Τι αποκαλύπτουν για το χαρακτήρα σου οι selfies από το γυμναστήριο στο Facebook

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Αν αναρτάς. Γιατί μπορεί και όχι. Αν ισχύει το πρώτο, έχεις θέματα. Ψυχολογικά να λύσεις.

Κάποια στιγμή, σου είχαμε μιλήσει για τα πράγματα που κανένας σύγχρονος άντρας δεν πρέπει να κάνει σήμερα. Τριάντα ένα στον αριθμό. Ένα απ΄ αυτά είναι να μην βγάζεις selfies στο γυμναστήριο τόπλες με τα μούσκουλα σε γκρο πλαν. Και για να το πάμε ένα βήμα παρακάτω, να μην ζαλίζεις νυχθημερόν τους social mediακούς σου «φίλους» με τις fitness συνήθειές σου.

Το να διαβάσει κάποιος το πρωί «Έτρεξα 5 χιλιόμετρα πριν πάω για δουλειά! Yeah!» μπορεί να λειτουργήσει θετικά και να τον κινητοποιήσει να γραφτεί στο γυμναστήριο ή αρνητικά και ενοχλητικά. Εξαρτάται πάντα από το πόσο πολύ απεχθάνεσαι το συγκεκριμένο emoji.

Πάντως, επιστημονική έρευνα που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο του Μπρουνέλ στο Λονδίνο έρχεται τώρα να συμφωνήσει με την δεύτερη εκδοχή και να επισημάνει ότι το να αναρτά κάποιος συνέχεια status ή selfies στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram) που αφορούν το πώς, που, γιατί γυμνάζεται αποκαλύπτει πολλά -αρνητικά- για το χαρακτήρα του.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι άνθρωποι που έχουν αυτή τη συνήθεια, τείνουν να είναι νάρκισσοι, να αποζητούν την προσοχή των άλλων και την εκτίμησή τους. Φυσικά και τα likes τους για να ανυψώσουν την αυτοπεποίθησή τους.

«Όποιος είναι νάρκισσος συνήθως καυχιέται για τα επιτεύγματά του, προκειμένου να προσελκύσει το ενδιαφέρον των άλλων και να γίνει το επίκεντρο της προσοχής», εξηγεί η εκ των επικεφαλής της μελέτης, Dr. Tara Marshal για να υπογραμμίσει πως: «Μπορεί τα likes στις φωτογραφίες ή στα status αντρών ή γυναικών που αρέσκονται να επιδεικνύουν τον fitness τρόπο ζωής τους να πέφτουν βροχή, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει κατά ανάγκη ότι οι “φίλοι” τους τούς υποστηρίζουν. Το πιθανότερο είναι ότι συμπεριφέρονται ευγενικά, ενώ στην πραγματικότητα σιχαίνονται την εγωιστική αυτή στάση τους».

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα πας στο γυμναστήριο, άσε καλύτερα το κινητό στο σπίτι.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ