Πώς να περιποιείσαι το πρόσωπό σου αν θες να «παγώσεις» τον χρόνο

  • Κατηγορία Beauty
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η grooming ρουτίνα που θα σε βοηθήσει, όσο περνάει από το χέρι σου, να προλάβεις την εμφάνιση των ρυτίδων ή να περιορίσεις την έκτασή τους.

Έχοντας πατήσει τα πρώτα -άντα, όσο πιο κοντά έρχεσαι στην τέταρτη δεκαετία της ζωής σου, τόσο πιο επιτακτική γίνεται η ανάγκη να υιοθετήσεις μια grooming ρουτίνα, που να επιβραδύνει τα σημάδια της γήρανσης στο πρόσωπό και να περιορίζει την έκτασή τους. Στην προσπάθειά σου αυτή να «παγώσεις», όσο περνάει από το χέρι σου, το χρόνο, θα χρειαστεί να εφοδιαστείς με τα απαραίτητα προϊόντα περιποίησης.

Φρόντισε η ενυδατική κρέμα να έχει SPF
Το έχουμε ξαναπεί, στην Ελλάδα ζούμε που έχει ήλιο σχεδόν 360 ημέρες το χρόνο. Επομένως, το να μην αφοράς αντηλιακό το χειμώνα γιατί δεν έχει ήλιο, είναι τουλάχιστον άστοχο. Προτίμησε λοιπόν μία ενυδατική με πλούσια, μη λιπαρή, υφή, που ναι μεν θα κρατά ενυδατωμένο το δέρμα σου, αλλά δεν θα το βαραίνει και θα του επιτρέπει να αναπνέει, χωρίς να ιδρώνει και η οποία θα έχει δείκτη προστασίας που μπλοκάρει τις ακτινοβολίες UVA και UVB (είναι υπεύθυνες για την επιτάχυνση της γήρανσης του δέρματος).

Επίλεξε μία κρέμα νυχτός με ρετινόλη
Αντί να απλώνεις πριν κοιμηθείς στην επιδερμίδα σου την κρέμα που βάζεις το πρωί (δεν είναι και πολύ λογικό να «φοράς» ενυδατική με αντηλιακή δράση στον ύπνο), προτίμησε μία νυχτός, που να περιέχει ρετινόλη. Πρόκειται για μία ουσία, που δρα κατά της ακμής, των ρυτίδων και των κηλίδων γήρατος, δηλαδή τα μικρά σκούρα σημαδάκια που εμφανίζονται κυρίως σε πρόσωπο, χέρια και πλάτη -σε εκείνα τα σημεία του σώματος, που εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο-, λόγω της αδυναμίας του δέρματος να αντικαταστήσει τα νεκρά κύτταρα.

Εφοδιάσου με μία κρέμα ματιών
Μαύροι κύκλοι, σακούλες, λεπτές γραμμές έκφρασης, πόδι της χήνας. Η περιοχή των ματιών είναι αρκετή ευαίσθητη και είναι συνήθως εκείνη που πλήττεται πρώτη από το πέρασμα του χρόνου και την ελλιπή παραγωγή κολλαγόνου. Η μόνη αποτελεσματική λύση είναι να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς πρωί – βράδυ μία κρέμα ματιών με ενυδατική και αντιρυτιδική δράση.

Πλένε το πρόσωπό σου όχι μόνο με νερό
Ο βραδινός καθαρισμός του προσώπου δεν είναι αναγκαίος μόνο στις γυναίκες, που μακιγιάρονται, αλλά και στους άντρες, καθώς απομακρύνει τη βρωμιά και τον ιδρώτα, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, που φράζουν τους πόρους γύρω από τη μύτη, το κούτελο και το πηγούνι και προετοιμάζει το δέρμα για ανανέωση και ανάπλαση των κυττάρων κατά τη διάρκεια της νύχτας. Καλό θα ήταν να προτιμήσεις ένα καθαριστικό προϊόν που να εμπεριέχει σαλικυλικό οξύ, μία ισχυρή απολεπιστική ουσία.

Ξεκίνα να χρησιμοποιείς σέρουμ
Άγνωστη λέξη για σένα. Η κοπέλα σου σίγουρα τη γνωρίζει. Συνέχισε να διαβάζεις για να τη μάθεις κι εσύ. Λοιπόν σέρουμ ή αλλιώς ορός ονομάζεται ένα ισχυρό ενυδατικό προϊόν που έχει συμπυκνωμένη σύνθεση με αποτέλεσμα να παρέχει υψηλά επίπεδα ενυδάτωσης. Η χρήση του δεν αντικαθιστά εκείνη της ενυδατικής, αλλά τη συμπληρώνει. Χρησιμοποιείς δηλαδή ορό, πρωί και βράδυ σε καθαρό πρόσωπο και πάντα απλώνεις μετά μικρή ποσότητα κρέμας.

Πηγή: gr.askmen.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ