Τα «ναι» και τα «όχι» της αντρικής αποτρίχωσης σώματος-Πώς σε προτιμούν οι γυναίκες !!!

  • Κατηγορία Beauty
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Νίκος Αγάθος

 

Έχεις μάθει πλέον να ξυρίζεις τα γένια σου. Ή να περιποιείσαι με μπαρμπέρικη ακρίβεια το μούσι σου. Πόσο έτοιμος όμως νιώθεις για να περάσεις με ξυράφι το σώμα σου;

Οι σημερινές γυναίκες προτιμούν τα σώματα που είναι απαλλαγμένα από την πυκνή τριχοφυΐα - το λένε και οι έρευνες. Τα γήπεδα, τα γυμναστήρια και οι trendy παραλίες του πλανήτη έχουν μετατραπεί σε πασαρέλες για άτριχα αντρικά κορμιά. Για τον ευνόητο λόγο ότι πάνω σ' αυτά οι μύες αποκαλύπτονται ευκολότερα και διαγράφονται πιο έντονα, αλλά και γιατί αυτό επιβάλλει η αισθητική της εποχής.

Προτού, όμως, αρχίσεις να τρελαίνεσαι με τα ξυράφια και τα trimmer, βάλε στο μυαλό σου ότι στην ανδρική αποτρίχωση, η διαχωριστική γραμμή μεταξύ σέξι και τρομακτικού είναι πολύ λεπτή. Για να μην τη διασχίσεις, μάθε τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται να κάνεις πριν επιχειρήσεις την πρώτη ξυραφιά.

Ναι – Trimming στη μασχάλη

Η μασχάλη είναι ένα από τα σημεία του ανδρικού σώματος στα οποία οι γυναίκες αναμένουν να δουν τρίχες και να τις αποδεχτούν. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως θα αφήσεις τις πυκνές και, συνήθως, κατάμαυρες τρίχες να μετατραπούν σε μια οργιώδη ζούγκλα. Διατηρώντας τις τρίχες κάτω από τις μασχάλες σε εύλογο μήκος, επιτυγχάνεις δυο σκοπούς: θα δείχνεις πιο σέξι και θα ιδρώνεις λιγότερο, άρα θα μυρίζεις καλύτερα και αυτό είναι επιπλέον σέξι.

Όχι – Ξυρισμένες μασχάλες

Όπως προαναφέρθηκε, το γυναικείο μάτι περιμένει να δει μαλλί μόλις ένας άνδρας σηκώνει τα χέρια ψηλά. Αν δεν το δει, ίσως μπει σε σκέψεις. Για να μην αφήσεις κανέναν να αμφισβητήσει τον ανδρισμό σου, άφηνε λίγες τρίχες, με τις προϋποθέσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Ναι – Αραίωση της τριχοφυΐας στο στέρνο

Σε κάποιες γυναίκες αρέσουν οι τρίχες στο ανδρικό στήθος. Στις περισσότερες, πάλι - και ειδικά στις νεότερες - όχι. Οπότε, βάζεις τον πήχη κάπου στη μέση. Η αραίωση της «γούνας» σε όλο το θώρακα είναι μια καλή ιδέα, απλά φρόντισε να υπάρχει ικανή ποσότητα τριχών, τόση ώστε να τρέχουν τα δάχτυλά της ανάμεσα. Στην περίπτωση που τόσο εσύ όσο και η σύντροφος προτιμάτε το εντελώς άτριχο στήθος, σιγουρέψου πως θα ξυρίζεσαι τακτικά, καθώς οι νέες τρίχες που θα βγαίνουν μέσα στις επόμενες τρεις με τέσσερις ημέρες, τσιμπούν πολύ –δυσάρεστο για σένα, ενοχλητικό για κείνη.

Όχι – Βραζιλιάνικο μάδημα

Δεν καταδικάζουμε εντελώς το πλήρες ξύρισμα των γεννητικών οργάνων, που κάποια φορά πιθανώς να το επιλέξεις έτσι, για κάτι διαφορετικό. Αλλά ένας άνδρας που αφαιρεί διαρκώς κάθε τρίχα από την συγκεκριμένη περιοχή θα εκληφθεί από τις γυναίκες είτε ως μανιακός του σεξ είτε ως απελπιστικά φιλάρεσκος.

Το ίδιο ισχύει και για την ολική αποτρίχωση σε ολόκληρο το σώμα: οι μόνοι άνδρες που θα μπορούσαν δυνητικά να κυκλοφορούν υπερήφανοι με ένα σώμα ξυρισμένο απ’ άκρη σ’ άκρη είναι οι επαγγελματίες αθλητές της κολύμβησης ή της ποδηλασίας ταχύτητας. Αν μια αποτρίχωση δεν γίνει για τους σκοπούς της αύξησης της ταχύτητας, τότε δείχνει υπερβολικά παράξενο.

Παρόλα αυτά, αν σκοπεύεις να απαλλαγείς παντελώς από τις τρίχες στο στήθος και τα γεννητικά σου όργανα, φτάσε το ξυράφι μέχρι και τα πόδια (δυο τριχωτά σκέλη κάτω από ένα ξυρισμένο σώμα δημιουργούν την πιο γελοία εικόνα της παραλίας).

Ναι – Μετρημένη φροντίδα (εκεί κάτω)

Όπως ακριβώς μπορείς να εκτιμήσεις έναν καθαρό «αγωνιστικό χώρο» στη γυναικεία περιοχή, έτσι θα επιδοκιμάσουν κι αυτές με τη σειρά τους ένα καλά καλλωπισμένο τρίγωνο γύρω από τα γεννητικά σου όργανα. Δεν απαιτείται τίποτε παραπάνω από μια ανδροπρεπή περιποίηση των ηβικών τριχών σου, όπως ακριβώς κάνεις με το γένι σου –λίγο πάνω από γένι τριών ημερών, αρκετά κάτω από μούσι. Το μελετημένο τριμάρισμα θα σε βοηθήσει επίσης να ελέγχεις τις δυσάρεστες οσμές που αποβάλλει η περιοχή, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όχι – Ξυριστικές καλλιτεχνίες

Εκτός αν αφορά ένα εφηβικό αστείο, το οποίο θα ξυριστεί αμέσως μετά το γέλιο που θα πέσει, ένας σοβαρός άνδρας δεν πρέπει ποτέ να ξυρίζει τις τρίχες του (στα γεννητικά όργανα, στο θώρακα, ακόμη και στο πρόσωπο ή το κεφάλι) δημιουργώντας κάθε είδους σχέδια. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την περιοχή της κοιλιάς: τριγωνάκια, κεραυνοί ή βέλη με κατεύθυνση την ηβική περιοχή δεν πρόκειται να υποδείξουν σε καμιά γυναίκα ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσει. Αντιθέτως, μοιάζει με φορητή πινακίδα που λέει «προσπεράστε» ή «γελάστε ελεύθερα». Το περισσότερο που θα μπορούσες να κάνεις για την τριχοφυΐα της κοιλιάς σου είναι μια απλή, καλοψαλιδισμένη γραμμή που ενώνει το κέντρο του στέρνου μέχρι τον αφαλό.

Ναι – Απαλλαγή από τις τρίχες σε ώμο και πλάτη

Αρκετοί άνδρες, ιδίως οι πιο μελαχρινοί, έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό την υπετρίχωση στις περιοχές που καλύπτουν τους ώμους και το άνω μέρος της πλάτης –και οι περισσότερες γυναίκες συμφωνούν ότι αυτή είναι μια αντιαισθητική εικόνα, στην καλύτερη περίπτωση. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να διατηρείς τα μαλλιά εκεί, εκτός αν επιθυμείς διακαώς να υπενθυμίζεις στους γύρω σου πόσο σωστή είναι η θεωρία του Δαρβίνου.

Ναι και όχι – Σε όλα τα παραπάνω

Ο καλλωπισμός έχει κανόνες. Ο ανδρικός καλλωπισμός έχει και κάτι παραπάνω: γυναικείους κανόνες. Πράγμα που σημαίνει πως ό,τι κάνεις με την αποτρίχωσή σου περνά από εξονυχιστικό έλεγχο μέσα από τα μάτια και το μυαλό κάθε γυναίκας που θα σε δει γυμνό. Παρόλα αυτά, δεν είσαι υποχρεωμένος να βασίσεις τις επιλογές και τις επιθυμίες σου αναλογιζόμενος μόνο τη γυναικεία κριτική. Αν πραγματικά θέλεις να αποψιλώσεις τα «μπαλάκια» σου, μη διστάσεις να το κάνεις, ακόμα κι αν υποθέτεις ότι η σύντροφός σου θα παραξενευτεί. Στην τελική, δεν πρόκειται για lifting προσώπου, ούτε για Botox. Εδώ μιλάμε για ξύρισμα τριχών με - ευτυχώς - αναστρέψιμα αποτελέσματα. Κάθε πιθανή γκάφα, απρέπεια ή χοντράδα διορθώνεται μέσα σε μερικές ημέρες, με την ανάπτυξη νέων τριχών. Ακόμη και όταν η φίλη σου αντικρίσει μια μικρή τριχωτή καρδούλα πάνω ακριβώς από τη ρίζα του πέους σου και βάλει τα κλάματα από τα γέλια, να θυμάσαι ότι σε λίγο καιρό στη θέση της περίτεχνης καρδούλας, θα βρίσκεται ένας φουντωτός θάμνος από τρίχες.

http://gr.askmen.com/

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πώς να φτιάξεις σώμα για παραλία σε λιγότερο από μήνα
  • Τι πρέπει να κάνεις μετά τη γυμναστική για να δεις άμεσα αποτελέσματα στο σώμα σου
  • Φτιάξε σώμα από ατσάλι!
  • Πώς να περιποιηθείς πρόσωπο, μαλλιά και σώμα το χειμώνα
  • Oι 5 ορμόνες που εξουσιάζουν το σώμα σου!
  • Οι ισομετρικές ασκήσεις φέρνουν θηριώδη δύναμη και γραμμωμένο σώμα
loading...