Πώς τα καυτά ντους το καλοκαίρι θα σε κάνουν πιο fit

  • Κατηγορία Summer fun
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Κι όμως αυτή η μέθοδος θα κάνει πολύ πιο αποδοτική την προπόνησή σου τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

Μπαίνουμε αισίως στην καρδιά του καλοκαιριού και αφού επιβιώσαμε απ' τον πρώτο μεγάλο καύσωνα ετοιμαζόμαστε για ό,τι άλλο θα μας φέρει ο καιρός το επόμενο δίμηνο.

Μην το βάζεις κάτω όμως. Το να εγκαταλείψεις το γυμναστήριο επειδή έχει πολλή ζέστη είναι απλά μια φτηνή δικαιολογία και το ξέρεις πολύ καλά. Για να κάνεις πάντως λιγάκι πιο αποδοτική την προπόνησή σου αυτό το διάστημα υπάρχει τρόπος και είναι τα καυτά ντους. Ναι, καλά διάβασες. Γύρνα τη βρύση στο ζεστό νερό και μπες στη μπανιέρα.

Όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται η εξήγηση είναι απλή: Κάνοντας καυτό μπάνιο εγκλιματίζεσαι καλύτερα στη ζέστη και καθώς το σώμα ιδρώνει περισσότερο απελευθερώνει την εσωτερική θερμότητα. Επίσης καθώς προσαρμόζεται πιο γρήγορα στις υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες αντέχεις περισσότερο χρόνο σε δραστηριότητες.

Σε μια πρόσφατη έρευνα σε δρομείς που προετοιμάζονταν για αγώνα 5 χλμ, παρατηρήθηκε ότι έπειτα από 5 συναπτές μέρες προπόνησης στη ζέστη, βελτιώθηκε κατά 6,5% η απόδοσή τους, συγκριτικά με πριν που φορούσαν παγωμένα ρούχα λίγο προτού ξεκινήσουν.

Αυτό που προτείνει ο επικεφαλής της μελέτης είναι να κάνεις ένα καυτό μπάνιο μισή ώρα έπειτα από ένα μισάωρο τρέξιμο.

Μακροπρόθεσμα θα διαπιστώσεις ότι η αντοχή στη θερμότητα αξίζει τον κόπο. Η προπόνηση σε υψηλές θερμοκρασίες έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς, ενισχύει τη μυοσκελετική δύναμη και μειώνει την εσωτερική θερμοκρασία. Επίσης κατ' άλλους κάνει πιο εύκολη την προπόνηση στο κρύο.

Δεν χάνεις τίποτα πάντως να το δοκιμάσεις.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ