Είστε σίγουροι ότι ξέρετε να πλένετε τα μαλλιά σας σωστά;

  • Κατηγορία Beauty
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Πλένετε κάθε δεύτερη ημέρα εάν τα μαλλιά σας είναι φυσιολογικά.

Λούσιμο με μέτρο
Δεν υπάρχει κάτι αρνητικό στο να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα, αλλά δεν πρέπει να το κάνετε κάθε μέρα αν υπάρχει σημαντικό σπάσιμο της τρίχας. Εάν έχετε πολύ ωραία τρίχα και θέλετε να κρατάτε την λιπαρότητα μακριά, δεν θα πρέπει να λούζεστε κάθε μέρα. Το καθημερινό λούσιμο των μαλλιών σας μπορεί να σας δημιουργήσει λιπαρό τριχωτό κεφαλής.

Πόσο συχνά πρέπει να λούζεστε
Αν έχετε λιπαρά μαλλιά, πλύντε τα καθημερινά. Πλένετε κάθε δεύτερη ημέρα εάν τα μαλλιά σας είναι φυσιολογικά. Πλύντε κάθε λίγες ημέρες εάν τα μαλλιά σας είναι ξηρά. Πρέπει να πλένετε κάθε δεύτερη μέρα με σαμπουάν ή να χρησιμοποιείτε στεγνό σαμπουάν (αντί για κανονικό) αν θέλετε να λούζεστε καθημερινά. Εάν έχετε μπούκλες, μπορεί να τείνουν να φαίνονται ξηρές πολύ εύκολα (ειδικά όταν τα βάφετε). Για εκείνες με βαμμένα σγουρά μαλλιά, συνιστάται να λούζονται μόνο δύο φορές την εβδομάδα.

Πώς να χρησιμοποιείτε την μαλακτική
Βουρτσίστε τα μαλλιά σας πριν μπείτε στο μπάνιο.

Εάν δεν έχετε τη συνήθεια να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας πριν το ντους, πρέπει να την ενσωματώσετε στη ζωή σας. Το βούρτσισμα των μαλλιών σας προτού μπείτε για μπάνιο μπορεί να κάνει τη διαφορά, κάνοντας τα μαλλιά σας μαλακά και λεία.

Το δίλημμα του κρύου και ζεστού νερού
Το κρύο νερό μπορεί να μην φτάσει στην επιδερμίδα των μαλλιών σας. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό στην αρχή: επιτρέπει στο θύλακα της τρίχας να ανοίξει πραγματικά και με το σαμπουάν να καθαρίσει. Ξεπλύντε τον αφρό με κρύο νερό. Ξεκινήστε με ζεστό νερό και τελειώστε με κρύο νερό. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν είναι τόσο ζεστό.

Άλλες συμβουλές
Μαλακτική στο τριχωτό της κεγαλής. Το τριχωτό της κεφαλής παράγει πραγματικά πολλά φυσικά έλαια, τα οποία μπορούν να κάνουν το τριχωτό της κεφαλής σας λιπαρό. Όταν βάζετε μαλακτική στα μαλλιά σας, εφαρμόστε την από τη μέση των μαλλιών σας στην άκρη και όχι το αντίστροφο.

Πόση ώρα να αφήσω τη μαλακτική;
Οι ειδικοί στον τομέα της ομορφιάς συμβουλεύουν να αφήνετε το μαλακτικό στα μαλλιά σας  για τουλάχιστον 2 λεπτά. Η μαλακτική χρειάζεται λίγο χρόνο για να κλειδώσει την υγρασία.

Πηγή: iatronet.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ