Πόσο επικίνδυνη είναι η δίαιτα του Τζέιμι Βάρντι πριν από αγώνες

  • Κατηγορία Gossip
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ο Τζέιμι Βάρντι πριν από κάθε ματς τρέφεται με ένα κοκτέιλ ενέργειας και υπέρ-απόδοσης, ικανό να εξαντλήσει τις αντοχές ενός αμύητου οργανισμού. Μην το δοκιμάσετε στο σπίτι.

Ο Τζέιμι Βάρντι έχει σκοράρει 11 φορές σε 12 εμφανίσεις με τη φανέλα της Λέστερ στη φετινή Premier League. Ο Βάρντι είναι η κινητήριος δύναμη των 'αλεπούδων' στην προσπάθειά τους να εδραιωθούν στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας. Το μυστικό της εντυπωσιακής απόδοσης οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, σε μια εντυπωσιακή διατροφική ρουτίνα που τηρεί πιστά, πριν από κάθε αγώνα. Όμως η ρουτίνα του Βάρντι δεν είναι κατάλληλη για τον καθένα. Ας την αναλύσουμε βήμα προς βήμα:

Πριν από τον ύπνο
Ένα νεροπότηρο γεμάτο με κρασί πόρτο είναι το ρόφημα που τον βοηθάει να χαλαρώσει και να απολαύσει έναν άνετο ύπνο, πριν από κάθε αγώνα. Μέχρι εδώ είμαστε καλά.

Ημέρα Αγώνα
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα 'Sun', ο επιθετικός της Λέστερ έχει περιγράψει την πρωινή ρουτίνα του. Σε μια τυπική ημέρα αγώνα Premier League (ώρα διεξαγωγής: 15:00), με το που θα ξυπνήσει (9 το πρωί), θα πιει ένα Red Bull, συνήθως μέσα σε 30 δευτερόλεπτα. Μέχρι τις 11:30 θα έχει φάει για πρωινό μια ομελέτα με ζαμπόν και τυρί, μαζί με φασόλια. Μαζί με την ομελέτα, θα πιει άλλο ένα κουτί Red Bull. Στη συνέχεια, πριν βρεθεί στο γήπεδο, θα φτιάξει έναν διπλό εσπρέσο. Μισή ώρα πριν από τη σέντρα του αγώνα, θα πιει άλλο ένα Red Bull. Σε όλη τη διάρκεια αυτής της προετοιμασίας, χρησιμοποιεί και κάτι ακόμα για να πάρει ενέργεια: επιθέματα νικοτίνης!

Η επιστημονική εξήγηση
Μια μεγάλη δόση καφεΐνης μπορεί να συνεισφέρει θετικά στη μυϊκή δύναμη και αντοχή του οργανισμού. Το Red Bull προκαλεί αύξηση των καρδιακών παλμών και αθλητές motocross που έχουν καταναλώσει το συγκεκριμένο ενεργειακό ρόφημα, έχουν καταφέρει να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις σε αρκετά υψηλές ταχύτητες, σύμφωνα με μελέτες. Ως προς τα αυτοκόλλητα νικοτίνης, μελέτες έχουν δείξει ότι αθλητές της ποδηλασίας που φορούσαν αυτοκόλλητα νικοτίνης, έδειξαν μεγαλύτερα επίπεδα συγκέντρωσης, καλύτερη μνήμη και αντιδράσεις σε πιο άμεσα χρονικά διαστήματα.

Πόσο επικίνδυνο είναι
Σύμφωνα με σχόλιο του διατροφολόγου Ματ Λόσον στο FourFourTwo, η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας Red Bull μπορεί να προκαλέσει στομαχικά προβλήματα: "Το Red Bull 'κάθεται' στο στομάχι για αρκετή ώρα. Δεν θα το συνιστούσα κατά τη διάρκεια της άσκησης, καθότι δεν χωνεύεται εύκολα". Επίσης, ο συνδυασμός Red Bull και καφεΐνης μπορεί να αφυδατώσει τον ανθρώπινο οργανισμό. Σύμφωνα με τον Λόσον, η αφυδάτωση ως συνέπεια της έντονης καταπόνησης του οργανισμού είναι και ο λόγος που σε ποδοσφαιρικούς αγώνες υψηλού επιπέδου είναι πολύ συχνό φαινόμενο το να επιτυγχάνονται γκολ στα τελευταία λεπτά. Το παράδοξο είναι πως τελικά, η διατροφική προετοιμασία του Βάρντι αποδεδειγμένα 'δουλεύει' για τον ίδιο, αν και είναι πάρα πολύ επικίνδυνη για οποιονδήποτε άλλο αθλητή.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ