Θέλεις να αδυνατίσεις; Πες «ναι» (και) στο junk food

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Βρίσκεσαι σε περίοδο δίαιτας και έχεις τρομερές λιγούρες για γλυκό και τις αγαπημένες σου τηγανητές πατάτες;

Νέα έρευνα υποστηρίζει πως θα κάνεις πολύ καλό στον οργανισμό και τη δίαιτά σου (!) αν αποφασίσεις να ενδώσεις στον πειρασμό.

Πριν προλάβεις να χαρείς, όμως, οφείλουμε να σε προειδοποιήσουμε πως το statement αυτό κρύβει έναν μικρό περιορισμό: Η κραιπάλη επιτρέπεται να λάβει χώρα μόνο μία φορά την εβδομάδα.

Σύμφωνα με νέα αυστραλιανή έρευνα, το να «σπας» το διατροφικό σου πλάνο μία φορά την εβδομάδα είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον μεταβολισμό σου.

Όπως υποστήριξαν οι επιστήμονες που έλαβαν μέρος στην εν λόγω μελέτη, ο οργανισμός μας τείνει να «χαλαρώνει» σε περιόδους έντονης στέρησης φαγητού και συνεπώς θερμίδων, καθώς κουράζεται να λειτουργεί… υπερωρίες για να κάψει το ήδη αποθηκευμένο λίπος.

Αποτέλεσμα; Κατεβάζει ρολά κι εσύ βλέπεις τη ζυγαριά σου να έχει κολλήσει στο ίδιο νούμερο παρά το γεγονός πως εσύ εξακολουθείς να στερείσαι και να πεινάς.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι διατροφολόγοι δίνουν σε κάθε πρόγραμμα διατροφής (ακόμα και στα πιο σκληρά) μία μέρα free προκειμένου να επιλέξουμε το τι θέλουμε να φάμε. Συνήθως, όλοι εμείς προτιμούμε την ημέρα αυτή να καταναλώσουμε ό,τι πιο παχυντικό θα περάσει από μπροστά μας. Και σύμφωνα με τους ειδικούς κάνουμε πάρα πολύ καλά!

Με την κατανάλωση τροφών φουλ σε θερμίδες, ο μεταβολισμός μας παίρνει ξανά μπροστά και ξεκινά να καίει λίπος σα να μην κουράστηκε καθόλου από τη μία εβδομάδα στέρησης.

Κάπως έτσι, «μηδενίζει» και ξεκινά πάλι από την αρχή, με αποτέλεσμα η ζυγαριά να μας δικαιώνει. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ενδίδουμε σε πάσης φύσης πειρασμούς κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης εβδομάδας, διότι σε αυτήν την περίπτωση θα έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Τι λες; Θα το φας εκείνο το burger που τόσο λιγουρεύεσαι;

Πηγή: limeandlife.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Ποια είναι τα τρία Μ που θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις
  • Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν σταματήσετε να τρώτε μετά τις 8 το βράδυ;
  • Τα 6 snacks για τις βραδινές λιγούρες που θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις!
  • Αυτές είναι οι κορυφαίες υπερτροφές αν θέλετε να χάσετε βάρος!
  • 6 υπερτροφές που σας βοηθούν να χάσετε κιλά και να βελτιώσετε την όρασή σας
  • Πού πηγαίνει το λίπος της κοιλιάς όταν αδυνατίζουμε;
loading...