Ο συνδυασμός των φαγητών για την απώλεια βάρους!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ορισμένοι άνθρωποι αλλάζουν αυτά που τρώνε για να χάσουν βάρος κι άλλοι απλώς μειώνουν την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνουν.

Αλλά αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι ότι ο συνδυασμός των φαγητών έχει μεγάλη σημασία για την απώλεια βάρους.

Ναι, αν θέλεις να αλλάξεις τον αριθμό στη ζυγαριά, τότε θα πρέπει να κάνεις έξυπνους συνδυασμούς φαγητών και φυσικά να βάλεις και τη γυμναστική στο πρόγραμμα. Ο σωστός συνδυασμός φαγητών που οδηγεί σε απώλεια βάρους δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά, ωστόσο έχει σίγουρα θετικά αποτελέσματα και πολλοί το υποστηρίζουν θερμά.

Τι ακριβώς είναι ο σωστός συνδυασμός φαγητών;
Υπάρχουν μερικοί συνδυασμοί φαγητών που πάντα επιλέγεις, όπως είναι κρέας με άμυλο, χάμπουργκερ με πατάτες, αυγό με μπέικον. Σε αυτή τη μορφή «δίαιτας» όμως οι πρωτεΐνες ποτέ δεν πάνε μαζί με υδατάνθρακες. Μπορείς να απολαύσεις είτε το ένα είτε το άλλο κάθε φορά και ποτέ σε συνδυασμό.

Οι άνθρωποι που υποστηρίζουν αυτή τη δίαιτα, θεωρούν πως όταν δεν κάνεις σωστούς συνδυασμούς, τότε η πέψη μειώνεται. Ως αποτέλεσμα, η τροφή που δεν μπορείς να πέψεις μένει στο στομάχι σου κι αυτό μπορεί να οδηγήσει τόσο σε μια ασθένεια όσο και στην αύξηση βάρους. Αλλά όταν κάνεις σωστές επιλογές και σωστούς συνδυασμούς τότε χάνεις βάρος και η υγεία σου διαρκώς βελτιώνεται.

Και οι συνδυασμοί φαγητών είναι πολλοί, ωστόσο υπάρχουν και μερικοί βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθείς. Ποιοι είναι αυτοί;

- Πες αντίο στο κρέας με τις πατάτες, καθώς δεν πρέπει να τρως ποτέ πρωτεΐνες με τροφές που περιέχουν άμυλο.
- Κατανάλωσε τρόφιμα με άμυλο μαγειρεμένα, όμως με τα σωστά λαχανικά που δεν περιέχουν άμυλο.
- Απόφυγε τα γλυκά φρούτα όσο μπορείς και επέλεξε ένα πιο ξινό ή με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.
- Απόφυγε την επεξεργασμένη ζάχαρη και τα προϊόντα που την περιέχουν.
- Αν καταναλώνεις γλυκά φρούτα, κάντο με άδειο στομάχι.
- Φάε ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα μόνο με ωμά λαχανικά.
- Πιες άφθονο νερό αλλά όχι σε συνδυασμό με το γεύμα σου.

Παράλληλα, πολλοί θεωρούν πως και το αλκοόλ πρέπει να το συνδυάζεις σωστά. Για παράδειγμα,τα ξηρά κόκκινα και λευκά κρασιά μπαίνουν στην κατηγορία των πρωτεϊνών, ενώ η μπύρα στην κατηγορία με τα αμυλούχα.

Τα τρόφιμα όπως η μαύρη σοκολάτα, το γάλα αμυγδάλου, οι κρόκοι αυγών, η κρέμα, το νερό καρύδας, τα λεμόνια, το βούτυρο και το λάδι θεωρούνται «ουδέτερα» και μπορούν να καταναλωθούν σε συνδυασμό με οποιαδήποτε φαγητό.

Πηγή: ipop.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ