Η πιο δυνατή γυναίκα του κόσμου: Η bodybuilder-φοιτήτρια που έσπασε όλα τα ανδρικά στερεότυπα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Το Supergirl από την Κροατία.

Η Λάρα Σαντίνι κατάγεται από το Σπλιτ και είναι μια bodybuilder 24 ετών, που σπουδάζει στην Κινησιολογική Σχολή στο Ζάγκρεμπ. Έγινε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην κατηγορία Wellness fitness.

Η νεαρή αθλήτρια αγωνίζεται για την εθνική ομάδα της Κροατίας στην κατηγορία Wellness fitness, που είναι μια κατηγορία στο bodybuilding και fitness.

Είναι μέλος του συλλόγου BBK Gladiator, ενός από τα παλαιότερα κλαμπ bodybuilding και fitness στην Κροατία.

Πώς μπήκε στο άθλημα

Η 24χρονη αφού τελείωσε τους αγώνες της σε άλλα αθλήματα και πήγε στο κολέγιο, αφοσιώθηκε στην άσκηση στο γυμναστήριο. Δεδομένου ότι είναι από τη φύση της ανταγωνιστικός τύπος και αγαπά τις νέες προκλήσεις, η απόφαση να αγωνιστεί με το συγκεκριμένο άθλημα δεν ήταν έκπληξη.

Η αρχική της επιθυμία ήταν να αποκτήσει μια νέα εμπειρία και να ξεπεράσει τον φόβο. Ωστόσο, αυτό είναι ένα άθλημα όπου όλα βασίζονται σε λίγα δευτερόλεπτα ή λεπτά, στα οποία πρέπει να δείξεις τον καλύτερο εαυτό σου στα φώτα της δημοσιότητας και να αντιμετωπίσεις τους εφτά κριτές.

«Ακούω ότι το bodybuilding δεν είναι άθλημα για γυναίκες»

Η Λάρα Σαντίνι έκανε γυμναστική, χορό, στίβο και crossfit, ενώ ήταν πάντα επιρρεπής σε ατομικά αθλήματα στα οποία το αποτέλεσμα εξαρτάται αποκλειστικά από τον εαυτό σου.

Η Κροάτισσα καλλονή, εκτός από Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, έχει κατακτήσει και την κορυφή της Ευρώπης, αλλά τονίζει πως το δύσκολο είναι να διατηρηθείς ψηλά.

«Πάντα λέω ότι άλλο είναι να κερδίζεις και άλλο να υπερασπίζεσαι έναν τίτλο. Η διατήρηση λοιπόν του παγκόσμιου και ευρωπαϊκού χρυσού είναι σίγουρα πολύ σημαντική για τρίτη συνεχόμενη χρονιά» ανέφερε και συνέχισε:

«Τις περισσότερες φορές ακούω ότι δεν είναι άθλημα για γυναίκες και μια σειρά από αρνητικές συνδηλώσεις όταν λέτε τη λέξη bodybuiding. Νομίζω ότι πολλά από αυτά προέρχονται από άγνοια για το ίδιο το άθλημα και άγνοια των κατηγοριών μέσα σε αυτό. Το Bodybuilding στη μετάφραση δεν είναι παρά το body building. Νομίζω ότι αυτό το άθλημα δοκιμάζει την επιμονή σας, χτίζει πειθαρχία και σας διδάσκει καλύτερη οργάνωση. Με τα πρώτα αποτελέσματα έρχεται η αυτοπεποίθηση και η αυτοϊκανοποίηση και δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να νιώθεις καλά με το πετσί σου».

 

 

Δεν χρησιμοποίησε ποτέ απαγορευμένες ουσίες

Αναμφισβήτητα η Λάρα είναι μια από τις πιο επιτυχημένες αθλήτριες γυμναστικής στον κόσμο. Η Κροατία μπορεί να καυχηθεί ότι έχει μια πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου στο bodybuilding, καθώς η γυναίκα από το Σπλιτ υπερασπίστηκε τον τίτλο της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Σάντα Σουζάνα της Ισπανίας.

«Πάντα έβλεπα φωτογραφίες κοριτσιών που διαγωνίζονταν και άρχισα να ερευνώ αν υπήρχε κάτι τέτοιο στην Κροατία. Είχα ελεύθερο χρόνο και αποφάσισα να ετοιμαστώ για τον αγώνα. Ήθελα απλώς μια νέα εμπειρία» είπε η γυμνάστρια, η οποία τόνισε πως δεν χρησιμοποίησε ποτέ απαγορευμένες ουσίες για να δυναμώσει τους μυς της.

Πηγή: sputniknews.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ