Το τέλειο κούρεμα και πώς θα το πετύχεις

  • Κατηγορία Style
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Οι συμβουλές του ειδικού.

Δεν είναι λίγες οι φορές που βγαίνεις από το κουρείο βλαστημώντας την ώρα και τη στιγμή που είπες εκείνο το «Πάρ' τα μου λίγο» (ή «πολύ»). Από την άλλη, σπάνια το αποτέλεσμα αυτής σου της επίσκεψης ξεπερνά τις προσδοκίες σου. Με λίγα λόγια, η ημέρα που κουρευόμαστε θα μπορούσε να θεωρηθεί και η η ημέρα που όλα πάνε στραβά.

Υπάρχει όμως λύση. Ο Kevin Luchmun, o άνθρωπος που πριν μερικά χρόνια είχε κερδίσει τον τίτλο του «Κορυφαίου Κομμωή της Βρετανίας», μας δίνει τα φώτα του ώστε την επόμενη φορά που θα βγεις από το κουρείο να μην ψάχνεις σκούφο να κρύψεις το αποτέλεσμα.

Πάρε μαζί σου μια φωτογραφία με το κούρεμα που θέλεις
Δεν είναι ντροπή. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβει ο κομμωτής τι έχεις στο μυαλό σου. Μην ξεχνάς, όμως, ότι μερικά κουρέματα δεν ταιριάζουν σε κάποια πρόσωπα.

Συμβουλέψου τον κομμωτή σου
Ο σωστός επαγγελματίας θα σου προτείνει το κούρεμα που ταιριάζει στο στυλ, στο σχήμα του προσώπου σου, αλλά και στον τύπο των μαλλιών σου. Μη διστάσεις, παρ' όλα αυτά, να του πεις τη γνώμη σου.

Σκέψου μακροπρόθεσμα
Δες ξανά το κούρεμα που επέλεξες. Είναι κάτι που μπορείς να φτιάξεις μόνος σου ή χρειάζεται αποκλειστικά την τέχνη του κομμωτή σου; Μη διστάσεις να τον ρωτήσεις πώς μπορείς να κάνεις το χτένισμα στο σπίτι και ποια προϊόντα να προτιμήσεις.

Μη χρησιμοποιείς την «κομμωτική αργκό»
Λέξεις όπως «φριζάρισμα» και «ισιωτική» μπορούν να αποδειχτούν ολέθριες αν δε γνωρίζεις τη σημασία τους. Ζήτα αυτό που θες με απλά ελληνικά και άσε τους εξειδικευμένους όρους των κομμωτών για τους γνώστες, αν δε θέλεις να φύγεις από το κομμωτήριο με περμανάντ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ