Πώς θα διατηρηθείς στα κιλά σου μετά τη δίαιτα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ένας οδηγός για να μην ξαναπάρεις το βάρος που έχασες με εγκράτεια και προσπάθεια.

Με την πληθώρα ολοκληρωμένων προγραμμάτων άσκησης και διατροφής που κυκλοφορούν εκεί έξω, τελικά το δύσκολο δεν είναι να χάσεις κιλά αλλά το να διατηρήσεις μακροπρόθεσμα το νέο, ιδανικό βάρος σου. Ιδού μερικές καλές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις αυτό το στόχο...

Σταθεροποίησε το βάρος σου
Αν η δίαιτα που ακολούθησες συμπεριλάμβανε μια φάση σταθεροποίησης του βάρους σου, προσπάθησε να ακολουθείς τη διατροφή αυτή τουλάχιστον πέντε στις επτά ημέρες της εβδομάδας. Προφανώς αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να στερείσαι πράγματα -το αντίθετο. Για παράδειγμα, μπορείς να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου (όχι διαιτητικό) φαγητό ή ένα δυο ποτά όταν βγαίνεις έξω, προσπάθησε, όμως, να αποφεύγεις τις υπερβολές.

Φτιάξε ένα διατροφικό πρόγραμμα
Στη διάρκεια της δίαιτας ακολούθησες ένα συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα προκειμένου να πετύχεις το αποτέλεσμα που επιθυμούσες. Κάτι ανάλογο, λοιπόν, μπορείς να κάνεις και μετά: γράψε σε ένα χαρτί το εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα που θα συμπεριλαμβάνει το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό σου, συν δύο σνακ. Αν πάλι δυσκολεύεσαι να φτιάξεις μόνος σου ένα ισορροπημένο πρόγραμμα, ζήτησε τη βοήθεια του διαιτολόγου σου προκειμένου να προμηθευτείς ένα αξιόπιστο πρόγραμμα διατροφής για την περίοδο της συντήρησης.

Κατ' αυτόν τον τρόπο, το όφελός σου θα είναι διπλό: πρώτον, όταν ξέρεις από πριν τι πρόκειται να φας όλη την ημέρα, είναι πολύ πιο δύσκολο να «ξεφύγεις» και να πέσεις στην παγίδα του έτοιμου φαγητού και των παχυντικών σνακ. Δεύτερον, προγραμματίζοντας σωστά τη διατροφή σου κατά την περίοδο της συντήρησης, ουσιαστικά «προστατεύεις» και το πορτοφόλι σου -βλέπεις, ένα οργανωμένο διατροφικό πρόγραμμα μεταφράζεται σε οργανωμένα ψώνια στο σούπερ μάρκετ, άρα σε μετρημένες ποσότητες τροφίμων και καλύτερη διαχείριση των οικονομικών σου...

Επίλεξε τροφές που σε βοηθούν να διατηρήσεις σταθερό το βάρος σου
Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι σύμμαχοί στην προσπάθεια διατήρησης ενός σταθερού βάρους: Με το γεύμα, με το δείπνο, σαν σνακ και όποτε πεινάς μέσα στη μέρα.

Γιατί είναι καλοί σύμμαχοι; Κυρίως επειδή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν τη διαδικασία της πέψης και την κίνηση του εντέρου, συμβάλλοντας να απορροφηθούν τα θρεπτικά συστατικά και να αποβληθούν τα λίπη. Συνδύασε τα λαχανικά και τα όσπρια με σύνθετους υδατάνθρακες όπως δημητριακά και ζυμαρικά ολικής άλεσης. Ο συνδυασμός αυτός δημιουργεί τροφές που διασπώνται πιο αργά από τον οργανισμό σου και σε κρατούν περισσότερες ώρες χορτάτο.

Όχι στο φαινόμενο γιογιό
Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις μακροπρόθεσμα για τη λειτουργία του μεταβολισμού και το βάρος σου είναι να παίρνεις και να χάνεις κιλά με ταχύτητα γιογιό! Στην πλειοψηφία τους οι διαιτολόγοι συμφωνούν πως οι δίαιτες αστραπή ή οι έντονα στερητικές δίαιτες είναι αρνητικές για τον οργανισμό και την εμφάνισή μας. Δεν βοηθούν να χάσουμε λίπος παρά κυρίως υγρά και μυική μάζα και επίσης δεν βοηθούν να υιοθετήσουμε καλές διατροφικές συνήθειες. Επιπλέον, μετά από αυστηρές δίαιτες ή στερητικές δίαιτες, το πιο πιθανό είναι πως θα ξαναπάρουμε τα κιλά που χάσαμε – και ακόμη περισσότερα.

 Πηγή: gr.askmen.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ