Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Online γυμναστική: Τι πρέπει να προσέχουμε - Ο Κωνσταντίνος Βασάλος μοιράζεται μυστικά και συμβουλές

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά και η online γυμναστική μπαίνει στη ζωή των Ελλήνων. Ο γυμναστής και brand ambassador διαδικτυακής πλατφόρμας προπόνησης, Κωνσταντίνος Βασάλος δίνει τις συμβουλές του μέσω του Sputnik.

Η πανδημία του κορονοϊού και το lockdown το οποίο συνεχίζεται, έφεραν το online personal training και το virtual coaching στη ζωή μας, μιας και τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά εδώ και μήνες.

Πολλοί άνθρωποι έχουν δίλημμα μεταξύ κανονικής face to face και online προπόνησης. Ο Κωνσταντίνος Βασάλος μιλάει στο Sputnik και δίνει τους συμβουλές του σε όλους τους αθλούμενους.

Ο Έλληνας αθλητής του body building, γυμναστής, Fitness Expert και τηλεοπτική προσωπικότητα, έγινε ευρύτερα γνωστός στο κοινό το 2017 μέσω της συμμετοχής του στο πέμπτο κύκλο του reality επιβίωσης Survivor.

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος έχει ζήσει από μικρός μέσα στο γυμναστήριο, αφού τελειώνοντας το σχολείο, ξεκίνησε να ασχολείται πιο ενεργά με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το body building, μιας και ο πατέρας του, Γιάννης, και η αδερφή του, Μαριάννα, ήταν πρωταθλητές, ενώ παράλληλα ως επαγγελματίας αθλητής δούλευε στο γυμναστήριο του μπαμπά του.

«Οπουδήποτε και αν είσαι μπορείς να γυμναστείς»

Τα γυμναστήρια και γενικά οι χώροι άθλησης έχουν βάλει λουκέτο εδώ και αρκετούς μήνες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αφού οι κλειστοί χώροι και δη αυτοί των γυμναστηρίων θεωρούνται σημεία υπερ-μετάδοσης του ιού. Πώς, όμως, θα μπορέσει να γυμναστεί ο κόσμος;

«Σίγουρα χρειάζεται η βοήθεια ενός εξειδικευμένου επαγγελματία ώστε να σε καθοδηγήσει σωστά και να θέσεις μαζί τους στόχους και μαζί να τους πετύχεις. Για μένα, εφόσον απευθυνθείς στον κατάλληλο, οπουδήποτε και αν είσαι μπορείς να γυμναστείς. Είναι μια απλή δικαιολογία πως έχουν κλείσει τα γυμναστήρια. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι, είτε στο σπίτι, είτε σε εξωτερικό χώρο, είτε οπουδήποτε μπορείς να αθληθείς. Είναι μια περίοδος, αυτή που διανύουμε με περισσότερο ελεύθερο χρόνο, και είναι μια ευκαιρία ώστε να ασχοληθείς και παραπάνω με το σώμα σου. Το πιο βασικό, το ξανά λέω, είναι να απευθυνθείς σε κάποιον που έχει γνώση, να σε καθοδηγήσει σωστά, με ασφάλεια και σε βάθος χρόνου να ανταμειφθείς από αυτό», αναφέρει ο Κωνσταντίνος Βασάλος.

«Η δια ζώσης γυμναστική έχει πιο πολλά οφέλη»

Ο 31χρονος γυμναστής είναι Co-Founder και brand ambassador της Fitpal, μίας διαδικτυακής πλατφόρμας, ένα fitness community, που παρέχει στον καθένα εξατομικευμένες λύσεις, αναλόγως με τις ανάγκες του. Υπάρχει, άραγε, δίλλημα μεταξύ face to face και online προπόνησης;

«Σίγουρα, το face to face είναι πολύ καλύτερο. Το δια ζώσης έχει πιο πολλά οφέλη, αλλά από την άλλη και μέσα από μια online συνεδρία έχεις την επαφή με τον προπονητή σου. Μπορεί να σε διορθώσει έστω και εξ αποστάσεως. Στη δική μας πλατφόρμα έχουμε αναλάβει πολλούς ανθρώπους που μένουν στο εξωτερικό, αλλά και έναν υποψήφιο Έλληνα που θέλει να γίνει αστροναύτης. Τo δια ζώσης δεν μπορείς να το αντικαταστήσεις με το Online. Στη προκειμένη περίπτωση, προσαρμοζόμαστε και εμείς και βοηθάμε τον κόσμο ώστε να μπορεί να εξελιχθεί», επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Βασάλος.

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος

«Έχει ένα μείον η online γυμναστική»

Στην εποχή, κυρίως, του πρώτου lockdown αυξήθηκαν κατακόρυφα οι πωλήσεις των οργάνων γυμναστικής, ενώ πλέον στη ζωή των περισσότερων, έχουν μπει οι διαδικτυακές υπηρεσίες. Η online γυμναστική κρύβει κινδύνους, αφού είναι πιο εύκολο να τραυματιστεί κάποιος.

«Όταν δεν μπορείς να έχεις τη σωματική επαφή, με την έννοια ώστε να μπορείς να προλάβεις μια λάθος κίνηση στην οποία μπορεί να τραυματιστεί κάποιος, τότε είναι ένα μείον για την online γυμναστική. Από την άλλη, εφόσον, δεν μπορείς να έχεις τη σωματική επαφή, προσαρμόζεις το πρόγραμμα σου να είναι πιο safe, ώστε να μπορείς να το διορθώσεις έστω και από την οθόνη του υπολογιστή σου», υπογραμμίζει ο fitness expert.

Yπάρχει μια στροφή προς το online training»

Το γυμναστήριο δημιουργεί την αίσθηση της κοινωνικοποίησης, αλλά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι διάφορες ιντερνετικές πλατφόρμες έχουν δημιουργήσει έναν εικονικό χώρο γυμναστικής. Είναι οι online πλατφόρμες για γυμναστική η νέα τάση;

«Τώρα που είναι μια περίοδος που ξεκινάει σιγά – σιγά η άνοιξη και μπαίνουμε προς το καλοκαίρι ο κόσμος ψάχνεται γενικά για τις ελληνικές online πλατφόρμες γυμναστικής. Ο κόσμος φοβάται και από την κατάσταση που επικρατεί με τον κορονοϊό, με τα γυμναστήρια, με τα μέτρα που παίρνει κάθε επιχείρηση και υπάρχει μια στροφή προς το online. Στη δικιά μας την πλατφόρμα, υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα αυτό τον καιρό. Θα δείξει πως θα εξελιχθεί με τα γυμναστήρια και αν ανοίξουν σύντομα. Αν δεν ανοίξουν σύντομα, πιστεύω πως θα δυναμώσει αυτού του είδους η υπηρεσία», αναφέρει ο συνιδρυτής του fitpal.gr.

«Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και η ψυχολογική υποστήριξη»

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες θέλουν να ανοίξουν τα γυμναστήρια και να δουν μια επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά οι διαδικτυακές υπηρεσίες δίνουν μια ευκαιρία, ώστε οι γυμναστές να προσφέρουν στους πελάτες τους και κάτι διαφορετικό. Γιατί, όμως, κάποιος να ξεκινήσει την online γυμναστική;

«Μπορεί κάποιος να ξεκινήσει την online γυμναστική για να έχει από πάνω του έναν επαγγελματία που θα τον καθοδηγήσει σωστά και με ασφάλεια, να τον πουσάρει και να τον διορθώνει εκεί που πρέπει. Εκτός από την προπόνηση, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και η ψυχολογική υποστήριξη σε έναν αθλούμενο. Δεν είναι μόνο να σου βγάλει ένα πρόγραμμα ο προπονητής, είναι να συζητήσεις μαζί του, να του πεις το πρόβλημα σου. Με το τι θέλεις να αλλάξεις στο σώμα σου και όχι να του πεις τα προσωπικά σου. Καμιά φορά γίνεται και αυτό, δεν είναι κακό να αναπτύξεις μια φιλική σχέση. Σκέψου πως αν κάποιος κάνει προπόνηση μαζί σου 4-5 φορές την εβδομάδα, σίγουρα μπορεί να περάσει και στο φιλικό επίπεδο η σχέση. Γενικά, όλα τα οφέλη να έχεις από πάνω σου να σε προσέχει και να σε καθοδηγεί», υπογραμμίζει ο Κωνσταντίνος.

«Να αφιερώσουμε μια ώρα στη γυμναστική και στον εαυτό μας»

Κάθε ένας που γυμνάζεται ή θέλει να ξεκινήσει τώρα τη γυμναστική, online και μη, έχει την απορία: πόσος χρόνος γυμναστικής είναι ικανός για κάθε ημέρα;

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος απαντά πως: «Ανάλογα το στόχο. Για μένα, μια ώρα είναι αρκετή. Από τις 24 ώρες που έχουμε, να αφιερώσουμε μια ώρα στη γυμναστική και στον εαυτό μας, μόνο καλό θα κάνει. Πιστεύω πως σε μια ωρίτσα, άντε 50 λεπτά, μπορείς να κάνεις ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα και να είσαι όπως πρέπει».

Πηγή: sputniknews.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.