Οι γυναίκες ή οι άντρες αδυνατίζουν τελικά πιο εύκολα;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Nέα μελέτη Δανών ερευνητών, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Diabetes, Obesity and Metabolism δείχνει ότι μια υποθερμιδική διατροφή έχει διαφορετικές μεταβολικές επιπτώσεις στους άνδρες και στις γυναίκες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του in;gr, επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, με επικεφαλής την Δρ Πια Κριστενσεν, μελέτησε στοιχεία για πάνω από 2.000 υπέρβαρα άτομα με προδιαβήτη που είχαν κληθεί να ακολουθήσουν υποθερμιδική δίαιτα για οκτώ εβδομάδες.

Οι άνδρες έχασαν σημαντικά περισσότερα κιλά από τις γυναίκες και είχαν μεγαλύτερες μειώσεις στο σκορ του μεταβολικού συνδρόμου, δείκτη για τον διαβήτη, τη λιπώδη μάζας και τον καρδιακό παλμό.

Οι γυναίκες είχαν σημαντικότερες μειώσεις στην HDL χοληστερόλη, στην περίμετρο των ισχίων, την ελεύθερη λίπους σωματική μάζα και την πίεση παλμού.

«Παρά τη συνεκτίμηση των διαφορών ως προς την απώλεια βάρους, φαίνεται ότι οι άνδρες ωφελούνται περισσότερο από τις γυναίκες. Κατά πόσο οι διαφορές μεταξύ των δύο φύλων εμμένουν και μακροπρόθεσμα και αν θα πρέπει να σχεδιάζουμε διαφορετικά τις όποιες παρεμβάσεις μας ως προς τη διαχείριση του βάρους ανάλογα με το φύλο, μένει να αποδειχθεί», λέει η Δρ Κριστενσεν.

Πάντως, το χαμηλής ενεργειακής πρόσληψης πρόγραμμα διατροφής των οκτώ εβδομάδων στα άτομα με προδιαβήτη συντέλεσε σε 10% απώλεια του αρχικού σωματικού βάρους, που ήταν αναγκαία για την επίτευξη μείζονος μεταβολικής βελτίωσης ευθύς εξ αρχής για την πρόληψη του διαβήτη.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ