Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά στην καθημερινή περιποίηση

  • Κατηγορία Beauty
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Τα επτά βήματα που πρέπει να προσθέσεις στη φροντίδα του προσώπου και των μαλλιών σου.

Όπως ένα αυτοκίνητο απαιτεί συνεχή φροντίδα και έλεγχο από μέρους σου για να διατηρηθεί σαν καινούργιο και να αποδίδει τα μέγιστα για όσα περισσότερα χρόνια γίνεται, παρομοίως και η επιδερμίδα του προσώπου, η οδοντοστοιχία και τα μαλλιά σου ζητούν από σένα μια ρουτίνα περιποίησης που θα βγάλει προς τα έξω τον καλύτερο -πιο νεανικό- εαυτό σου.

Ακολουθούν οι επτά λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά -προς το καλύτερο- στο καθημερινό grooming σου.

Η χρήση ενυδατικής ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας σου
Το μέγα λάθος που κάνουν κυρίως οι άντρες, αλλά και πολλές γυναίκες, είναι να επαναπαύονται στην κατανάλωση νερού για την ενυδάτωση του δέρματός τους. Κι όμως, σύμφωνα με τους δερματολόγους, η επιδερμίδα σου χρειάζεται μια έξτρα βοήθεια για μην φλερτάρει με την αφυδάτωση. Εφοδιάσου λοιπόν με μία κρέμα που να καλύπτει τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, κοινώς να ταιριάζει με τον τύπο της.

Η χρήση αντηλιακού
Το δείκτη SPF δεν τον έχεις ανάγκη μόνο όταν είσαι στην παραλία, μιας και η μάχη με τον ελληνικό ήλιο δεν εξαντλείται ούτε στη θάλασσα, ούτε στο καλοκαίρι. Φρόντισε λοιπόν να χρησιμοποιείς μια ενυδατική κρέμα με δείκτη προστασίας που μπλοκάρει τις ακτινοβολίες UVA και UVB, όχι μόνο κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, αλλά ολόκληρου του έτους. Εξάλλου, στην Ελλάδα ο ήλιος λάμπει ακόμα και τον χειμώνα.

Η απολέπιση πριν το ξύρισμα
Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι τι κάνεις εσύ λάθος όταν ξυρίζεσαι και έρχεσαι κάθε φορά αντιμέτωπος με κοψίματα, κοκκινίλες και ερεθισμούς, την ώρα που ο συνάδελφος στο δίπλα γραφείο έχει μάγουλα - φράπα, η απάντηση βρίσκεται στη σωστή προετοιμασία. Συγκεκριμένα, στην απολέπιση πριν το ξύρισμα και στο ειδικό scrub/απολεπιστικό που θα σε βοηθήσει να απαλλαχθείς από τα νεκρά κύτταρα και να ανανεώσεις το δέρμα σου.

Το σαμπουάν να είναι συνάδει με τις ανάγκες των μαλλιών σου
Η αλήθεια είναι πως το καλοκαίρι το λούσιμο των μαλλιών γίνεται συχνότερο για να μην πω καθημερινό, λόγω της ζέστης, του ιδρώτα και των μπάνιων στη θάλασσα. Ωστόσο, η συνήθεια αυτή μπορεί να δημιουργήσει ουσιαστικό πρόβλημα στην υγεία των μαλλιών σου, αφού έχει αποδειχτεί ότι το συχνό λούσιμο στερεί από τα μαλλιά τη φυσική λιπαρότητά τους, οδηγώντας ακόμη και στην εμφάνιση ξηροδερμίας. Προκειμένου λοιπόν να μην αφήσεις τις τρίχες των μαλλιών σου να αφυδατωθούν και να «λεπτύνουν» φρόντισε πρώτον, να αποφεύγεις το λούσιμο όταν δεν επιβάλλεται και δεύτερον, να βάλεις στη ζωή σου ένα σαμπουάν που αναγράφει ότι είναι ιδανικό για συχνό λούσιμο. Τουτέστιν, εμπεριέχει μεγαλύτερες ποσότητες ενυδατικών συστατικών για θρέψη σε βάθος.

Το ραντεβού με τον κομμωτή να δίνεται μία φορά το μήνα
Προφανώς κάθε κεφάλι/μαλλί/κούρεμα είναι διαφορετικό, αλλά όλα χρειάζονται τακτική και συνεπή φροντίδα. Μια καλή λύση όμως για να είσαι πάντα στην πένα είναι να κουρεύεσαι μια φορά το μήνα. Για να το εξασφαλίσεις αυτό στον εαυτό σου και στο look σου, φρόντισε να κλείνεις ραντεβού για το επόμενο κούρεμα αμέσως μόλις ο μπαρμπέρης/κομμωτής ολοκληρώσει το κούρεμα σου. Πριν σηκωθείς από την πολυθρόνα του, κανόνισε να επιστρέψεις σ' αυτήν μετά από τέσσερις εβδομάδες.

Η χρήση οδοντικού νήματος μετά το βούρτσισμα
Προκειμένου να διατηρήσεις την οδοντοστοιχία σου σε καλή κατάσταση και τα δόντια σου όσο πιο λευκά και υγιή μπορείς για να συνεχίσεις να χαμογελάς ακομπλεξάριστα, πρέπει να συνοδεύεις το βούρτσισμα -δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ- με οδοντικό νήμα για μια ολοκληρωμένη στοματική υγιεινή.

Η σωστή επιλογή και εφαρμογή του αρώματος
Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Δεν ταιριάζουν όλα τα αρώματα με το δέρμα σου, ώστε να αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την φυσική μυρωδιά σου. Περιττό λοιπόν να σου πούμε ότι πρέπει να κάνεις πρώτα μία έρευνα αγοράς -ξυλώδες, γλυκό ή εσπεριδοειδές προτιμάς να είναι το άρωμά σου;- και έπειτα, να κάνεις την επιλογή σου, όχι με βάση του τι είναι στη μόδα, αλλά του τι σου πάει καλύτερα.

Όσον αφορά στην εφαρμογή τώρα, ψέκασε το άρωμα εκεί που πρέπει. Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνει η πλειοψηφία των αντρών είναι ότι βάζει πολύ άρωμα σε μία μόνο περιοχή του σώματός του.

Πηγή: gr.askmen.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ