Oι 7 κανόνες του Harry Jameson για να γίνεις κυρίαρχος στο γυμναστήριο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Αυτά είναι τα μάντρα της ολιστικής προσέγγισης του Harry Jameson που τον έκαναν διάσημο personal trainer.

Harry Jameson είναι ένας από τους πιο γνωστούς personal trainers στο Ηνωμένο Βασίλειο, με κορυφαίους αθλητές και celebrities στο πελατολόγιό του. Η προσέγγισή του είναι ολιστική και μπορείς να την εφαρμόσεις και εσύ για να επωφεληθείς τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά από την άσκησή σου, αρκεί να ακολουθήσεις τους 7 κανόνες του για το γυμναστήριο που ακολουθούν.

Άλλαξε την ένταση της προπόνησής σου
Κόντρα σε ό,τι θα περίμενες από έναν personal trainer, ο Harry Jameson δεν συστήνει την υψηλής ένταση διαλειμματική προπόνηση για περισσότερες από δύο φορές την εβδομάδα και αυτό γιατί το σώμα έχει ανάγκη να κάνει παύσεις για την αποθεραπεία του. Ειδικά αν υποφέρεις από stress και επιθυμείς να γυμνάζεσαι πιο συχνά, η προπόνηση χαμηλής έντασης είναι η ιδανική για σένα, ενώ θα πρέπει, επίσης, να περιορίσεις την πρόσληψη καφεΐνης και αλκοόλ.

Δώσε βάση στη διατροφή
Δεν θα πρέπει να θεωρείς ότι το πρόγραμμα της προπόνησής σου λειτουργεί αυτόνομα, καθώς όλα είναι συνδυασμός της άσκησης, της αποθεραπείας και της διατροφής - είναι μαθηματικά αδύνατο να δεις αποτέλεσμα εάν δεν τρέφεσαι σωστά.

Φόρα την κατάλληλη αθλητική περιβολή
Πόσες φορές δεν έχεις πραγματικά απορήσει με κάποιους αθλούμενους στο γυμναστήριο που έρχονται για να κάνουν προπόνηση με τζην βερμούδες ή με σαγιονάρες; Πολλές. Αλλά δεν αρκεί να έχεις αθλητική περιβολή για να δεις το μέγιστο των αποτελεσμάτων. Τα αθλητικά σορτς και οι φόρμες σου θα πρέπει να έχουν τσέπες που να μπορείς π.χ. να βάλεις το iPhone σου αν τα φοράς για να πας για τρέξιμο. Επίσης τα φανελάκια και τα T-shirts σου θα πρέπει να είναι από πανί που απωθεί τον ιδρώτα και τις μυρωδιές.

Oι 7 κανόνες του Harry Jameson για να γίνεις κυρίαρχος στο γυμναστήριο

Κάνε "παγωμένη" αποθεραπεία
Η αποθεραπεία μετά την προπόνηση αποσκοπεί στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα σου. Ένας εξαιρετικός τρόπος είναι μέσω της έκθεσής σου στο κρύο, π.χ. κάνοντας παγωμένα ντουζ ή βουτιές στα κρύα νερά μίας πισίνας. Αν πηγαίνεις σε γυμναστήριο με σάουνα, μάλιστα, μπορείς να εναλλάσσεις τη χρήση της με τα κρύα ντουζ για να προκαλέσεις αγγειοσυστολή, να μειώσεις το πρήξιμο και να περιορίσεις τη φλεγμονή στους μύες σου.

Βάλε στη ζωή σου τον διαλογισμό
Μία από τις καλύτερες μεθόδους χαλάρωσης είναι το να αφιερώνεις λίγα λεπτά κάθε μέρα στον διαλογισμό, π.χ. σε κάποιες τεχνικές τετράγωνης αναπνοής. Αν υποφέρεις από stress είναι προτιμότερο να διαλογίζεσαι το πρωί, αν έχεις θέμα με αυξομειώσεις στα επίπεδα της συγκέντρωσης και της ενέργειάς σου βρες λίγο χρόνο το απόγευμα, ενώ αν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς διαλογίσου τις βραδινές ώρες.

HARRY JAMESON

Δημιούργησε χρόνο για τα πράγματα που αγαπάς να κάνεις
Το ίδιο σημαντική με την αποθεραπεία για την προπόνησή σου είναι και η συναισθηματική σου αποκατάσταση. Γι' αυτό και βάλε στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα υπενθυμίσεις για να κάνεις πράγματα που αγαπάς, όπως το να περνάς χρόνο με τα παιδιά σου, να περπατάς με τον πατέρα σου τέσσερις φορές την εβδομάδα στην εξοχή ή να μαγειρεύεις.

Βάλε στόχους επίδοσης
Σύμφωνα με τον Harry Jameson, το χειρότερο λάθος που κάνουν όσοι γυμνάζονται είναι το να θεωρούν τα πόσα κιλά ζυγίζουν ως το βαρόμετρο της φυσικής τους κατάστασης. Αντί αυτού, εσένα θα πρέπει οι στόχοι σου να συνδέονται με κάποιο επίτευγμα, π.χ. το να τρέξεις έναν μικρό μαραθώνιο ή να εκτελέσεις 100 push-ups. Όταν θα αρχίσεις να πιάνεις τους fitness στόχους σου, τότε θα δεις και το σώμα σου να αλλάζει.

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ