις δίαιτα, το φυστικοβούτυρο μπορεί να βοηθήσει: έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό The International Journal of Obesity, έδειξε ότι άτομα που έκαναν δίαιτα και έτρωγαν φυστικοβούτυρο σαν σνακ, περιόρισαν την επιθυμία τους για αμυλώδη και γλυκές τροφές για 2 ½ ώρες.

Πως θα το φας:

  • Απλωμένο σε μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως
  • Ταιριάζει με μήλο, αλείβεις λίγο σε μία φέτα μήλου
  • Κλασσικά Αμερικάνικο σνακ: Peanut Butter and Jelly Sandwich, δηλαδή σάντουιτς με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα, αυτό το τρώγαμε μικρά όταν νηστεύαμε. Σήμερα φτιάχνω το σνακ της παιδικής μου ηλικίας με μαρμελάδα με ελάχιστη ζάχαρη και ολικής αλέσεως ψωμί.

Πως να το επιλέξεις:
Διάλεξε φυστικοβούτυρο με αποτελείται μόνο από φιστίκια, υπάρχουν άλλες μάρκες που περιέχουν και ζάχαρη και τρανς (υδρογονωμένα λιπαρά). Eπέλεξε Ελληνικό φυστικοβούτυρο Σερρών. Το Φυστικοβούτυρο Σερρών - Greek Peanut Butter μπορούν να το απολαμβάνουν και οι διαβητικοί, επειδη δεν περιέχει ζάχαρη.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ