Εκπληκτικό: Έτσι μπορείτε να... διαγράψετε τις κακές αναμνήσεις!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ανακαλύφθηκε το συστατικό που μπορεί να βοηθήσει στην οριστική απαλλαγή των κακών αναμνήσεων. Το συγκεκριμένο συστατικό είναι η κουρκουμίνη προλαμβάνει την αποθήκευση των νέων δυσάρεστων αναμνήσεων στον εγκέφαλο, ενώ "διαγράφει" και τις υπάρχουσες. 

«Αυτό μας κάνει να ελπίζουμε ότι τα άτομα που υποφέρουν από μετα-τραυματικό στρες και άλλες ψυχικές διαταραχές στις οποίες εμπεριέχονται και οι κακές αναμνήσεις, ενδεχομένως να επωφεληθούν από μια διατροφή πλούσια σε κουρκουμίνη», σχολιάζει ο καθηγητής Γκλεν Σάφε. 

Οι αναμνήσεις σχηματίζονται στον εγκέφαλο με τη μορφή νέων συνάψεων μεταξύ των νευρώνων. Αρχικά είναι εύθραυστες, αλλά σταδιακά σταθεροποιούνται στον εγκέφαλο καθώς αποθηκεύονται. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται παγίωση.  Όταν οι εδραιωμένες αναμνήσεις ανακαλούνται, προσωρινά αποσταθεροποιούνται στον εγκέφαλο και για λίγο γίνονται και πάλι εύθραυστες όπως οι νέο-σχηματισθείσες αναμνήσεις. 

"Αν δεν συμβεί κάτι, αυτές οι αποσταθεροποιημένες φοβικές αναμνήσεις επανέρχονται και πάλι σε κατάσταση μακροχρόνιας αποθήκευσης. Με άλλα λόγια επανασταθεροποιούνται. Αλλά, τώρα διαπιστώνουμε ότι είναι δυνατόν να παρέμβουμε στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια της φάσης της ‘αποσταθεροποίησης’ και να εμποδίσουμε τις κακές αναμνήσεις να επανασταθεροποιηθούν. Τελικά, μπορούμε να τις διαγράψουμε και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω μιας διατροφής πλούσιας σε κουρκουμίνη", εξηγεί ο Δρ Σάφε. 

Η κουρκουμίνη έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες στον οργανισμό και ενδεχομένως αυτό να είναι και το μυστικό της δράσης της επί των κακών αναμνήσεων. 

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • 4 τρόποι που το τρέξιμο θωρακίζει την ψυχική σου υγεία
  • Πώς βοηθάνε τα αθλήματα στη ψυχική μας υγεία
  • Πώς αντιδρά το σώμα σε στρεσογόνες συνθήκες;
  • Catastrophising: Όταν σκέφτεσαι πάντα το χειρότερο!
  • Άσκηση και κατάθλιψη: Πως να γυμνάζεσαι για να... ανέβεις!
  • Πώς μπορείτε να αποτρέψετε την κατάθλιψη των Χριστουγέννων;
loading...