Λεμπρόν Τζέιμς: Πώς ξοδεύει την περιουσία του ο «βασιλιάς» του παρκέ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ο άσσος του παρκέ βρίσκεται σε καλό δρόμο ώστε να γίνει σύντομα ένας αθλητής που θα αξίζει δισεκατομμύρια δολάρια.

O Λεμπρόν Τζέιμς έχει κερδίσει τέσσερις τίτλους MVP, τρία πρωταθλήματα NBA και είναι ο έκτος παίκτης με την υψηλότερη αμοιβή στην ιστορία του πρωταθλήματος.

Εκτός γηπέδου, ο Τζέιμς είναι εξίσου αμείλικτος… Στα τέλη του 2015 υπέγραψε ένα ισόβιο συμβόλαιο με τη Nike για περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, κίνηση που ήταν τόσο μεγάλη που μοιάζει με συγχώνευση δύο εταιρειών. Επίσης, άνοιξε ένα δημόσιο σχολείο στο Akron για να βοηθήσει παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο πληρώνοντας για πολλά από αυτά ώστε να πάνε στο κολέγιο.

Ας δούμε παρακάτω πώς ξοδεύει την περιουσία του ο Λεμπρόν.

Η τεράστια συμφωνία με τη Nike

Η εταιρεία υπέγραψε μαζί του μια συμφωνία επτά ετών, 93 εκατομμυρίων δολαρίων αμέσως αφότου τελείωσε το σχολείο, και τον Δεκέμβριο του 2015 τον υπέγραψε σε μια ισόβια συμφωνία που θα υπερβαίνει κατά πολύ την απλή προώθηση υποδημάτων και αναμένεται να αξίζει 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η συμφωνία με τη McDonald's που έληξε

Ο Τζέιμς αποφάσισε επίσης να μην ανανεώσει τη συμφωνία του με τη McDonald’s και αντ ‘αυτού έγινε εκπρόσωπος της Blaze Pizza, μιας εταιρείας όπου ήταν ιδρυτής επενδυτής. Παράλληλα, είναι συνιδιοκτήτης της Unknwn, ενός λιανοπωλητή αθλητικών ειδών και ειδών ένδυσης που σύντομα θα ανοίξει το δεύτερο κατάστημα στην περιοχή του Μαϊάμι. Είναι επίσης και ο ίδιος επιχειρηματίας. Διαθέτει μερίδο στη Liverpool FC. Αγόρασε μερίδιο 2% στην ομάδα για περίπου 6,5 εκατομμύρια δολάρια. Το μερίδιό του αξίζει τώρα περίπου 32 εκατομμύρια δολάρια.

Το ενδιαφέρον του για τα μέσα ενημέρωσης

Το 2015 έλαβε 16 εκατομμύρια δολάρια από την Warner Bros για την επιχείρησή του στον τομέα των μέσων ενημέρωσης.

Ακόμα μια επενδυτική κίνηση

Αυτός και ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ είναι μέλη ενός επενδυτικού ομίλου που επένδυσε στο κτίριο γραφείων της εταιρείας Georgetown Bill Ackman’s Hell’s Kitchen.

Λατρεύει τα αυτοκίνητα

Έχει το ίδιο μοντέλο Porsche με τον Dwyane Wade. Διαθέτει επίσης μια Rolls-Royce Phantom με τηλεοράσεις στα καθίσματα. Πήρε και στη μαμά του μια Porsche στα γενέθλιά της! Και μια Ferrari Testarossa στη γυναίκα του, αφού πήρε και μια στον εαυτό του. Έχει επίσης ένα πολύ μεγάλο όχημα με προσαρμοσμένα προσκέφαλα και τηλεόραση με μεγάλη οθόνη στην οποία του αρέσει να παρακολουθεί Tom & Jerry.

Διαθέτει ακίνητη περιουσία

Όταν μπήκε στους Miami Heat, αγόρασε ένα σπίτι 9 εκατομμυρίων δολαρίων στο Coconut Grove. Το πούλησε για 4 εκατομμύρια δολάρια. Έχει επίσης ένα συγκρότημα 2.787 τ.μ. στη γενέτειρά του στο Οχάιο. Το 2017 αγόρασε ένα αρχοντικό 23 εκατομμυρίων δολαρίων στο Λος Άντζελες που διαθέτει 10 υπνοδωμάτια και ένα Onyx bar.

Παρά το γεγονός ότι ξόδεψε 23 εκατομμύρια δολάρια για το νέο του σπίτι, ο Λεμπρόν εξακολουθεί να κάνει κάποιες αλλαγές. Σύμφωνα με την TMZ, ο Τζέιμς «προσθέτει γήπεδο μπάσκετ, εσωτερική σύστημα για κρασί (εντάξει το λατρεύει χωρίς αμφιβολία) και θέλει ακόμη να πάρει ένα φούρνο πίτσας… ενώ κάνει αλλαγές στο θέατρο και την πισίνα».

Η φιλανθρωπική του δράση

Βέβαια δεν ξοδεύει χρήματα μόνο για τον εαυτό του και την οικογένειά του. Έχει δεσμευτεί, μέσω του The LeBron James Family Foundation, να πληρώσει έως και για 2.300 παιδιά ώστε να πάνε στο κολέγιο. Μέχρι τώρα, πάνω από 1.000 παιδιά είναι ήδη στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα I Promise άνοιξε επίσης ένα νέο δημόσιο σχολείο στο Akron για παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο το οποίο θα μπορεί να στεγάσει σχεδόν 1.000 παιδιά στις τάξεις 1-8.

Φυσικά φροντίζει το σώμα του

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λεμπρόν ξοδεύει περισσότερο από 1,5 εκατομμύριο δολάρια ετησίως μόνο για τη φροντίδα του σώματός του. Έχει τον προσωπικό του προπονητή αποκατάστασης, προσωπικό σεφ και μασέρ.

Δεν λυπάται να δώσει λεφτά σε τατουάζ

Ο Λεμπρόν χρησιμοποιεί έναν από τους καλύτερους καλλιτέχνες τατουάζ στη χώρα, το Bang Bang Tattoos στη Νέα Υόρκη, το οποίο χρεώνει τουλάχιστον 500 δολάρια ανά ώρα.

Και η χρυσή πρόταση γάμου

Έδωσε 300.000 δολάρια για να αγοράσει το δαχτυλίδι με το οποίο έκανε πρόταση γάμου στη γυναίκα του, Σαβάνα Μπρινσον.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ