Οι συμβουλές του The Rock για την επιστροφή στο γυμναστήριο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Αν είχε τη δυνατότητα να ζητήσεις συμβουλές fitness από έναν και μόνο άνθρωπο στη Γη, ποιος θα ήταν αυτός;

Νομίζουμε η απάντηση στη συγκεκριμένη ερώτηση έρχεται αβίαστα: Dwayne "The Rock" Johnson. Ο Αμερικανός πρώην παλαιστής, νυν κινηματογραφικός superstar με ρίζες από την "άγρια φυλή" των Μαορί της Νέας Ζηλανδίας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση όταν η κουβέντα έρχεται σε θέματα προπόνησης και καθημερινής γυμναστικής. Όχι, μόνο για τον εντυπωσιακό σωματότυπο που έχει χτίσει μέσα από τα χρόνια αλλά -κυρίως- για την επιμονή που δείχνει στο να μην τα παρατάει ποτέ και για κανένα λόγο.

Έτσι όταν o The Rock έχει να πει κάτι για το fitness, καλό είναι να έχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά. Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τον ευρηματικό τίτλο "Σιδερένιος Παράδεισος" (σ.σ: έναν όρο που χρησιμοποιεί για τα κέντρα fitness) έδωσε μέσω των προσωπικών του social media μερικές εξαιρετικές απαντήσεις σχετικά με το φλέγον ζήτημα των ημερών: Την επιστροφή, επιτέλους, στα γυμναστήρια.

Τι πρέπει να προσέξεις

 

 

"Ξέρω ότι είστε στον "πάγκο" εδώ και μήνες" είπε ο Johnson, για να συνεχίσει: "Ψοφάγατε να κάνετε γυμναστική, δεν μπορούσατε όμως να πάτε στο τοπικά γυμναστήρια, τώρα είστε έτοιμοι να προπονηθείτε σαν τα θηρία, πιστέψτε με, σας καταλαβαίνω". Ποια ήταν όμως η πρώτη συμβουλή που ξεστόμισε; "Να έχετε ένα πλάνο. Πάρτε μία απόφαση. Φροντίστε να έχετε καθαρό μυαλό. Να είστε αποφασιστικοί πρώτα, και μετά να πέσετε με τα μούτρα στην προπόνηση".

Φυσικά, ο The Rock γνωρίζει καλά πόσο μεγάλο ρίσκο έχουν οι λάθος κινήσεις στην προπόνηση - ιδιαίτερα τώρα που υπάρχει και ο κίνδυνος του κορονοϊου. "Ένα πολύ κρίσιμο κομμάτι από αυτές τις συμβουλές είναι ότι πρέπει να φερθείτε έξυπνα" σημείωσε με νόημα. "Γνωρίζετε καλά το γυμναστήριο σας. Αν βρισκόταν σε μαύρο χάλι πριν την πανδημία, τότε πρέπει να επιστρέψετε εκεί με την απαραίτητη προσοχή. Μιλήστε με τους ιδιοκτήτες και σιγουρευτείτε ότι παίρνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα".

Μάλιστα τόνισε ότι μιλώντας με αρκετούς ιδιοκτήτες γυμναστηρίων στις ΗΠΑ διαπίστωσε πως όχι μόνο τηρούν τους κανόνες για την αποφυγή διασπορά του ιού αλλά είναι περισσότερο προσεκτικοί από όσο ορίζουν οι νόμοι. "Ελπίζω αυτό να είναι κάτι που κάνουν σε όλον τον κόσμο".

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ