Φέτος το καλοκαίρι φρόντισε τον εαυτό σου με 5 απλούς τρόπους

  • Κατηγορία Summer fun
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Το καλοκαίρι έχει μπει επίσημα στη ζωή μας και ακόμα κι αν δεν έχουμε την πολυτέλεια να τα αφήσουμε όλα πίσω μας, θέλουμε να μειώσουμε τους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Το καλοκαίρι είναι μία καλή περίοδος που μπορούμε να εστιάσουμε λίγο περισσότερο στον εαυτό μας, να χαλαρώσουμε και να διώξουμε το άγχος. Και μπορούμε να τα πετύχουμε με μερικούς απλούς τρόπους.

Κλείνε τακτικά το wi-fi
Αν δεν μπορείς να θυμηθείς ποια ήταν η τελευταία φορά που έκλεισες το wi-fi από το κινητό σου, τότε μάλλον χρειάζεσαι αποτοξίνωση από την τεχνολογία. Με μία απλή και κυρίως ανέξοδη κίνηση θα βρεις απεριόριστη ηρεμία και θα μπορέσεις να κοινωνικοποιηθείς με τους γύρω σου χωρίς να τσεκάρεις κάθε πέντε λεπτά το κινητό σου.

Χάζευε τα σύννεφα
Συχνά πιάνω τον εαυτό μου να “κολλάει” με το ταξίδι που κάνουν τα σύννεφα. Ακούγεται λίγο αφελές, αλλά δοκίμασε να καθίσεις αναπαυτικά και να σηκώσεις το βλέμμα σου στον ουρανό. Υπάρχει ένα ολόκληρο σύμπαν, που σου υπενθυμίζει πόσο μικρός και ασήμαντος είσαι μπροστά του.

Άλλαξε τη διατροφή σου
Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις χρήματα σε ακριβά προϊόντα ούτε να στραφείς σε εξαντλητικές δίαιτες. Αρκεί να αποφασίσεις να τρως όσο το δυνατόν (έως καθόλου) επεξεργασμένες τροφές. Η Ελλάδα το καλοκαίρι είναι ένας γευστικός παράδεισος. Επίλεξε εποχικά φρούτα και λαχανικά, φρέσκα μικρά ψαράκια, φτιάξε το δικό σου χειροποίητο παγωτό και μην πετάς τίποτα, σύμφωνα με το tsemperlidou.gr.

Ξύπνα μισή ώρα νωρίτερα
Το καλοκαίρι είναι πολύ πιο εύκολο να αποχωριστείς το κρεβάτι σου. Αν αλλάξεις την πρωινή σου ρουτίνα, ξυπνώντας μόνο μισή ώρα νωρίτερα, θα μπορέσεις να αφιερώσεις περισσότερο ποιοτικό χρόνο στον εαυτό σου. Κάνε μερικές ασκήσεις yoga ή διατάσεις, φρόντισε λίγο τα φυτά σου και απόλαυσε την πρωινή δροσούλα στο μπαλκόνι σου.

Κάνε όσα περισσότερα μπάνια μπορείς
Δεν υπάρχει πιο καλή άσκηση από το κολύμπι. Ακόμη κι αν δεν μένεις κοντά σε θάλασσα, μπορείς να βρεθείς πολύ εύκολα και οικονομικά στην πλησιέστερη παραλία χρησιμοποιώντας τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ακόμη κι αν φεύγεις το απόγευμα από το γραφείο, αξίζει να κλείνεις την ημέρα σου στη θάλασσα – πόσο μάλλον τα Σαββατοκύριακα που μπορείς να κολυμπάς περισσότερο.

0000 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ