Τι να φας για γερό μυαλό και καλή μνήμη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Μία έρευνα για το τι πρέπει να τρώμε αν θέλουμε να είμαστε πιο έξυπνοι.

Στον "Άνθρωπο της Καρπαζιάς" του 1969 με πρωταγωνιστή τον Κώστα Βουτσά, η δήθεν σουπερμαντολίνη παύλα ασπιρίνη που έπαιρνε τον έκανε παντοδύναμο. Από τότε μέχρι σήμερα, υπάρχουν άπειρες μελέτες που προσπαθούν να βρουν τη σχέση φαγητού και πνευματικής ενδυνάμωσης. Μία συγκεκριμένη έρευνα του Harvard ωστόσο, καταδεικνύει τις τροφές που ενισχύουν μυαλό και μνήμη όταν τις καταναλώνουμε συστηματικά.

Προφανώς τίποτα δε γίνεται μόνο εντάσσοντάς τις στο καθημερινό μας διαιτολόγιο. Ένας γενικότερος υγιεινός τρόπος ζωής είναι αυτός που μας οδηγεί προς αυτήν την κατεύθυνση. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με το Harvard, οι εν λόγω πολύτιμες τροφές μειώνουν τις πιθανότητες να παρουσιάσουμε Αλτσχάιμερ στο μέλλον, καθυστερούν τη γνωστική παρακμή ή μπορεί ακόμη και να βοηθήσουν στην καλύτερη πνευματική λειτουργία.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα προϊόντα με επεξεργασμένα σάκχαρα, κορεσμένα λίπη και τηγανητά δε συγκαταλέγονται σε αυτήν την κατηγορία, τουναντίον οι ειδικοί συστήνουν να τα αποφεύγουμε συστηματικά. Ρίξε μία ματιά:

Τροφές για καλύτερη πνευματική λειτουργία
- Πράσινα φυλλώδη λαχανικά και σταυρανθή: Σπανάκι, λαχανίδα (kale), λάχανο, μπρόκολο
- Ψάρι: Σολομός, τόνος, μπακαλιάρος
- Κόκκινα φρούτα: Φράουλες και μύρτιλλα
- Καρύδια
- Καφές και τσάι

Διευκρίνιση για χορτοφάγους και vegans
Κατά τους ειδικούς, όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή ή δεν τους αρέσουν τα ψάρια μπορούν να προσθέσουν ωμέγα-3 μέσω του αβοκάντο, του λιναρόσπορου ή των καρυδιών, τα οποία συμπεριλαμβάνονται ήδη στον κατάλογο.

Μήπως σιγά σιγά να ξεκινήσεις;

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ