Μάθαμε πως ο Sylvester Stallone παραμένει fit στα 73 χρόνια του

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Από την εποχή που ενσάρκωσε για πρώτη φορά το Ράμπο και τον Ρόκι, ο χολιγουντιανός σταρ Sylvester Stallone έχει καταφέρει να γίνει... συνώνυμο τους καλογυμνασμένου άνδρα και συνεχίζει να παραμένει fit ακόμα και τώρα που είναι πλέον 73 ετών.

Φυσικά αυτό το αποδίδει στην αγάπη του για τη γυμναστική και τη καλή διατροφή και μάλιστα ο χολιγουντιανός σταρ δεν επηρεάζεται από fitness... μόδες και εδώ και δεκαετίες προπονείται χρησιμοποιώντας το πιο απλό όργανο γυμναστικής: μια βαριοπούλα και λάστιχα τρακτέρ.

Η προπόνηση με μία βαριοπούλα αν και ανήκει στην παλιά σχολή θεωρείται ένας καλός τρόπος για την αύξηση δύναμης, αντοχής, εκρηκτικότητας, και ισορροπίας. Με τα χτυπήματα φτιάχνεις έναν ισχυρότερο πυρήνα, έχεις μεγαλύτερο εύρος κίνησης, καλύτερο συντονισμό και αυξάνεις την ένταση της προπόνησης.

Η βαριοπούλα ή το σφυρί είναι το κατάλληλο όργανο για βαλλιστικές ασκήσεις και θεωρούνται ως μία από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για όλο το σώμα. Με την τεράστια γκάμα ασκήσεων που μπορείς να εκτελέσεις, γυμνάζεις τους δικέφαλους και τρικέφαλους των χεριών, τους ώμους, την πλάτη, τους ραχιαίους και τους κοιλιακούς.

Όταν χτυπάς με τη βαριοπούλα σε λάστιχο τρακτέρ κάθε χτύπημα απορροφάται από το καουτσούκ και κάνει τη βαριοπούλα να αναπηδά ελαφρώς, πράγμα που σε βοηθά να διατηρείς έναν καλό ρυθμό ταλάντωσης.

Υπάρχει πληθώρα ασκήσεων που μπορείς να κάνεις με ένα σφυρί και ένα λάστιχο τρακτέρ και στο ακόλουθο βίντεο μπορείς να πάρεις μια γεύση από μια ανάλογη προπόνηση.

 

 

Πηγή: mag.sigmalive.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ