Ο καλύτερος personal trainer του Χόλιγουντ αποκαλύπτει τα μυστικά του

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Κλέψε ιδέες για να αποκτήσεις κι εσύ ένα σώμα ισάξιο με τους αγαπημένους σου σούπερ σταρ ταινιών δράσης.

Ο David Kingsbury είναι αυτή τη στιγμή ο πιο «in» προπονητής στη Μέκκα του αμερικανικού σινεμά. Είναι ο άνθρωπος που χτίζει μυς κατά παραγγελία και, μάλιστα, σε σφιχτό χρονικό περιθώριο. Εντυπωσιακότερες αποδείξεις του έργου του είναι ηθοποιοί σαν τον Hugh Jackman (λέγε με Wolverine), Ryan Reynolds (Deadpool, Green Lantern) και Chris Hemsworth (Thor).

Εδώ, αποκλειστικά στο AskMen, ο Kingsbury αποκαλύπτει μερικά από τα πιο καυτά μυστικά προπόνησης που εφαρμόζει.

Γρήγορα, ναι. Πρόχειρα, όχι
«Το μειονέκτημα να έχεις ένα πελατολόγιο υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων είναι πως ο καθένας μπορεί εύκολα να σε κρίνει για το αποτέλεσμα της δουλειάς σου. Τα πάντα βγαίνουν στο φως με την προβολή μιας ταινίας και εκεί οι μύες των ηρώων πρέπει όχι μόνο να δείχνουν επιβλητικοί, αλλά να είναι και στην πραγματικότητα ατσαλένιοι», λέει ο David. Ο ίδιος δεν πιστεύει στην σκληρή προπόνηση των bodybuilders, αλλά στις έξυπνες λύσεις που οδηγούν γρηγορότερα στο στόχο. «Δεν έχω ένα μυστικό φίλτρο, απλά προσθέτω στη ρουτίνα των πελατών μου, μερικά πράγματα που λείπουν από την προπόνησή τους».

Είναι αυτά ακριβώς που σου αποκαλύπτει παρακάτω, με σκοπό να σε βοηθήσουν να χτίσεις κι εσύ γρήγορα και με ασφάλεια ένα μυϊκό σύστημα ισάξιο των αγαπημένων σου ηρώων.

1504728760David Kingsbury

David Kingsbury

Το μυστικό των 2 λεπτών για push ups
Όταν πασχίζεις να προσθέσεις μάζα σε μια μεγάλη μυϊκή ομάδα όπως οι μύες του στήθους, και βλέπεις ότι αυτό εξακολουθεί να παραμένει επίπεδο παρά τη δουλειά που ρίχνεις στον πάγκο με τις πιέσεις, μην οδηγηθείς σε περισσότερες επαναλήψεις την επόμενη φορά με μια βαρύτερη μπάρα στο στήθος -θα εξαντληθείς χωρίς λόγο.
Απλά, προσπάθησε να προσθέσεις 50 κάμψεις 4-5 φορές μέσα στη μέρα: όταν ξυπνάς το πρωί, όταν κάνεις διάλειμμα στο γραφείο, πριν ξεκινήσεις για το γυμναστήριο, όταν επιστρέφεις το απόγευμα στο σπίτι και λίγο πριν πέσεις στο κρεβάτι.

Ο χρόνος που απαιτείται δεν ξεπερνά τα 2 λεπτά αλλά το όφελος είναι ότι θα δεις το θώρακά σου να αυξάνεται θεαματικά.

Φτιάξε ένα στόχο και κόλλα πάνω του μέχρι το τέλος
Μία από τις μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ των celebrities που προπονώ και όλων των άλλων αντρών στο γυμναστήριο, είναι η φανατική προσήλωση στον ένα και μοναδικό στόχο. Εάν δεν γυμνάζεσαι με βάση ένα συγκεκριμένο τελικό αποτέλεσμα, κάποιο κατάλληλο πρόγραμμα ασκήσεων που να εξυπηρετεί το σκοπό σου και, κυρίως, χωρίς ένα καθορισμένο χρονοδιάγραμμα, μην περιμένεις να δεις καλά αποτελέσματα σύντομα.

Διαίρει και βασίλευε
Ο Hugh Jackman είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα της συγκεκριμένης μεθοδολογίας. Αν θέλεις να δημιουργήσεις ένα σώμα ισάξιο του Wolverine, θα πρέπει να χωρίσεις την προπόνησή σου σε δύο φάσεις: πρώτα βάλε όγκο και μετά ξεκίνα τη γράμμωση. Ο μέσος γυμναζόμενος ξεκινά τείνει να κάνει και τα δυο ταυτόχρονα, όμως αυτό δεν έχει γρήγορα αποτελέσματα. Καλύτερα να περιμένεις λίγο καιρό να γεμίσεις πυκνό μυϊκό ιστό (το δύσκολο κομμάτι) και στη συνέχεια ο «τεμαχισμός» θα έρθει σε χρόνο ρεκόρ.

tumblr mt804gfapi1r8hinjo1 1280 6crc

Κοίτα το δάσος και όχι το δέντρο
Οι προπονήσεις δύναμης ιεραρχούνται σε δυο βασικές κατηγορίες: ασκήσεις απομόνωσης και σύνθετες ασκήσεις για τις μεγάλες μυϊκές ομάδες. Αν στοχεύσεις μόνο στις πρώτες, θα κάνεις μια τρύπα στο νερό. Αν επιλέξεις κάτι ενδιάμεσο, θα χάσεις πολύ χρόνο. Αν όμως επιλέξεις τις δεύτερες θα κερδίσεις αυτό που ζητάς: πολύ όγκο και γρήγορα.
Στους πελάτες μου σπάνια επιλέγω ασκήσεις απομόνωσης -όλοι οι ηθοποιοί θέλουν μεγαλύτερους μυς στο σύνολο της εικόνας τους. Γι’ αυτό και το πρόγραμμά τους αποτελείται από ασκήσεις όπως οι άρσεις θανάτου, τα ημικαθίσματα, οι έλξεις, οι κάμψεις. Και κάθε λίγο αυξάνουμε τις επαναλήψεις και τα κιλά. Έτσι χτίζεις εμφανή όγκο μέσα σε λίγο χρονικό διάτημα.

Συγκεντρώσου στη ρουτίνα σου
Μια προπόνηση με μεγάλη ποικιλία ασκήσεων, όπου αναμειγνύονται κάθε μέρα και διαφορετικά προγράμματα, είναι εντάξει για έναν απλό γυμναζόμενο -δεν σε κάνει να βαριέσαι. Αλλά δεν είναι ο γρήγορος τρόπος για να αυξήσεις τους μυς σου. Πάρα πολύ μεγάλη ποικιλία ασκήσεων σημαίνει ότι δεν θα καταφέρεις να αναπτύξεις τους μυς-στόχους (θώρακα, ώμους, μπράτσα, κοιλιά, γλουτούς) στο χρόνο που ζητάς.

Συγκεντρώσου και στο φαγητό που πρέπει να τρως
Για όσο διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα που έχεις βάλει ως στόχο, μην τρως όπως έχεις συνηθίσει, είτε αυτό αφορά στο μέγεθος των μερίδων, είτε στην ποιότητα των τροφών, είτε ακόμη και στα χρονικά διαστήματα μέσα στην ημέρα. Για ένα σώμα σούπερ ήρωα πρέπει να προσαρμόσεις ανάλογα και το διατροφικό σου πλάνο χωρίς να αφήνεις τίποτε στην τύχη.

Πηγή: gr.askmen.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ