Πώς έγινε το σώμα του μετά από 27 ώρες στο νερό!

  • Κατηγορία Gossip
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Προσπάθησε να σπάσει παγκόσμιο ρεκόρ και έπαθε θερμοπληξία!

Ο Ross Edgley που λατρεύει τις περιπέτειες έδειξε τις επιπτώσεις της προσπάθειας να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη συνεχή κολύμβηση σε λίμνη. Ο Βρετανός ήλπιζε να κολυμπήσει 171 χιλιόμετρα ασταμάτητα στη λίμνη Trasimeno, κοντά στην Περούτζια, στην Ιταλία αυτή την εβδομάδα.

Πριν ξεκινήσει την προσπάθειά του δήλωνε ενθουσιασμένος ωστόσο, τελικά, η προσπάθειά του διακόπηκε λόγω των πολύ δύσκολων συνθηκών μετά από 33 ώρες, 27 λεπτά και 70 χιλιόμετρα μέσα στο νερό που προκάλεσαν πολλά προβλήματα - συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου νεφρικής βλάβης. Το νερό στο σημείο που αποφάσισε να σταματήσει έφτανε τους 33 βαθμούς Κελσίου, καθώς επικρατούσε καύσωνας στην περιοχή.

Σε ανάρτηση στο Instagram, ο Edgley ευχαρίστησε τους θαυμαστές του για την υποστήριξή τους και πρόσθεσε: «Γρήγορη ενημέρωση: Ησασταν απίστευτοι, αλλά δυστυχώς αυτό το κύμα καύσωνα που αναμένεται να πλήξει την Ιταλία αυτή την εβδομάδα σήμαινε ότι οι θερμοκρασίες απειλούσαν να φτάσουν το ρεκόρ των 48°C κατά τόπους (η θερμοκρασία του νερού στους 33°C κατά τόπους), πράγμα που σήμαινε ότι η κολύμβηση έπρεπε να επιχειρηθεί κάτω από αρκετά βάναυσες συνθήκες. Η περιπέτεια διακόπηκε περίπου στα 70 χιλιόμετρα λόγω θερμοπληξίας και ανησυχιών για αφυδάτωση και βλάβη των νεφρών. Πάω να ξεκουραστώ και να φάω πίτσα, αλλά ήθελα να σας πω ευχαριστώ πολύ».

Παράλληλα με το μήνυμα, ο Edgley μοιράστηκε μερικά στιγμιότυπα με την κατάσταση στην οποία περιήλθε το δέρμα του λόγω του χρόνου που πέρασε στο νερό.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Edgley επιχειρεί ένα τέτοιο κατόρθωμα - πέρυσι, κολύμπησε γύρω από το Λοχ Νες για 59 ώρες (ή 79 χιλιόμετρα) πριν αποσυρθεί από την πρόκληση για ιατρικούς λόγους. Κατέληξε στο νοσοκομείο αφού εμφάνισε υποθερμία, νεφρική ανεπάρκεια και βακτηριακή λοίμωξη που προκλήθηκε από εξάνθημα από την στολή του.

Ωστόσο, δεν μετάνιωσε για τίποτα, λέγοντας στο BBC Breakfast: «Ξέρω ότι φαινόταν σκληρό, αλλά ήταν ένας καλός τρόπος να περάσεις 50 ώρες». Δεν είναι γνωστό αν ο Edgley θα προσπαθήσει για τρίτη φορά να σταθεί τυχερός, αλλά η σημερινή του ανάρτηση αποκάλυψε ότι θα ακολουθήσουν «περισσότερες ενημερώσεις».

Αξίζει να σημειωθεί πως το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη συνεχή κολύμβηση σε λίμνη κατέχει η Σάρα Τόμας με 168.3 χιλιόμετρα σε 67 ώρες και 16 λεπτά στις 7-10 Αυγούστου το 2017.

 

 

Πηγή: www.protothema.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ