Η ιστορία του τύπου που θέλησε να φτιάξει το σώμα του The Rock

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Θα μπορούσες εσύ να ακολουθήσεις την τρελή εβδομαδιαία ρουτίνα προπόνησης του Dwayne Johnson;

Στη δεκαετία του '90 ήταν ένα ανερχόμενο αστέρι της πάλης, τον οποίο ελάχιστοι γνώριζαν καλά πέρα από τα επαγγελματικά ριγκ. Όμως από τις αρχές του 2000, όλοι άρχισαν να ενδιαφέρονται και να μιλούν γι’ αυτό το θεόρατο «καλό παιδί», το οποίο εξαργύρωσε τη φήμη του ως υπερπρωταθλητής του WWE με τον καλύτερο τρόπο: τεράστια καριέρα στο Χόλιγουντ.

Σήμερα, ο ο Dwayne -The Rock-Johnson είναι μέρος της καθημερινής ζωής πολλών ανθρώπων που αγαπούν τη σκληρή προπόνηση (και την ανάλογη διατροφή), μιας και όλοι οι λογαριασμοί του στα social media είναι τίγκα στους πιστούς ακολούθους.

Ένας από τους χιλιάδες φαν του Βράχου, είναι και ο Alex Lauer. Καμία σχέση με την γυμναστική και τον αθλητισμό. Ένας μέσος άντρας, με μια οχτάωρη εργασιακή ρουτίνα φουλ στο «καθισιό» και στο άγχος, όπως οι πιο περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη (ο ίδιος είναι δημοσιογράφος), ο οποίος “κόλλησε” σε μια πρόσφατη ανάρτηση του Βράχου στο διαδίκτυο που έλεγε:

"Είμαστε όλοι απασχολημένοι, διαρκώς κουρασμένοι, όλοι έχουμε οικογένειες να θρέψουμε μέσα από μια δουλειά, που μπορεί και να μη μας αρέσει πάντα. Ό, τι κι αν είναι, βρες χρόνο για να ανακαλύψεις τον καλό εαυτό σου και αναβάθμισέ τον με μια συστηματική προπόνηση. Θα σε βοηθήσει να βρεις ισορροπία σε αυτό το τρελό πράγμα που ονομάζουμε ζωή"

Ο Alex πήρε το μήνυμα τοις μετρητοίς. Κι έτσι, αποφάσισε να ακολουθήσει το ακριβές, καθημερινό προπονητικό πρόγραμμα του Johnson, θέλοντας κυρίως να δει αν αυτή η εμπειρία που θα βίωνε θα μπορούσε να είναι εφικτή για έναν «φυσιολογικό» άντρα. Μπήκε στο διαδίκτυο, πληκτρολόγησε «Προπονήσου σαν τον Dwayne Johnson» και βρήκε αυτό που ήθελε. Την επόμενη μέρα βρέθηκε στο γυμναστήριο της γειτονιάς του.

Ημέρα 1: Πλάτη

«Μέσα από μια σειρά ασκήσεων που περιελάμβαναν κάθε δυνατή παραλλαγή έλξεων σε τροχαλία, συν πιέσεις, εκτάσεις, pullovers και κωπηλατικές κινήσεις με αλτήρες, συν supersets υπερεκτάσεων και αλλεπάλληλων έλξεων σε μονόζυγο, ένιωσα το σώμα μου να καταρρέει. Ιδίως στην άσκηση που συστήνει ο Βράχος, δηλαδή την κωπηλατική με το ένα γόνατο στον πάγκο και με αλτήρα στο ένα χέρι, όπου κάνεις παύση δυο δευτερολέπτων στην κορυφή της κίνησης, ένιωθα πως θα βάλω τα κλάματα από τον πόνο», λέει ο Alex. «Κυρίως επειδή σκεφτόμουν πως όλο τον κύκλο που ανέφερα, έπρεπε να επαναλάβω άλλες δυο φορές».

 

 

Ημέρα 2: Στήθος

«Μετά τα δυο πρώτα σετ των πιέσεων με αλτήρες στον επικλινή πάγκο, ρωτάω τον γυμναστή μου: «Άλλο ένα;». «Άλλα πέντε, Alex», μου απαντά, μιας και τον είχα ενημερώσει ότι θέλω να ακολουθήσω το πλήρες πρόγραμμα του Johnson. «Εκεί, μου έφυγε όντως ένα δάκρυ από τα μάτια. Πίεσα κι άλλο τους θωρακικούς και τα χέρια μου, αλλά αρνούντο να υπακούσουν. Εξαντλήθηκα στο τρίτο σετ. Για να περάσω στη μηχανή crossover έπρεπε να περάσουν 10 λεπτά».

«Φυσικά, τα κιλά που δούλευα ήταν τα ελάχιστα δυνατά. Ενώ εκτελούσα τις έλξεις στην τροχαλία με τρεμάμενα χέρια από τους ώμους ως τα ακροδάχτυλα, αντιλήφθηκα ότι αμέσως μετά έρχονται τα push ups. Δεν τα έκανα ποτέ», εξομολογείται ο Alex.

 

 

Ημέρες 3 και 4: Πόδια και ώμοι

«Παρακολούθησε το βίντεο και επανέρχομαι», λέει ο Alex.

 

 

«Όπως αποδείχθηκε εκ της εμπειρίας μου, η ικανότητα ενός μέσου άντρα να συνδυάσει σε μια μέρα προπόνηση ποδιών και ώμων, μοιάζει υπεράνθρωπη (ωστόσο, ο Βράχος το κάνει για πλάκα). Βαρύ το φορτίο και στις δυο περιπτώσεις. Με τη συμβουλή του προπονητή μου προσπάθησα να εναλλάσσω ασκήσεις ποδιών και ώμων ώστε να προλαβαίνω να ξεκουράσω κάτι από τα δυο κάθε φορά, αλλά μάταια. Ακόμη και η καρδιά μου να είχε την κατάλληλη αντοχή, οι μύες μου δεν είχαν την ικανότητα να αντεπεξέλθουν, ακόμη και με μηδενικά κιλά αντίστασης. Τα πόδια μου έτρεμαν σαν ζελέ. Οι ώμοι μου είχαν παραλύσει».

Ημέρα 5: Χέρια

«Τη στιγμή που τα τρικέφαλα μου άρχισαν να καίγονται σαν δαίμονες στη μέση των flies στο καλώδιο, αναρωτήθηκα πώς αντέχει ο Johnson να ανυπομονεί να έρθουν οι επικείμενες γαλλικές πιέσεις στον πάγκο. Ακόμη απορώ. Δεν παλεύεται».

Ημέρες 6 και 7: Ξεκούραση (;)

«Ο Βράχος συνιστά να παίρνεις δύο ημέρες ρεπό από το γυμναστήριο όταν εκτελείς μια τόσο έντονη ρουτίνα. Αλλά, όταν λέει «ξεκούραση» δεν εννοεί «πλήρη αποχή». Ο ίδιος, στις μέρες 6 και 7, παίζει κοιλιακούς σε κάθε είδους παραλλαγή (από απλά ροκανίσματα και σανίδες μέχρι εκτάσεις ποδιών σε μονόζυγο), ενώ επιμένει σε ισομετρικές ασκήσεις.

Το έχει πει και ο ίδιος ο Βράχος:

"Η επιτυχία δεν αφορά πάντα το μεγαλείο. Αφορά κυρίως τη συνέπεια. Η συνεπής σκληρή δουλειά οδηγεί στην επιτυχία. Και το μεγαλείο θα έρθει"

Πηγή: gr.askmen.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ