Ο απρόσμενος γευστικός σύμμαχος της καραντίνας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Υψηλή θρεπτική αξία, πλούσια γεύση, μοναδική υφή. Η καραντίνα έγινε πιο νόστιμη και η άσκηση κατά τη διάρκεια αυτής, συμπληρώνεται ιδανικά.

Η καθημερινή ρουτίνα της καραντίνας φέρνει μεταξύ άλλων και ανικανοποίητα στομάχια - πιθανότατα θα έχεις παρατηρήσει ότι μαγειρεύεις αρκετά συχνότερα από ό,τι στο πρόσφατο παρελθόν και ως εκ τούτου, τρως πολύ περισσότερο. Η υποχρεωτική παραμονή στο σπίτι τις τελευταίες εβδομάδες έχει, μοιραία, αυξήσει και την όρεξη. Η κουζίνα άλλωστε ανέκαθεν αποτελούσε αγαπημένο μέρος κάθε ελληνικής οικίας και οι παρούσες συνθήκες μας ωθούν όλους να την επισκεπτόμαστε όλο και περισσότερο.

Από την άλλη, ο κατ΄οίκον περιορισμός δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πάψεις να προπονείσαι. Η καραντίνα είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αθληθείς αποτελεσματικά στο σπίτι ή να κερδίσεις λίγο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, τρέχοντας. Το σημαντικό σημείο τομής των δύο παραπάνω δραστηριοτήτων είναι ασφαλώς η σύνδεση της άσκησης με τη διατροφή, που ασφαλώς λειτουργούν παράλληλα και συμπληρωματικά και μπορούν να οδηγήσουν σε έξοχα αποτελέσματα. Μπορείς λοιπόν αφενός να διατηρηθείς σε φόρμα και αφετέρου να κερδίσεις σε γεύση και θρεπτικά συστατικά, επιλέγοντας το ιδανικό pre ή post workout σνακ ή ακόμη και γεύμα.

Σίγουρα γνωρίζεις άλλωστε πως το αδυνάτισμα και η διαμόρφωση ενός καλοσχηματισμένου σώματος και φυσικής κατάστασης είναι ένας συνδυασμός έντονης σωματικής δραστηριότητας και καλύτερης διατροφής. Γενικά μίας πιο υγιεινής και ισορροπημένης καθημερινότητας. Άλλωστε, μόνο τυχαίο δεν είναι που οι ειδικοί υποστηρίζουν πως η καλή διατροφή μπορεί να παίξει εξίσου κομβικό ρόλο με την άσκηση ή ακόμη και να αποδειχθεί πιο σημαντική από αυτήν.

Κατά πάσα πιθανότητα έχεις δοκιμάσει τα πάντα όλο αυτό το διάστημα και αναζητάς κάτι διαφορετικό, γρήγορο, θρεπτικό και ταυτόχρονα υγιεινό και νόστιμο. Το γιαούρτι ανέκαθεν αποτελούσε μία από τις πιο αγαπημένες επιλογές των Ελλήνων, σαν μία εξαιρετική πρόταση για κάθε στιγμή της ημέρας, που μπορεί να παίξει είτε solo, είτε πλαισιωμένο από άλλα υλικά σε διάφορες εκδοχές, περιέχοντας ταυτόχρονα αρκετά θρεπτικά στοιχεία και διαθέτοντας υψηλή διατροφική αξία. Περιέχει ποσότητα βιταμίνης D, η οποία βοηθά το σώμα να απορροφήσει το ασβέστιο, κάτι που σημαίνει πως κάνει τα οστά σου πιο δυνατά και βελτιώνει την αρτηριακή πίεση αλλά και το ανοσοποιητικό σύστημα. Όλα τα παραπάνω συντελούν και στη γρήγορη "αποθεραπεία" των μυών σου μετά την άσκηση.

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ