Γιατί πριν γίνεις gentleman θα πρέπει να είσαι πραγματικός άντρας

  • Κατηγορία Style
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ποιοι είναι οι τρόποι του σωστού άντρα.

Τις περισσότερες φορές, όταν ένας νέος ξεκινά το ταξίδι του στην αντρική ηλικία, προτιμά να αρχίσει από την «ευγενική» πλευρά των πραγμάτων.

Ντύνεται με στυλ, επενδύει σε κλασικά κομμάτια και επικεντρώνεται με μεγάλο ζήλο στους καλούς τρόπους. Ελπίζει, πως κάνοντας όλα αυτά, έχει τις προϋποθέσεις για να θεωρηθεί ένας σωστός άντρας. Ωστόσο, αρκετά συχνά κάτι τέτοιο του γυρνά μπούμερανγκ. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί να συμβεί αυτό; Η ιδανικότερη απάντηση έρχεται από μια ατάκα του John Wayne στην ταινία «McLintock!»:

You’ve got to be a man first before you can be a gentleman.

Πώς όμως μπορεί επακριβώς να «μεταφραστεί» αυτό; Η τέχνη του gentleman προϋποθέτει πραγματική ανδρεία. Είναι στην ουσία μια πιο «μαλακή» αξιοποίηση των χαρακτηριστικών της αρρενωπότητας: δύναμη, θάρρος, τιμή, ειλικρίνεια. 'Ενας gentleman άλλωστε, όπως πολύ σωστά έχει σημειώσει ο Harvey Mansfield είναι ένας άντρας που όπως και τα παπούτσια, λάμπει μόλις τον έχουν περάσει βερνίκι.

Ένας πραγματικός gentleman έχει την ικανότητα να σε εκμεταλλευτεί για να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα ή ακόμη και να σε χειραγωγήσει, αλλά έχει επιλέξει μια πιο ηθική πορεία στη ζωή του. Ο αυτοέλεγχός του πηγάζει από μια διαχρονική ανδρική αξία: τη θέληση. Ο ανθρωπολόγος Paul Friedrich σημειώνει πάνω σε αυτό:

Ο υψηλότερος έπαινος που μπορεί να δώσει κάποιος σε έναν άντρα είναι ότι ενώ μπορεί να κάνει κάτι άσχημο ή ύπουλο, επιλέγει το σωστό.

Το κακό ωστόσο έγκειται στο ότι οι περισσότεροι δε γνωρίζουν το μονοπάτι προς τα εκεί. Προσπαθούν να γίνουν gentlemen πριν καν γίνουν άντρες. Παρακάμπτουν τις σκληρές πολλές φορές τακτικές της ανδρείας με αποτέλεσμα να μη μπορούν να κερδίσουν το σεβασμό, όπως αρχικά πρέπει. Κι αυτό είναι λογικό καθώς η διαδικασία αυτή δεν απαιτεί καθόλου θέληση και προσπερνά τους όποιους περιορισμούς.

Η πραγματική δύναμη του άντρα, πίσω από τα πολύ σημαντικά όπως είναι οι τρόποι και η συμπεριφορά, βρίσκεται στη συγκράτηση. Και η εγκράτεια είναι μια πραγματικά θαρραλέα αρετή.

Η ευγένεια χωρίς ανδρεία αποτυγχάνει. Και σε ένα πράγμα μόνο διαφωνούμε με τον John Wayne. Δε χρειάζεται απαραίτητα να ακολουθήσεις έναν από τους δύο δρόμους.

Μπορείς να αναπτύξεις και τις δυο πτυχές του εαυτού σου ταυτόχρονα, ανοίγοντας νέες πόρτες στο μυαλό σου. Και έτσι θα μπορείς να γίνεις και πραγματικός άντρας και gentleman. Με όποια σειρά εσύ επιθυμείς.

Πηγή: gr.askmen.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πώς θα είναι το δερμάτινό σου πάντα σαν καινούργιο