Κοιμήσου... όπως ο κριστιάνο Ρονάλντο!

  • Κατηγορία Gossip
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Τίποτα δεν είναι τυχαίο για τον Πορτογάλο σταρ της Γιουβέντους, ακόμη και η μέθοδος ύπνου του!

Ο Cristiano Ronaldo διανύει το 36ο έτος της ηλικίας του αλλά η σωματική όσο και βιολογική του κατάσταση παραπέμπουν σε άνθρωπο που βρίσκεται στην αρχή της αμέσως προηγούμενης δεκαετίας της ζωής του. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στην πολύ σκληρή δουλειά που κάνει στο γήπεδο και το γυμναστήριο ή στην ειδικά διαμορφωμένη διατροφή που ακολουθεί αλλά και στις συνήθειές που σχετίζονται με τον ύπνο.

Για την ακρίβεια, έχει προσλάβει τον διάσημο sleep coach (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι) Nick Littlehales, ο οποίο συνεργάζεται επίσης με Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες, αθλητές του ΝΒΑ, του NFL και του NHL και κορυφαίους ποδηλάτες.

Ο Littlehales έχει συμβουλεύσει τον Cristiano Ronaldo να "μοιράζει" τον ύπνο του σε έξι 90λεπτα εντός του 24ωρου και να εγκαταλείψει την παραδοσιακή μέθοδο του συνεχόμενου 8ωρου ύπνου. Σύμφωνα με τον expert, ο παρατεταμένος ύπνος προκαλεί αφύσικους ρυθμούς για έναν αθλητή αυτού του διαμετρήματος, ενώ τα σύντομα διαλείμματα ανάμεσα στους "υπνάκους" προσφέρουν καλύτερη ανάκαμψη μεταξύ των προπονήσεων και επιτρέπει την ιδανική επεξεργασία των έξι καθημερινών γευμάτων του Ronaldo - παρεμπιπτόντως αυτά είναι ένα πρωινό, δύο μεσημεριανά, ένα σνακ και δύο δείπνα.

Επιπροσθέτως, ο Πορτογάλος σταρ της Γιουβέντους θα πρέπει να φορά πάντοτε καθαρές πιτζάμες και να χρησιμοποιεί στρώμα αφρού από λατέξ, 4 ιντσών (το ίδιο προτείνεται για κάθε αθλητή του κορυφαίου επιπέδου). Ο Littlehales επιμένει πως ο αθλητής θα πρέπει να κοιμάται μόνος του ώστε να μην περιορίζει κάποιος τον χώρο του - ή να έχει ένα κρεβάτι τεραστίου μεγέθους. Όλα τα παραπάνω ωστόσο δεν είναι η καθημερινή ρουτίνα αλλά η μέθοδος που θα πρέπει να ακολουθείται πριν από σημαντικούς αγώνες. Η πιο ενδεδειγμένη στάση ύπνου είναι η εμβρυϊκή, καθώς είναι ιδανική για οστά και εσωτερικά όργανα.

Και κάτι τελευταίο, ο Ronaldo συνήθως απενεργοποιεί όλες τις ηλεκτρικές του συσκευές με οθόνη, τουλάχιστον μία ώρα πριν από τον ύπνο, για να μειώσει τη διανοητική διέγερση, να ξεκουράσει τα μάτια του και να εξασφαλίσει καλύτερη ξεκούραση.

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ