Ολλανδία Vs Ελλάδα: Ποιοι έφτιαξαν το μεγαλύτερο δίκυκλο;

  • Κατηγορία Moto
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Την μεγαλύτερη σε μήκος μοτοσυκλέτα έφτιαξαν στην Ολλανδία και το μεγαλύτερο «παπί» στην Ελλάδα.

Το πιο μακρύ δίκυκλο έχει μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness, ενώ το μεγαλύτερο σε μήκος «παπί» έχει… θέσεις για οχτώ άτομα.

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι Ολλανδοί αγαπούν τα ποδήλατα και τις μοτοσυκλέτες τους. Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μια ολλανδική ομάδα δημιούργησε τη μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα στον κόσμο το 2015 και πέντε χρόνια μετά «μπήκε» στο Guinness Book of World Records. Όταν ξεκινούσαν να κατασκευάζουν τη μεγαλύτερη λειτουργική μοτοσυκλέτα στον κόσμο, μπορούσαν να κάνουν έναν καλύτερο σχεδιασμό. Βέβαια παραδεχθείτε ότι δεν είναι τόσο εύκολο να φτιαχτεί κάτι τόσο μακρύ και λειτουργικό. Έτσι, όταν η ομάδα Mijl Van Mares Werkploeg αποφάσισε να προχωρήσει στην κατασκευή, ήξερε τις προκλήσεις από την αρχή.

Όλα φαίνονται εύκολα στο χαρτί, αλλά μέχρι να υλοποιηθεί η ιδέα η κατάσταση γινόταν δύσκολη. Έτσι οι Ολλανδοί «έκλεψαν» λίγο. Η μοτοσυκλέτα θεωρείται η μεγαλύτερη στον κόσμο, αλλά το μυστικό είναι πως κινείται μόνο ευθεία. Βλέπετε το δίκυκλο έχει μήκος 35,79 μ. Αποτελείται από δοκούς αλουμινίου. Αυτό της επιτρέπει να μένει το βάρος χαμηλά.

200723201833 Makri Papi 1

Στο μπροστινό μέρος αυτού του… οχήματος βρίσκεται το «πιρούνι», η ανάρτηση και το τιμόνι. Πίσω δεν υπάρχουν πολλά, εκτός από ένα φαρδύ ελαστικό που προσφέρει σταθερότητα στην κίνηση, ένα δισκόφρενο βαρέως τύπου και ο κινητήρας.

Ένα «παπί» που χωρά οχτώ άτομα

Το… μακρύ παπί έχει δημιουργηθεί με μπόλικο μεράκι στη Ζάκυνθο από τον κύριο Πέτρο Κόκλα και βασίστηκε πάνω σε δύο Honda C50 που κόπηκαν και «ράφτηκαν». Όσοι έχουν οδηγήσει βέβαια παπί, μοτοσυκλέτα, κ.λπ. ξέρουν ότι ένα δίτροχο με τόσο μεγάλο μεταξόνιο δεν είναι ευέλικτο, δεν μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια κόσμο, να στρίψει, να φρενάρει, αλλά να ούτε να κυκλοφορήσει νόμιμα. Από την άλλη μπορεί, να διανύσει μια μικρή απόσταση (σε ευθεία) για λόγους επίδειξης.

Ποιος τα κατάφερε καλύτερα; Εσείς θα κρίνεται.

200723201734 LongBikeNL1

Γιώργος Σκευοφύλαξ (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
www.newsauto.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ