Παίρνετε χάπια αδυνατίσματος; Τρώτε περισσότερο!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο "Journal of Public Policy and Marketing" υποδεικνύει ότι οι άνθρωποι που παίρνουν χάπια αδυνατίσματος τείνουν να τρώνε περισσότερη ποσότητα φαγητού και μάλιστα πιο παχυντικού...

Η επικεφαλής της μελέτης καθηγήτρια Λίσα Μπόλτον και οι συνεργάτες της στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, υποστηρίζουν ότι τα άτομα που παίρνουν χάπια αδυνατίσματος τρώνε περισσότερο διότι πέφτουν στην παγίδα σκεπτόμενοι ότι τα φάρμακα θα τους βοηθήσουν να χάσουν βάρος, ενώ τρώνε ότι τους αρέσει. Και αυτό σημαίνει ότι κάνουν λανθασμένες διατροφικές επιλογές, χωρίς παράλληλα να γυμνάζονται. 

Οι ερευνητές μελέτησαν 600 άτομα που είχαν την επιλογή να τρώνε είτε μπισκότα σοκολάτας, είτε απλά μπισκότα, είτε μπισκότα με λίγα λιπαρά. Οι μισοί εθελοντές είδαν επίσης ένα διαφημιστικό μήνυμα για ένα νέο αποτελεσματικό χάπι που καταπολεμά το λίπος, πριν διαλέξει κάποιο απ’ τα μπισκότα.  Όσοι είχαν ενημερωθεί για το φάρμακο έφαγαν μεγαλύτερη ποσότητα μπισκότων ανά άτομο, με κάποιους να καταβροχθίζουν έως και 30 κομμάτια.  

Και όσο πιο παχυντικά τα μπισκότα, τόσα περισσότερα είχαν καταναλώσει οι συμμετέχοντες, αφού πίστευαν ότι θα μπορούσαν στη συνέχεια να πάρουν το χάπι αδυνατίσματος. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό και είναι αυτό που πραγματικά επηρεάζει την αντίληψη των ατόμων που συμμετείχαν στην μελέτη; "Αυτό συμβαίνει διότι, η ανάγκη για απώλεια βάρους χωρίς κόπο, δεν αφήνει τα παχύσαρκα άτομα να δουν πίσω από το μάρκετινγκ των προϊόντων. Αν τα χάπια αδυνατίσματος δεν πλασάροντας ως φάρμακα, αλλά ως συμπληρώματα διατροφής, τότε οι άνθρωποι θα καταλάβαιναν ότι ο ρόλος τους είναι συμπληρωματικός στη σωστή διατροφή και τη γυμναστική και δεν τα υποκαθιστά αυτά", εξηγεί η καθηγήτρια. 

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • 11 φαγητά για να πάρετε βάρος και να αυξήσετε την μυϊκή σας μάζα
  • Γιατί δεν πρέπει να κολυμπάς μετά το φαγητό;
  • Τι πρέπει να τρώμε όταν κάνει πολύ ζέστη;
  • Φάε αυτές τις 9 τροφές για να «φουσκώσεις» τους μύες σου!
  • Ποιες τροφές προκαλούν υπνηλία μετά το μεσημεριανό φαγητό;
  • Γιατί δεν πρέπει ποτέ να τρως το φαγητό σου κρύο;
loading...