Ποια τα οφέλη της γενειάδας στην υγειά μας

  • Κατηγορία Style
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η γενειάδα δεν βοηθάει μόνο στο στυλ μας, αλλά και στην υγεία μας.

Ναι, ναι καλά διαβάσατε. Όσοι έχουμε γενειάδα είμαστε αρκετά τυχεροί.

Μια πλούσια γενειάδα είναι ένα plus στην εμφάνισή μας, καθώς το μούσι είναι γοητεία και ομορφιά. Αρκεί, βέβαια, να το έχουμε περιποιημένο και καλοκουρεμένο.

Η γενειάδα, δεν είναι μόνο στυλ αλλά σύμφωνα με τους επιστήμονες έχουν πολλά οφέλη για την υγεία μας.

Οπότε έχουμε μερικούς καλούς λόγους για να μείνουμε στη κατηγορία των beard looks.

Η μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Queensland έδειξε ότι τα γένια μπορούν να μας προστατέψουν από το 90%-95% των βλαβερών ακτίνων UV, λειτουργώντας σαν αντηλιακή προστασία.

Εκτός αυτού, με τη χαμηλότερη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, το μούσι μπορεί επίσης να επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης. Κοινώς αργούν να εμφανιστούν οι ρυτίδες και το δέρμα δείχνει πιο νεανικό. Επιπλέον, σύμφωνα με τη μελέτη, το γυμνό δέρμα είναι πιο πιθανό να εμφανίσει καρκίνο.

Ο καθηγητής Adam Freidman εξηγεί: «Η έκθεση στον ήλιο είναι η βασική αιτία φωτογήρανσης και καταστροφής του δέρματος, οπότε έχει λογική το ότι αν το πρόσωπό σου είναι καλυμμένο με ένα γεμάτο μούσι προστατεύεται καλύτερα απ’ το γήρας. Αυτό σημαίνει λιγότερες ρυτίδες και σημάδια στο πρόσωπο».

Προσθέτει ακόμα πως «Οι άνθρωποι με πολλά μαλλιά δεν έχουν την τάση να εμφανίσουν καρκίνο του δέρματος ή φωτογήρανση στο κρανίο μέχρι να χάσουν τα μαλλιά τους».

Πηγή: mensnews.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ