Η 3ήμερη Στρατιωτική Δίαιτα υπόσχεται απώλεια 5 κιλών σε μία εβδομάδα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Τρώγοντας ό,τι ακριβώς και οι κομάντο σε μια 3ήμερη άσκηση ετοιμότητας και ακραίας επιβίωσης θα γίνεις "φέτες" σαν κι αυτούς.

ωρίς πολλές σάλτσες, ό,τι ακριβώς λέει ο τίτλος: μείον 5 κιλά σε μια βδομάδα. Χωρίς ασκήσεις και αγγαρείες. Και παγωτό στη βραδινή "βάρδια". Μια πρόταση ταχέως αδυνατίσματος, απολύτως δελεαστική για σένα -δίχως την υποχρέωση να καταταγεί στις Ειδικές Δυνάμεις-, αλλά με απόλυτη πειθαρχία στην πρόσληψη θερμίδων.

Τι είναι η Στρατιωτική Δίαιτα;
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TheMilitaryDiet.com, το συγκεκριμένο διατροφικό πλάνο ακολουθούν οι στρατιώτες της πρώτης γραμμής σε περιόδους ασκήσεων, αφενός για να κουβαλούν το λιγότερο δυνατό φορτίο στην πλάτη και αφετέρου για να συνηθίζουν να επιβιώνουν σε καταστάσεις ακραίων συνθηκών στα πεδία μάχης (όπου το φαγητό είναι το λιγότερο που πρέπει να σε απασχολεί). Απαιτείται να τρως συγκεκριμένα τρόφιμα για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο επί τρεις συνεχόμενες μέρες, με πιάτα δραστικά περιορισμένα σε θερμίδες.

> Την πρώτη ημέρα σπας το φράγμα "επιβίωσης", που είναι οι 1.200 θερμίδες και κατεβαίνεις στις 1.078 θερμίδες. (Για να καταλάβεις τη σύγκριση, ο μέσος άντρας με μέτρια σωματική δραστηριότητα χρειάζεται από 2.400 έως 2.600 θερμίδες ημερησίως για να λειτουργήσει).
> Τη δεύτερη μέρα ανεβαίνεις στις 1.200 και την τρίτη μέρα στις 1.500.
> Τις υπόλοιπες τέσσερις μέρες της εβδομάδας επιτρέπεται να καταναλώσεις όποια τροφή θέλεις, εφ’ όσον δεν ξεπερνάς τις 1.500 στο σύνολο των γευμάτων. θερμίδες. Αν το κάνεις αυτό για ένα ολόκληρο μήνα, μπορείς να χάσεις έως και 14 κιλά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα διατροφής "εκστρατείας"

ΠΡΩΙΝΟ

1 φλιτζάνι σκέτου καφέ
1/2 γκρέιπφρουτ
1 φέτα ψωμιού τοστ

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ

1/2 κούπα τόνος κονσέρβας
1 φέτα ψωμιού τοστ
1 φλιτζάνι σκέτου καφέ

ΒΡΑΔΙΝΟ

80 γραμμάρια οποιουδήποτε τύπου κρέατος
1 φλιτζάνι αρακάς κονσέρβας
1/2 μπανάνα
1 μικρό μήλο
1 φλιτζάνι παγωτό
Η 3ήμερη Στρατιωτική Δίαιτα υπόσχεται απώλεια 5 κιλών σε μία εβδομάδα

Θέλεις να μιλήσουμε τίμια; Η 3ήμερη Στρατιωτική Δίαιτα δεν υποστηρίζεται από κανέναν επίσημο φορέα υγείας. Δεν υπάρχουν ερευνητές που να έχουν εξάγει επιστημονικά συμπεράσματα, ούτε συγγραφείς μελετών. Ακόμη και το αμερικανικό Πεντάγωνο νίπτει τας χείρας του. Η Carla Gleason, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Αμύνης των ΗΠΑ, ανέφερε σε δήλωσή της: "Δεν υποστηρίζουμε κανένα ακραίο σχέδιο γεύματος ή διατροφής εκτός από αυτά που αναφέρονται στο καθημερινό σχέδιο διατροφής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας". Αλλά αν ρωτήσεις οποιοδήποτε εν ενεργεία ή απόστρατο "πρασινομπερέ" θα σου πει ότι η αλήθεια είναι ακόμη χειρότερη: "Στις ασκήσεις ανορθόδοξου πολέμου, πόσω μάλλον στις κανονικές επιχειρήσεις, θα φας ακόμη και μυρμήγκια και ξερές ρίζες θάμνων, αν χρειαστεί. Η 3ήμερη Στρατιωτική Δίαιτα είναι όντως κομμάτι της βασικής εκπαίδευσης των κομάντο, ακόμη και των παιδιών της Ακτοφυλακής".

Πόσο "υγιεινή" είναι η Στρατιωτική Δίαιτα;
Βραχυπρόθεσμα, ο ακραίος περιορισμός θερμίδων επιφέρει σημαντικές βλάβες στον οργανισμό και τον εγκέφαλο, ωστόσο η 3ήμερη εφαρμογή μιας τέτοιας δίαιτας έχει ένα πλεονέκτημα. Σε αντίθεση με άλλες δίαιτες όπως η Kετογονική, η Atkins και η μέθοδος Διαλείπουσας Νηστείας, η Στρατιωτική Δίαιτα περιλαμβάνει ένα ισορροπημένο μείγμα πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λιπών, αν και σε μικρά ποσά.

Η Kristen Kizer, διατροφολόγος και κλινική διαιτολόγος στο νοσοκομείο του Νέου Μεξικού, λέει: "Η απώλεια βάρους εξαρτάται από ένα ευρύ φάσμα παραγόντων -από τη γενετική και το υπάρχον σωματικό βάρος έως τις διατροφικές συνήθειες και την άσκηση-, πράγμα που καθιστά εξαιρετικά αφελές να χαρακτηρίσει κάποιος επιστήμονας την Στρατιωτική Δίαιτα ασφαλή για τον καθένα. Όμως υπάρχουν ακόμη πιο επικίνδυνες δίαιτες εκεί έξω. Η δίαιτα Dukan (που τρέφεσαι μόνο με κρέας και πίτουρο) ή η Κ-E Diet (που τρέφεσαι αποκλειστικά με σωληνάκια μέσω της μύτης), κάνουν την 3ήμερη Στρατιωτική Δίαιτα να μοιάζει με γαστριμαργική απόλαυση. Γενικά πάντως, οι δίαιτες χαμηλών θερμίδων μπορεί να σε βοηθήσουν να ρίξεις πολλά κιλά βραχυπρόθεσμα, αλλά ποτέ δεν θα σου δώσουν μακροχρόνια αποτελέσματα".

Ποιος νοιάζεται γι’ αυτό, ειδικά αν είναι ένας άντρας που θέλει να κυκλοφορήσει στις καλοκαιρινές διακοπές (εδώ και τώρα δηλαδή) με 14 κιλά λιγότερα -ή κομάντο στην βδομάδα του διαβόλου;

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ