Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα σημάδια που δείχνουν ότι θα πετύχεις στη ζωή σου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που προορίζονται για «μεγάλα πράγματα». Αλήθεια, πόσα από αυτά διαθέτεις;

Νομίζεις ότι η επιτυχία σε ό,τι κι αν καταπιαστείς επαγγελματικά στη ζωή εξαρτάται μόνο από το ταλέντο σου, τις γνωριμίες σου, το πόσο σκληρά είσαι διατεθειμένος να προσπαθήσεις και, κυρίως, το αν και κατά πόσο θα σου χαμογελάσει τελικά η Θεά Τύχη; Λάθος.

Βλέπεις, στην πραγματικότητα η επιτυχία είναι συνισταμένη κάποιων στοιχείων. Κάποιων «χαρακτηριστικών», αν προτιμάς, τα οποία, μάλιστα, απαντώνται σε όλους εκείνους που κατάφεραν να «ξεκολλήσουν» από τη μετριότητα, πετυχαίνοντας εν τέλει σημαντικά πράγματα στη ζωή τους.

Το πιο ενδιαφέρον όλων; Σύμφωνα με τον συγγραφέα και ειδικό σε ζητήματα καριέρας, Jeff Haden, είναι πολύ πιθανό να προορίζεσαι κι εσύ για «μεγαλεία» αν διαθέτεις κάποια από τα έξι ακόλουθα χαρακτηριστικά και ειδικότερα αν:

Χαίρεσαι με την επιτυχία των άλλων
Οι πιο επιτυχημένες ομάδες στον κόσμο των επιχειρήσεων έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: ότι αποτελούνται από άτομα που βάζουν πάνω από όλα τη συλλογική επιτυχία. Από ανθρώπους που ξέρουν να στηρίζουν τους συναδέλφους τους και που ταυτίζουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες με τα συμφέροντα του συνόλου.

Μήπως όλα αυτά σου θυμίζουν τον εαυτό σου; Αν ναι, τότε, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα μιας σειράς σχετικών ερευνών, προορίζεσαι για μεγάλα πράγματα, αφού το εν λόγω χαρακτηριστικό αποτελεί κοινό σημείο αναφοράς ανθρώπων που έχουν διακριθεί τόσο στο επιχειρείν, όσο και και στην πολιτική...

Δε σε απασχολεί το δίλημμα «καριέρα ή προσωπική ζωή» αφού θεωρείς τη δουλειά σου μέρος της ζωής σου.
Προσοχή, όμως: όχι επειδή δεν προλαβαίνεις ή επειδή «δεν γίνεται αλλιώς» στους ιδιαίτερα ζορισμένους οικονομικά καιρούς που ζούμε αλλά επειδή η δουλειά σου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του χαρακτήρα σου, της «ταυτότητάς» σου και σε «ορίζει» (χωρίς να σε ζορίζει) με τον τρόπο που το κάνουν η οικογένειά σου και οι κολλητοί σου.

Θυμήσου: οι πραγματικά επιτυχημένοι άνθρωποι, δεν προσπαθούν να «κλέψουν» χρόνο από τη δουλειά τους προκειμένου να τον αφιερώσουν στην οικογένεια, στους φίλους, στα χόμπι τους και τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα εν γένει αλλά, αντίθετα, προσπαθούν και επιτυγχάνουν να εντάξουν στον επαγγελματικό τους βίο όλα αυτά που πραγματικά αγαπούν, κάνοντάς τα, μάλιστα, πολλές φορές «κομμάτι» της έμπνευσης και της δημιουργίας τους.

Νιώθεις την ανάγκη να αποδείξεις πράγματα, όχι μόνο στους γύρω σου αλλά, κυρίως, στον ίδιο σου τον εαυτό.
Τα πράγματα είναι απλά: Ένας «επιτυχημένος» πολλές φορές φτάνει τελικά στην κορυφή θέλοντας αποδείξει την αξία του και το ταλέντο του σε όλους αυτούς που τόλμησαν να τον αμφισβητήσουν. Ένας αληθινός «ηγέτης», όμως, θέλει να φτάσει στην επιτυχία προκειμένου να ικανοποιήσει, έστω και μερικώς, έναν και μόνον άνθρωπο: τον ίδιο του τον εαυτό. Επ' ευκαιρία, μήπως αυτό το τελευταίο σου λέει κάτι;

Θεωρείς το χρήμα «εργαλείο» και όχι μέσο επιβράβευσης
Για την ακρίβεια, θεωρείς ότι το χρήμα per se όχι μόνο δε φέρνει την ευτυχία αλλά, αντίθετα, «γεννά» πολλές ευθύνες, μιας και θα πρέπει να το επενδύσεις σωστά προκειμένου (εντελώς ενδεικτικά) να βελτιώσεις την καθημερινότητα των υφισταμένων σου, να εξελίξεις την επιχείρησή σου ή, γιατί όχι, να κάνεις καλύτερη τη ζωή των γύρω σου.

Εκτιμάς την ταπεινοφροσύνη
Στην εποχή της παντοκρατορίας των social media, το πιο εύκολο πράγμα για τον οποιονδήποτε είναι να αρχίσει να μιλάει με περηφάνια και κομπασμό για το τάδε ή το δείνα «κατόρθωμά» του.

Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό ή, καλύτερα, για έναν τρόπο συμπεριφοράς στον οποίο δεν καταφεύγουν οι πραγματικά επιτυχημένοι, όχι επειδή «αρνούνται» ότι η επιτυχία τους ήρθε μέσα από σκληρή δουλειά, την προσωπική φιλοδοξία και την μεγάλη επιμονή αλλά επειδή αναγνωρίζουν πως το «σουξέ» τους οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στους μέντορές τους, στους υφισταμένους τους και -γιατί όχι;- ακόμη και σε καθαρή τύχη.

Επιπλέον, οι αληθινά επιτυχημένοι δε διστάζουν να «εκμεταλλευτούν» την ταπεινότητά τους προκειμένου να γίνουν ακόμη καλύτεροι σε αυτό που κάνουν, θέτοντας νέα ερωτήματα ή ζητώντας νέα γνώση και συμβουλές από εκείνους που λογίζονται αληθινοί «μύστες», πολύ απλά επειδή θεωρούν περίπου υποχρέωσή τους να βελτιώνονται συνεχώς, τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο -μια άποψη με την οποία, ενδεχομένως, πορεύεσαι εδώ και χρόνια.

Ξέρεις καλά ότι η επιτυχία έχει ημερομηνία λήξης. Κάτι που, ωστόσο, δεν ισχύει για την αξιοπρέπεια και το σεβασμό.
Δεν χωράει η παραμικρή αμφιβολία πως ο ικανοποιητικός μισθός, η πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών και οι ευκαιρίες για επαγγελματική ανέλιξη μπορούν να κάνουν έναν εργαζόμενο να νιώθει, αν όχι ευτυχισμένος, τότε τουλάχιστον ικανοποιημένος από την εκάστοτε δουλειά του. «Αγαθά» που θα πρέπει κι εσύ να παρέχεις στους ανθρώπους που έχεις στη δούλεψή σου (ή, εναλλακτικά και στο βαθμό που περνάει από το χέρι σου, στους υφισταμένους σου) προκειμένου να λογίζεσαι «καλό αφεντικό».

Όλα αυτά, όμως, φαντάζουν μάλλον ανούσια αν η σχέση σου με τους ανθρώπους που δουλεύουν για σένα δεν βασίζεται στην αξιοπρέπεια και τον αμοιβαίο σεβασμό. Για την ακρίβεια, μόνο αν υπάρχει αξιοπρέπεια και σεβασμός θα έχουν νόημα όλα αυτά που αναφέραμε στην αρχή. Κάτι που, προφανώς, γνωρίζει πολύ καλά ένας αληθινά επιτυχημένος επιχειρηματίας -ελπίζουμε κι εσύ...

Πηγή: gr.askmen.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.